דלקות בדרכי השתן

Incorporated

New member
דלקות בדרכי השתן

אנשים יקרים שלום! חברתי ואני התחלנו לשכב לפני חצי שנה ומאז היא סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן. עכשיו יש לה שוב בפעם הרביעית. היא קיבלה כבר אנטיביוטיקה, היא שותה הרבה, ועושה כל מה שצריך. אפילו התנזרנו ממין למשך שבוע וקצת, גם אני נבדקתי בתקופה שהיא היתה "נקייה" מזה ונמצאתי נקי (כדי לבדוק שאני לא מדביק אותה) - ובכל זאת... זה חוזר כל פעם מחדש.. האם למישהי/מישהו פה זה קרה/נתקל בזה ויכול לשתף אותי איך נפתרה אצלו הבעיה? תודה מראש.

מוכר מאוד../images/Emo5.gif

גם לי היתה תקופה כזו של 5 דלקות בדרכי השתן בשנה אחת. כיום כבר אין לי דלקות. הנה דברים שכדאי לדעת + טיפים: 1. אמצעי מניעה מסוימים כגון גלולות או דיאפרגמה מגבירות את הסיכון לדלקות. כדאי לנסות אמצעי מניעה אחרים. 2. תמיד לרחוץ היטב את איבר המין הגברי ואת האצבעות (באם אתה נוהג להחדירן לנרתיק) לפני המשגל. 3. לעולם לא להעביר את הפין מפי הטבעת לנרתיק (כלומר, מין וגינלי לאחר מין אנאלי). 4. אחרי כל משגל עליה להשתין (כדאי לשתות הרבה מים לפני המשגל, כדי לעודד את ההתרוקנות). 5. לא להשתמש בתחתוניות (תחבושות יומיומיות) ובתרחיצים לשטיפה אינטימית למיניהם. 6. תמיד לנגב מאחור. 7. לבוש: תחתונים רפויים אך ורק מכותנה. בגדים רפויים באיזור החלציים (לא ללבוש ג'ינס צמוד למשל או גרביונים.) 8. לא לקיים יחסי מין עד אשר הדלקת עברה. 9. לשתות הרבה מיץ חמוציות או ליטול טבליות של חמוציות. באם המצב נמשך, והדלקות ממשיכות, ידוע לי שישנו טיפול אנטיביוטי ממושך שעוזר. באם זה המצב, כדאי להתייעץ אצל רופא. המעורבות שלך הנושא ממש ראויה להערכה. המשך בדרכך, היא צריכה את התמיכה שלך ואת שיתוף הפעולה על מנת למנוע דלקות עתידיות.

Bitch47Percents

New member
אני תוהה,

לגבי 1 ו5.. מה הקשר לא כדאי גלולות? וכנ"ל לגבי תחתוניות וסבונים לשטיפה אינטימית? [אלו אגב, עזרו לי מאוד כששרף...|: ]

תשובות -

תחתוניות מגרות את האיזור ומונעות ממנו לנשום כמו שצריך. סבונים לשטיפה אינטימית מפירים את האיזון החומצי הטבעי שבאיזור. וגלולות - זה משהו שאחת הרופאות שביקרתי אצלה בזמן הדלקות אמרה לי, ואיני יודעת בודאות אם זה משפיע ואיך.

ToryMaster

New member
כאילו

איף שינוי ברמת ההורמונים יכולה להשפיע על דלקות בנרתיק?

שינוי הורמונלי משנה את

מידת הלחלוחיות בנרתיק אבל מעבר לזה אני באמת לא יודעת. זה מה שנאמר לי ע"י רופאה. רופאה אחרת אמרה לי שהמעבר בין אי לקיחת גלולות ללקיחת גלולות ולהיפך, הוא מצב שחושף את הגוף ליותר דלקות בדרכי השתן.

amazone

New member
ועכשיו - הגורם לכך הוא:

בםתח הנרתיק קיימים חיידקים באופן טבעי. בעת פעילות החדירה החיידקים נדחפים מפתח הנרתיק וגורמים לזיהום. לכן, חשוב בין השאר לשמור על הגיינה ועל כל מה שקודמתי המלומדת כתבה

behappy

New member
לי אישית היה סיפור כזה

של דלקות חוזרות ונשנות וזה לא עבר עד שלא שיניתי סוג גלולות. (עברתי למדבקות). מאז- טפו טפו- אין כלום. מה שכן, ההמלצות שנכתבו כאן נכונות. כדאי לה להמנע מתחתונים שלא עשויים מכותנה, ולנסות להקפיד על אורח חיים מאוזן. הרבה פעמים הדלקות האלה באות כתוצאה מלחץ. תרגישו טוב..:)

היי לך ../images/Emo140.gif

יש כאן מידע על אפשרות לטיפול טבעי בדלקות כאלה... יש פה עוד הסברים על אפשרויות טבעיות... אולי זה יעזור
(ד"א, אצל חברה טובה, זה תמיד היה מגיע גם כתגובה נפשית לקשיים עם בן זוג או עם עצמה...)

למעלה