דלילות בשיער

haneuo

New member
דלילות בשיער

אני בת 35 כמעט. כבר מגיל 18 סבלתי מדלילות בשיער ומנשירות חוזרות ונישנות. יש לציין שזה תורשתי אצלי. ניסיתי כל טיפול שרק יכולתי למצוא. לפני 7 שנים בערך התחילה לי הידרדרות במצב הדלילות וכרגע השיער שלי מאוד מאוד דליל (עם קרחות). אחת הסיבות להחמרה בדלילות היא שהתחלתי לקחת גלולות למניעת היריון (yaz). יש לי כמה שאלות:
1. ידוע לי שכל שינוי הורמונאלי גורם לנשירה נוספת והידרדרות נוספת בדלילות. ולכן, אם ברצוני להפסיק את הגלולות מה מומלץ לי לעשות כדי להפחית את הנזק של השינוי ההורמונאלי?
2. נאמר לי שבמידה ואכנס להיריון (אין לי ילדים), לאחר ההיריון מצב השיער שלי יהיה אף יותר דליל ממה שהוא עכשיו (מה שממש מפחיד אותי). האם יש לכך פתרון? משהו שאפשר לעשות לאחר הלידה כדי להפחית את הנזק? בעיקר כשאני יודעת שזו נקודת התורפה שלי.
תודה רבה

יעל ND

New member
תשובה

1. קשה - אם בכלל ניתן - להלחם נגד התורשה
2. הפסקת גלולות זהו צעד מבורך ביותר, שרק יטיב עם בריאותך. ככל שאת מרבה שימוש בגלולות, כך הנזק גדל יותר ולטפל בו קשה יותר. לדעתי, טוב מאד תישי אם תפסיקי את הגלולות ותטפלי במצבך ההורמונאלי וכל הקשור בו.
3. נכון שלאחר הלידה יש נפילה חדה של הורמונים וזה משפיע לשיער לרעה. אך קודם לכן, בתקופת ההריון, השיער פורח ממש ומגיע למצב האידיאלי שלו לכל אישה. כך שבתדרדרות לאחר מכן היא התדרדרות ביחס לשיער בזמן ההריון - ולא ביחס למצבו כעת.
חוץ מזה, אם את מניקה - זה ממזר את הנזק.
ועוד חוץ מזה - אם תיכנסי להריון הבא מיד לאחר הנקת ילד ראשון - השיער ימשיך לפרוח ולא יספיק להתדלדל.

ועצתי היא - תתפלי בעניין הילדים עכשיו, כי בכיל 35 את יכולה להיות צעירה לכל דבר חוץ מאחד - פוריות. הביציות כבר זקנות והן ממשיכות להזדקן מידי חודש בחודשו. ואם לא די בכך, אז גם לקחת גלולות....

ינוקא1

New member
נדרש אבחון.

בדרך כלל לפי הרפואה הסינית דלילות בשיער קשורה לחוסר דם , אבל לא רק.

קיימים כלים לטיפול בכך , וכדאי להגיע לטיפול שיטפל גם בשורש וגם בסימפטום.

yair and sveta

New member
לגבי הגלולות

הי אולי תנסי במקום גלולות להריון, מדבקות ששמים על הגוף הן פחות משפיעות על המצב ההורמונלי
לפי מה שאני יודעת... תבדקי את זה לעומק
חוץ מזה האם בין כל מה שניסית נגד נשירה האם בדקת לעומק את התזונה שלך ומה חסר בה שלגוף אין אפשרות להזין את השיער שלך?

0 אור 0

New member
שיפור מראה השיער

תורשה אי אפשר לשנות, אבל ניתן תמיד להגיע למצב המיטבי יחסית לעצמך.
כדי לעזור לעצמך את צריכה לוודא שכל הגורמים האחרים לשיער בריא נמצאים במצבם המיטבי:
1. תזונה מלאה ומושלמת - לבריאות כללית וגם לבריאות השיער חשוב מאד לקבל תזונה שמכילה את כל הויטמינים והמינרלים ממקורות טבעיים ושנאכלים בצורה שמאפשרת את ספיגתם המלאה . כדי לוודא שזה כך חשוב להתייעץ על תזונתך עם מומחה לתזונה טבעית - לא דיאטנית קלינית מהדור הישן שבשבילה לחם לבן שווה ערך ללחם מלא, וויטמין C שמוג מכדור שווה ערך לויטמין שמושג מגמבה, תות ושסק טרי.
2. זרימת דם טובה לשרשי השיער - גם באמצעות התעמלות כללית, בפרט יוגה שעושה טוב לכל חלקי הגוף, וגם באמצעות עיסוי יומי של הקרקפת והברשת השיער במברשת עדינה בנוסח הסבתות.
3. בריאות כללית טובה והפחתת מתחים - כל מה שקורה לנו בגוף משתקף בשיער.
לשאלותיך:
1. לא כל שינוי הורמונלי גורם לנשירה - שינוי לכיוון שיוצר איזון הורמונלי, יחזק חזרה את השיער. לכן מומלץ במקביל להפסקת הגלולות לנקוט בצעדים לאיזון המערכת ההורמונלית - טיפול רפלקסולוגי ואולי שילוב צמחי מרפא מאזנים.
2. חשוב מאד להתכונן להריון - עוד לפני ההריון להכנס לתהליך של שיפור הבריאות, התזונה ואורח החיים, ובמהלך ההריון ולאחריו להקפיד על תזונה מלאה ומספקת. לאכול בשביל שניים - לא במובן של השמנה מיותרת אלא במובן האמיתי של לצרוך מספיק כדי שלא תשארי עם חוסרים לאחר הלידה. הנשירה של אחר הלידה לא נובעת מהלידה עצמה אלא מחוסרים שנוצרו עקב תזונה לא מספקת, ולפעמים מסערה הורמונלית חזקה מדי.
אגב, מנסיון אישי - כל תופעה שנובעת מהסערות ההורמונליות של מחזור, הריון, לידה היא תופעה שמתקנת את עצמה כאשר המערכת ההורמונלית מתאזנת - כולל ובפרט צמיחה מחודשת של השיער.

0 אור 0

New member
ועוד משהו

אם את מתכננת להכנס להריון, אז עדיף להקדים ככל האפשר - יכולת ההתחדשות שלנו אחרי ההריון טובה בהרבה ככל שאנו צעירות יותר.

למעלה