אורטל
אני לפני הניתוח לא יכלתי לשכב על הגב ועל הבטן, לא יכלתי לעמוד יותר מחמש דקות ולא יכלתי לשבת... מצאתי את עצמי במיטה שוכבת על הצד... בגלל כל המצב הזה המערכת החיסונית שלי צנחה למטה עד כדי כך שחליתי פעמיים בחודש וחצי ובפעם השנייה העלו לי משמעותית את כמות האנטיביוטיקה. עד עכשיו שמגיע לי המצב הזה של השיעול עם החום הרופאה שלי כבר לא חושבת פעמיים ומביאה לי אוגמנטין. אצלי השחלה השמאלית היתה דבוקה לקצה של המעי הגס, לרצועת הUS ולאגן, והיתה בה ציסטה בגודל של 5 ס"מ. גם השחלה השנייה הדביקה את עצמה לאגן... כיום אין לי כאבים, ועברתי הרבה מאוד מחזורים בשנה האחרונה (כתגובה לגלולות) ויכולה לספר לך שכרגע אין לי בכלל כאבי מחזור! כל מה שהיה חשוב לי לפני הניתוח היה להרגיש טוב, לחזור לעצמי (ואני ספורטאית) ולספורט חזרתי כבר שבועיים וחצי אחרי הניתוח, באישור המנתח. כיום אני לא מפספסת שום אימון ויש לי 4 כאלו בשבוע, וביום שאין לי אני יורדת לריצה... אחרי הניתוח עוד היו פה ושם כאבים (במיוחד בימים בהם היה צריך להיות המחזור), והתחלתי עם הדיאטה של האנדו, אבל בימים אלו אני חזרתי לאכול נורמלי בהשגחה של דיאטנית קלינית, ועדיין ללא כאב. אני חושבת ומאמינה שזה בגישה שלנו. עניין אותי הניתוח, אבל בסופו של דבר הוא לא הפחיד אותי כי מה שהיה חשוב לי זה להיות אחריו. אחרי הניתוח היו הרבה פחדים, במיוחד שהגיעו כל המחזורים שהיו לי (3-4 בחודש) ואני חושבת שהעובדה שהייתי צריכה להתמודד עם הכל לבד בארץ זרה העלתה אותי על דרך המלך. כי כרגע חוץ מהמגרנות שהן תזכורת לאנדו, אין לי כאבים, גם כשהמחזור מגיע לביקור (פעם בחודשיים כי הגלולות שלי ממש חלשות) ואני כבר לא מתרגשת כמו פעם שהמחזור מגיע... אני משחררת אותו לקראת הסופ"ש וזהו... אורטל מאוד קשה לעמוד על הרגליים ולהגיד לעצמך הכל יהיה טוב, כי מבחינה מסויימת יש לנו הרגשה שהגוף שלנו בגד בנו, ואולי אנחנו בגדנו בו שלא הקשבנו לו כל השנים האלו? אז מי בגד במי בעצם? והכניסה לבלגן הזה עוד יותר מדכאת. הפתרון פה הוא לא להלחם באנדו, אנדו זאת מחלה כרונית אי אפשר להלחם במחלה כרונית, היא חלק ממך, אז במי את בעצם נלחמת? בעצמך? צריך לדעת ללמוד לחיות איתו, לקבל את המגבלה שהוא מביא איתו ולראות איך אפשר לחיות איתה. אז הנה בכאב אצלי טיפלתי, ומאתמול התחלתי גם לטפל במגרנות בטיפול מונע, ולאט לאט מאפשרת לעצמי עוד איכות חיים טובה. יכולה להגיד לך שמבחינה מסויימת החיים שלי התחילו מחדש בראשון למרץ 2010 והם טובים יותר ממה שהיה לי מקודם.