דלקת בדרכי השתן

מירל36

New member
דלקת בדרכי השתן../images/Emo7.gif

אחרי אשפוז של כמעט שבוע ,לאחר חום גבוה ובדיקות אין סופיות { לקיחת נוזל מעמוד השידרה,בדיקות דם ושתן } התעלומה ניפתרה..לנועה יש דלקת בדרכי השתן. קיבלה 5 ימים אנטיביוטיקה לוריד ומעכשיו עוד 10 ימים אנטיביוטיקה דרך הפה. איך לעזאזל חוטפים דלקת כזו בגיל חודשיים????? חייבת לספר לכם שבביה"ח לאחר יומיים חטפנו וירוס של שילשולים ולכן בודדו אותנו { יש מכה של שלישולים עכשיו } בהתחלה רצו לבודד אותי בחדר עם 2 מישפחות ניגריות { כנראה עובדים זרים } ולא הסכמתי ,פרצה מהומה במחלקה על כך שאני גזענית ואני בשלי לא הסכמתי , האחות הראשית אף איימה עלי שהיא תביא קצין בטחון ותעביר אותנו חדר בכח ואני הייתי עדיין בשלי, אני לא נכנסת לחדר הזה !!! לבסוף הועברתי לחדר פרטי ושאר האישפוז היה הרבה יותר נעים { אם אפ]שר לקרוא לזה כך }. איך זה נישמע לכן? מה אתן הייתן עושות? כשאני חושבת על זה זה באמת נישמע גיזעני ומגעיל ונכון שרציתי לבודד אותה ונילחמתי על חדר לבד, אבל עדיין אני קצת כועסת על עצמי על הגיזעניות הזו שפרצה ממני. תישמרו על הילדים בתקופה הזו יש מכת וירוס של שילשולים והקאות, תדאגו שהם ישתפו כל הזמן ידיים.

אויש, אומללה קטנה ../images/Emo10.gif

שמחה לפחות שגילו מה זה. גם אני הייתי עם תמרה בגיל הזה בבי"ח, אצלה זה היה ברונכיוליטיס, אבל אנ זוכרת את הבדיקות לשלילת דלקת בדרכי השתן בצורה מאוד לא סימפטית
את שואלת איך מקבלים את הדלקת הזו בגיל כה צעיר? לפעמים זה מבנה כזה של המערכת... תחפשי לקרוא קצת על המחלה, אולי זה יקל בעתיד. ולגבי הניגרים - אין לי מושג. אני חושבת שהייתי בודקת קודם במה חולים שם, כי איזה מין בידוד זה עם חולים אחרים? כל הרעיון בבידוד הוא ה*לבד*, לא?

נטעטע

New member
הנה הגעתי לתת קצת יותר מידע

קראתי את ההודעה שלך אבל לא היה לי זמן להגיב. דלקת בדרכי השתן מתחת לגיל שנה דורשת בירור מקיף, כי יתכן והסיבה נובעת מריפלוקס בדרכי השתן, שזו בעיה מבנית, שעוברת ברוב המקרים לבד אחרי כמה שנים. עד שהיא עוברת יש צורך באנטיביוטיקה מניעתית(
). האם עשו אולטראסאונד לדרכי השתן? האם ביקשו שתקבעו תור לציסטוגפיה? מאוד מוזרה לי ההוראה לתת אנטיביוטיקה רק ל-10 ימים, בד"כ אחרי עשרת הימים נותנים אנטי' מניעתית לפחות עד לציסטוגפיה, שאותה אפשר לעשות אם אני לא טועה רק חודש לאחר סיום הדלקת. ולמה אני יודעת את כל זה? כי למיקה יש ריפלוקס כזה, אצלנו הדלקת הראשונה היתה רק בגיל 11 חודש ולא כ"כ מוקדם. אז אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לפנות אלי. אה ועוד דבר אחד, האם בסקירת המערכות בהריון הכל היה תקין?

מירל36

New member
אכן כן../images/Emo4.gif

היא אמנם הגיעה עם חום גבוה והתברר שהיה לה דלקת קרום המוח וירלי ובנוסף דלקת בדרכי השתן. המשך טיפול ע"י אולטרסאונד כליות ודרכי השתן ובהמשך מעקב ע"י נפרולוג. גם הרופא שלה אמר משהו על זה שיכול להיות שזה בעיה מבנית. מה ההשלכות של זה לגבי העתיד? ובסקירה הכל יצא תקין,יכול להיות שטעו?

נטעטע

New member
ההשלכות...

אם אכן מתגלה ריפלוקס (וזה לא חייב לקרות) זה תלוי באיזה דרגה, בדרגות הנמוכות נותנים טיפול אנטיביוטי מניעתי, וממשיכים עם מעקב אולטראסאונד וציסטוגפיה, עד שעובר (יכול לקחת כמה שנים) במידה ולא עובר מנתחים, ואם אני לא טועה מדרגה מסויימת מנתחים ישר. לנו יש בצד אחד דרגה 2 ובצד שני דרגה 3. גם אצלנו בסקירה הכל יצא תקין.

פינקי33

New member
מסכנונת....

לא מקנאה במה שעברתן... תרגישו טוב ותחזיקי מעמד! לא יודעת להגיד לך על הקטע הגזעני, אין לי מושג איך הייתי נוהגת... מצד אחד לא הייתי מסוגלת לומר משהו ומצד שני כשאת עם תינוקת בת שנתיים קטנטנה שחשופה למחלות... לא יודעת...

למעלה