דלקת בגיד הכתף

דניגלי

New member
דלקת בגיד הכתף

שלום, אני מדריכת כושר קרבי המשרתת בצה"ל. לפני כ 10 חודשים קיבלתי מכה חזקה בכתף ימין ובצלעות החזה והסטרנום של חלק ימין. את המכה קיבלתי בזמן הדגמה של מעבר הקיר במסלול המכשולים שבבסיסי. מאז סבלתי מכאבים עזים, בעיקר באיזור הסטרנום. בצבא, הפניות וטיפולים לוקחים הרבה מאוד זמן, ועשרה חודשים אחר כך הכאב הוא עז יותר ובלתי נסבל. בתחילה, הופנתי לצילום אולטרסאונד, לאחר מכן לצילומי חזה ולבסוף למיפוי עצמות. בכולם נותרתי ללא מענה. באולטרסאונד גילו שיש לי מעין הסתעפות בצלע 2 מימין, ובמיפוי עצמות התגלתה קרינה מוגברת באיזור מקור העורב. לא ידעו להגיד לי מה יש לי. כאמור, אני מדריכת כושר ולכן עסקתי בכל אותה תקופה בפעילות גופנית מוגברת (ריצות, אימוני כוח, אימונים במסלול המכשולים, שחייה ועוד...). בבסיסי "אסור" להראות כאב, ובתור מדריך אתה רוצה להרשים כדי ל"התקדם" ולכן התעלמתי מהכאבים העזים והמשכתי להתאמן. קיבלתי 12 טיפולי פיזיותרפיה, כאשר בתחילת הטיפולים כמעט ולא יכולתי להזיז את הכתף וכל נגיעה בה ובאיזור הסטרנום הייתה מוות. לאחר הטיפולים המשכתי להתאמן אך הכאבים לא נעלמו. הם רק החמירו. 4 חודשים לאחר סיום הטיפולים קיבלתי אישור לעוד 6 טיפולים, בהם אני נמצאת היום. היום, הכאבים הם בלתי נסבלים. אני סובלת מ: - כאבים בסטרנום, בעיקר בזמן מגע ושכיבות סמיכה, בהם יש לחץ על איזור החזה. -כאבים במפרק הכתף, בעיקר מתחת לבית השחי ובעצם שמעל למפרק הכתף. כאבים שבאים בפתאומיות ונשארים למספר שעות ארוכות. -תנועות עם הידיים, החזקת משקלים, תנועות חדות, הזזת הראש לכיוון הנגדי, כולם גורמים לכאבים עזים, בעיקר בכתף. -יש לי דלקת בגיד (לפי הפיזיותרפיסטית), בחיבור עם מקור העורב ועד לאחרי מפרק המרפק. -כאבים במפרק המרפק, מפרק כף היד, ובאצבעות כף היד, כתוצאה מהדלקת. -אני לא ישנה בלילות. בכל פעם שאני מתהפכת לכיוון צד ימין, אני מתעוררת. הדבר קורה לפחות 6-9 פעמים בלילה. אני סובלת. מה עליי לעשות? למי עליי לפנות? מה הטיפול המומלץ? מהם ההשלכות של הטיפול? האם פיזיותרפיה, משככי כאבים ותרופות אנטי דלקתיות הם הטיפול המומלץ? (עד עכשיו זה מה שביצעתי ואין כל התקדמות). האם אצטרך לחיות עם הכאב לעולם? האם עליי לפסול מקצוע? האם אצטרך לצאת מהצבא? אשמח לקבל ייעוץ מקצועי ותשובות לשאלותיי הרבות. בתודה מראש, דניגלי.

כתף

דניגלי שלום, תשובה קצרה לשאלה ארוכה... עלייך לפנות בהקדם לבדיקה ואבחון ע"י אורטופד, רצוי מומחה בכתף. בברכה,

למעלה