דלקת אביבית

roy001

New member
דלקת אביבית

לרופא עיניים שלום, לבן 10, אובחנה דלקת אביבית וורנלית עם תגובה קשה לאבק בכלל ואבק בית בפרט. מעויין לקבל הסבר על המחלה, האם מופיעה רק באביב או שנמשכת כל השנה, האם מדובר במחלה כרונית או שניתנת לטיפול ואם כן מהו . האם מומלץ לטפל מניעתית באופן קבוע או עם התגברותה. האם יש צורך במעקב קבוע למחלה זו, והאם ניתן לתת טיפול תרופתי באופן עצמאי לאחר אבחון המחלה, או שיש כל פעם צורך בביקור אצל רופא עיניים.
 
דלקת ורנלית

שלום. הדלקת שתארת היא מחלה דלקתית של העין על רקע אלרגי בדומה לאסטמה. לא תמיד ניתן לזהות גורם ספציפי. למרות שמחלה זו יחסית כרונית וממושכת, לרוב החולים יש התקפים חריפים ותקופות של שיפור ללא דלקת .המחלה שכיחה יותר בעיקר בחורף ובאביב. עם הזמן והגיל, לרוב החולים הדלקת נעשת פחות חמורה ואף חולפת. הטיפול נקבע על פי הממצאים הקלינים, חומרת הדלקת ומספר ההתקפים. הטיפול כולל טיפות אנטי-היסטמיניות ואנטי-דלקתיות. יש מקרים חמורים בהם יש צורך בטיפול קצר של טיפות סטרואידים. מומלץ להיות במעקב אצל רופא עיניים ולא לטפל באופן עצמאי. בברכה ד''ר אורן מן
 

li5do3r

New member
היי

גם אצלי "גילו" לאחר "טסט" שעושים בזרוע שאני אלרגית לאבק נתנו לי כדורים וזה עזר אבל לא המשכתי כיוון שלא הרופא ולא אני רצינו שאתרגל לזה וכך עברנו(עברתי יותר נכון) לטיפות-תרסיס לאף והרופא אמר שאחזור לאחר 4 חודשים-..התרסיס ההוא לא עזר!!!! והמצב שלי היה יותר גרוע!!!!!!!! ולפני שבועיים בערך הייתי אצלו(לאחר 4 חודשים) אמרתי לו שזה לא עוזר והוא נתן לי תרסיס אחר בשם נזוקורט אקווה-וזה עוזר לי מאד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כל השנה אני מצוננת וזה מאד מרגיז!!!!!!!! הוצאתי את הוילון ,שטיח, מה שצובר אבק(נתנו לי רשימת מטלות מה לעשות ..) :) ואני מקווה שזה יעזור...וכן, אמר שאם גם זה לא יעזור אז כשחזור אליו..נו..מה חדש?~! חחחחחחחחחח בינתיים הנזוקורט אקווה הזה עוזר לי!! (הטיפול של זה הוא לחודש..) וכמובן לא להשתמש או לקנות מבלי להיוועץ עם רופא המשפחה/רופא האלרגיה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(מקווה שאנחנו גם לא אלרגים לפרחים-כי אני מאד אוהבת!!!!!!! ) :) שנהיה בריאים!!!!!!!! לידור
 

אמאשל2

New member
דלקת אביבית

גם לבן שלי, שהיום בן 13 וחצי, כאשר הוא היה בן 8 התפתחה אצלו דלקת אביבית, מצבו היה ממש רע, הסתובב כל היום בעיניים עצומות וסבל מכאבים חזקים בעיניים. במשך תקופה ארוכה הוא טופל בטיפות עיניים עם סטירואידים. מצבו היה כל כך קשה עד שלקחנו אותו לבית החולים, שם רצו בתחילה להזריק לו לעיניים סטירואידים כך שהטיפול יהיה יותר אינטיסיבי, לא הסכמנו (נשמע עדיין מפחיד מדי) ובמשך 3 חודשים היינו מגיעים כל שבוע לבית החולים לטיפול בטיפות עיניים. היום כבר 5 שנים אחרי, אין לילד שום רגישות. הדלקת חזרה מדי פעם בצורה קלה מאוד. הרופאים בפורום אולי יכעסו אבל מה שעזר לו ביותר אח"כ כשההתקפות היו הרבה יותר קלות ומאז לא חזרו, היו טיפות הומיאופתיות שקניתי לו בבית מרקחת הומיאופתי, טיפות ששופכים לתוך כוס עם מעט מים ושותים את זה . כן כן, לא טיפות עיניים. נשמע מוזר, כך גם אני חשבתי בהתחלה, אבל כל פעם שהדלקת חזרה, מייד בהתחלה מזגתי לו את הטיפות לכוס על פי המירשם ומייד נרשמה הקלה. אין לי מושג אם הטיפות היו עוזרות במצב הקשה בו הוא היה לפני, אבל כבר שנים שהדלקת לא חוזרת, כאשר לנו אמר רופא העיניים בקופת חולים באותה תקופה נוראית, שהדלקת היא כרונית ותימשך לפחות עד גיל 18. לשמחתי הוא צדק.
 
למעלה