דלקת בגב

amit258

New member
דלקת בגב

שלום אני לפני חודש וחצי סבלתי מכאבים נוראים בגב וההבחנה שנתנה לי היא שיש לי דלקת וקיבלתי כדורי אטופן.הכדורים עזרו אבל מאב כבר 3 שבועות יש לי כאבים נוראים ברגל שמאל,מהברך ומטה.כל שיעול כל התעטשות גורמת לכאבים נוראים. קיבלתי 5 זריקות וולטרן+3 זריקות משכחי כאבים וכלום לא עזר. לפני 3 שנים הבחנו אצלי פריצה בשתי חוליות בגב. מה עושים?אני צולעת וזה יוצר לי לחץ על הגב. תודה מראש

yosi57

New member
תגובה לעמית - כאבי גב עם הקרנה לרגל

אני מניח שהיתה לך דלקת באיזור החוליות הפרוצות בגלל הלחץ וכיווץ השרירים באותו איזור ועל כן קבלת כדורי אתופאן. אם הכאב בגב עבר כנראה הדלקת חלפה. החלו כאבים באיזור השוק סביר להניח שישנה הקרנה מהחוליות הפרוצות. אם כל שיעול או התעטשות גורמת לכאבים ברגל זה רק מחזק ההשערה שיש לך לחץ בין חולייתי בעמוד השידרה שלוחץ על עצב ומקרין לרגל. (אני מאוד לא אוהב זריקות הוולטרן, לזריקות וולטרן יש תופעות לוואי שליליות מרחיקות לכת כמו הרעלת כבד או הרעלת כליות. יש מצבים שהרעלת הכליות הגיע למצב להחולה לא נתן שתן ובמקרים כאלה גם המחלקה הנפרולוגית בבית החולים עובדת עצות. יש זריקות הומאופתיות יותר בטוחות, ולא חייבים לרוץ לוולטרן!) מומלץ לעשות התעמלות פילאטיס (בתיאום עם האורטופד), הייתי אומר שגם יוגה זה טיפול טוב. אבל לא בתנוחות אגרסיביות שגורמות ללחץ על החוליות. תנועה, הגמשת החוליות וחיזוק שרירי זוקפי הגב ישפרו לך את המצב ואולי תגיע למצב של הבראה. אפשר לטפל בפריצות דיסק דרך כפות הידיים בתרפיית סו ג'וק טיפול מאוד יעיל שיכול לעשות רק טוב.

כאבי גב ורגל

פיזיותרפיה יכולה מאוד לעזור. אפשר לנסות גם רפואות אלטרנטיביות שונות ומרפאת כאב.

למעלה