דלקת בכתף

irashady

New member
דלקת בכתף

כבר כמה חודשים היו לי כאבים שהולכים וחוזרים בכתף הימנית (חשוב לציין שהייתה קופה של כמה שנים שהייתי מתאמנת רצוף בחדר כושר והפסקתי ל-4 חודשים ולפני חודש חזרתי) הלכתי לרופא משפחה (במטרה שיפנה אותי לאורטופד, כי אמרו לי שאני צריכה להגיע עם זה לאורטופד) אבל הוא בדק את הכתף והגיע לנקודה שממש כאב לי בה ואמר שיש לי דלקת ונתן לי כדורים (Etopan XL) לקחתי את הכדורים במשך שלושה ימים והפסקתי לשלושה ימים בערך, ומאז המשכתי לקחת עוד שישה כדורים (אחד בכל יום) ואתמול בלילה הרגשתי בכתף שלי שנוצרה לי מעין גולה פנימית קטנה בדיוק באזור הכאב... ואני לא מבינה למה או מה זה בכלל היא לא כואבת או משהו, וגם הכתף עצמה כבר פחות כואבת לי תוכל להסביר לי מה הגולה הזאת? אולי זה בגלל ההשפעה של הכדורים? מומלץ ללכת לאורטופד ולקבל חוות דעת שלו?

חן M

New member
כשחזרת להתאמן בחדר הכושר

עשית זאת באופן הדרגתי? או שניסיתי לעשות את אותם תרגילים ומשקלים שעשית כשעזבת?

irashady

New member
לא..

ממש לא חזרתי לאותם משקלים... כשחזרתי למכון כבר היו לי כאבים בכתף אז גם לא העמסתי... הכאבים היו באים גם אחרי ריצות... כי אני מחזיקה במשך הרבה זמן את הכתף באותה תנוחה... ועושה אותה תנועה מה שמדאיג אותי זה שיש לי גולה קטנה שם במפנים... הכאבים באים והולכים למשל לא כאבה לי הכתף כבר כמה ימים והיום אני כן מרגישה כאבים בנוסף גם כל הזמן יוצאים לי ממנה קליקים כאלה... שאני מרגישה שהיא כואבת לי אני עושה תנועה סיבובית כאשר אני מותחת אותה למטה ויוצאים לי קליקים כאלה מהכתף

חן M

New member
לגבי אופי הטיפול...

כמובן שתלכי לאורטופד ושיאבחן את הבעיה וייתן לך טיפול. אך את חייבת לזהות ולדעת ממה הבעיה קרתה. נסי לחשוב מה עשית שונה בתקופה הזאת למשל: -שינה על הצד והישענות על היד בצורה שמגבירה עומס על הכתף.? -אימון לא הדרגתי כנגד התנגדויות ? -הרמת חפצים מעל גובה הכתף ? -עבודה פיסית? חשוב שתנסי לחשוב ממה זה קרה בכדי לא לחזור על אותה טעות ולמנוע פציעה חוזרת.

דלקת בכתף

"גולה" באזור דלקת של גיד יכול להעיד על התפתחות גנגליון, שזו מין שלפוחית שמכילה נוזל. כדורים נוגדי דלקת, כמו אטופן, לא גורמים לתופעות מסוג זה. כמבן שכדאי לפנות שוב לאורתופד ולעשות בדיקת אולטרסאונד ורנטגן לאיבחון יותר מדוייק.

irashady

New member
חזרתי עכשיו מאורטופד

והוא בדק לי את הכתף (אני כבר שעה אחרי ועדיין כואבת לי הכתף מהבדיקה שלו) והוא אמר שיש לי תלקת בקרום של העצם ושיש לי שם מוגלה וכנראה בגלל זה אני מרגישה שיש לי שם גולה, אבל הוא לא מרגיש אותה הוא הפנה אותי לפיזאותרפיה (שהתור הכי קרוב הוא רק עוד שבועיים) ונתן לי כדורים (amoxycillin trihydrate) ומשחה (Gel diclofenac) לעשרה ימים זה האבחון שהוא כתב: מליאות קלה ונוקשות בשרירים הסופראספינאתיים מימין, רגישות מיקומית מקסימאלית באיזור הפינה הסקפולארית, אין הגבלה בתנועות הכתף או הצואר, ניורו במפ -neuralgia and radiculitis nos right -myalgia right scapul-costal השאלה שלי... עד כמה זה חמור? הטיפול שהוא נתן יעזור להעלים את המוגלה לגמרי? וממה זה יכול להיגרם בכלל?

למעלה