דלקת בברך...

MENDEL02

New member
דלקת בברך...

שלום ד"ר. את המקרה שלי ציינתי לפני מספר שבועות בפורום זה אך רציתי שוב להתייעץ. אני בן 28, סטודנט. בריא בדר"כ ברוך השם. לפני כחודש וחצי בערך ללא סיבה נראית לעין החלה לכאוב לי ברך ימין.(כשבועיים לפני כן חליתי ליום אחד בשילשולים וחום גבוה) כעבור מספר ימים החלה הברך להתנפח. בפניה למיון (רמבם) נבדקתי אצל אורטופד. בצילום נמצא הכל תקין ולכן איבחן מתיחה בגידים והציע טיםול של חבישה ומנוחה. מכיון שהיה לי חום (38) הופניתי לפנימאי שהחליט לנקר את הברך - ללא נוזל. עכבור מספר ימים משהברך המשיכה להתנפח פניתי שוב למיון (כרמל). האורטופד איבחן מים בברך.הוצאו 50CC מים צלולים, 30,000 לויקוציטים, 95אחוז נויטרופילים.(כמו כן, תרביתי מהנוזל שלילית, ת.דם שלילית, CMV, EBV - שלילי. יתר הסרולוגיה בעבודה) הועברתי לטיפול איצל ראומטולוגית שנתנה לי טיפול באתופן 600 פעמיים ביום. וביקורת כעבור 6 ימים. בביקורת כעבור 6 ימים, איבחנה הראומטולגית שוב מים בברך. שוב הוצאו מים מהברך (אגב, כבר לא הופיע קשיון בוקר). ממצאי הנוזל: 7700 לויקוציטים ללא קריסטלים, תרבית שלילית,TB שלילי. ללא חום שיעול. כהמשך טיפול הוזרקו לי סטרואידים למפרק והמשך טיפול באתופן. בביקורת נוספת כשבוע לאחר מכן (פניתי מיוזמתי מחשש להחמרה) איבחנה הרואמולוגית שהברך שוב מלאה מנוזלים, אך נמנעה מניקור הברך בטענה שבגלל הדלקת המים שוב יופעו כעבור יומיים ומכייון שהדלקת במצב של שיפור משמעותי המים יספגו בסופו של דבר בגוף - אך הדבר ייקח זמן. להמשך טיפול ניתנה לי סדרה נוספת של אתופן 400 לחודש, הליכה על קביים, פיזיוטרפיה.ביקורת בעוד חודשיים. לשלאלותיי: 1) האם שימוש באתופן לתקופה כ"כ ארוכה הינו יעיל? מזיק? ני נוטל כחודש אתופן 600 פעמיים ביום ולפני עוד סדרה של חודש באתופן 400פעמיים ביום. (אני שומע מכל כיוון שזה לא בריא לקיבה למרות שהראומטולוגית התעקשה שמכיון שאני בחור צעיר, אין צורך בלקיחת כדור לקיבה דוגמת לוסק) 2) האם משך ההחלמה הוא בדר"כ ממושך שכזה? אני למעלה מחודש מוגבל בתנועת המפרק( לא מסוגל לישר את הרגל עד הסוף ולכופף מעבר ל90 מעלות), הברך עדיין נפוחה ( למרות לא כפי שהייתה בתחילת הדרך). בנוסף הרגל כבר מאוד חלשה מחוסר פעולה. הם עליי לפנות לייעוץ נוסף או שהטיפול נראה הגיוני ויעיל (אולי יש צורך בבהתערבות ניתוחית אולי?) 3) שאלה של כאב: מדוע מבצעים א ת פעולת הניקור ללא הרדמה? מדובר בכאבי תופת שמונעים גם מהרופא לבצע את עבודתו. האם ביכולתי לדרוש זאת? ( מבחינתי אפילו הרדמה מלאה - אינני עומד בכאבי פעולת הניקור) מצטער על אורך המכתב, אך המצב מתחל לייאש. תודה רבה.

כאבים ונפיחות בברך

הרושם הוא שמדובר בדלקת מפרקים תגובתית לזיהום - זמן הממוצע של התהליך הדלקתי כ4 חודשים- ברוב המקרים אכן יש החלמה מלאה- ניתן לנסות לזרז את ההחלמה על ידי הזרקה של קורטיזון לברך ואם זה לא נעשה, מומלץ בהחלט לשקול זאת- לגבי האטופן-אכן נכון שאצל בחור צעיר ללא מחלות נלוות, תופעות הלוואי של התרופה פחותות - ניתן ליטול את התרופות למשך זמן מסויים אם כי לא בלי הגבלה

למעלה