דליה ואפרת שלום

גילה ב

New member
דליה ואפרת שלום

קודם כל תודה רבה על קבלת הפנים שלכן,פשוט מחמם את הלב. אני אנסה קצת לפרט ,אני לא רוצה להישמע "קוטרית" כבר בהתחלה אבל חשוב להציג את כל התמונה ,אז כך. יש לי שני ילדים הילדה הגדולה לא ממש הובחנה אבל מגיל אפס עבדו איתה במסגרת של פיזוטפיה וכ"ו לא התגלו קשיים באיבחון לכיתה א´ אולם בסוף השנה הרגשתי שהיא קצת מאחור , ביוחד מפני שאני גוררת איתי ליקוי למידה(אף פעם לא הובחנתי,פשוט התמודדתי). היום היא בכיתה ג´ לפני בדיקה נירולוגית, לאורך השנים פשוט למדתי את המערכת הקיבוצית שלנו.וחבל לי לחכות עם הבן. על פי הערכתי הלא מיקצועית יש לו קושי בזיכרון בעיקר מתקשה לספור ולזכור מספרים ושמות וכ"ו , סמני תיסכול מופעים עכשיו בצורה די מסיבית. חבל לי לחכות עד לכיתה א´ אני חושבת שהוא צריך עזרה כל שהיא , היום הוא עבר איבחון אצל מורה לטיפול מיוחד אשר מטפלת בו בריפוי בעיסוק,הבעיה היא שאני מכירה מהעבר את הטיפול הנ"ל בין ריצה לכלבו או למכבסה ואנני מוכנה לבזבז את הזמן. קצת על הילד מדובר בילד בין חמש עם בעיה קלה בריכוז ,קצת חוסר שקט אוהב לצייר ואוהב מאוד מאוד לשמוע סיפורים. הבעיה העיקרית היא זיכרון בעיקר שמות של דברים ,צבעים ,מספרים גם לאחר נסיון שלי ללמד אותו את המספרים הוא לא מצליח לזהות אותם. השאלה שלי איך אפשר להמשיך ולדחוף הלאה האם מה שתארתי מצדיק איבחון נוסף מקצועי יותר או שעדין מוקדם.

דליה.ד

New member
גילה שלום!

אני בהחלט חושבת שהילד זקוק לאבחון התפתחותי כדי לעמוד באופן מדוייק על הקשיים שלו במיוחד כשיש עוד אחים במשפחה שגם להם יש קשיים. היכן את גרה? אולי נוכל להפנות אותך למקום מתאים. אבל "תל"ם" הוא אופציה טובה מאוד ויש להם מומחים. אנחנו מהדרום ולקחנו את הילד לאבחון התפתחותי ב"שער הנגב" יש להם שם תחנה מצוינת. אני מרגישה את חוסר האמון שלך במערכת החינוך הקיבוצי. האם החינוך הופרט אצלכם? - אם לא תדרשי מאחראית החינוך או מרכזת ועדת יעוץ אבחון לילד ויפה שעה אחת קודם. בכל מקרה גם ריפוי בעיסוק יכול להקנות לילד אסטרטגיות טובות לשליפה מהזכרון וקשיי קשב. לבני הגדול זה עזר במיוחד דרך משחקי שולחן. מה גם שזה לימד אותו לתכנן מראש, לחכות לתורו ועוד מיומנויות חשובות. בני הקטן מקבל ריפוי בעיסוק והוא באמת משתפר כל הזמן והמוטיבציה עולה בהתאמה, כי הוא מצליח יותר טוב. בקשי עזרה - עכשיו - זו לא בושה - להיפך!!!! בהצלחה!

גילה היקרה

כמה דברים: קודם כל אבחון ומהר!!! אני בהחלט תומכת בדעתה של דליה, תל"מ הוא מקום מצוין לאבחן, ובהזדמנות זו גם לילדה לא יזיק. שנית לא הבנתי מה משמעות "טיפול בין ריצה למכבסה ולכלבו" והמושג "בזבוז זמן", ריפוי בעיסוק הוא דבר חינוי וחשוב ועוזר מאוד בקידום הילד כמו שכבר ציינתי, לכן אולי כדאי לשקול להוציא את הילד לריפוי בעיסוק אצל מטפלת אחרת, אם זו אינה אמינה עלייך. בהצלחה. אפרת

עילי

New member
לגילה ולכל הגולשות הבולטות שלום

אני חדשה בפורום זה, ויש לי להוסיף לגילה קצת לגבי לקות למידה או חשש לקושי מסויים ילד בעל לקות למידה או קשיי ריכוז יכולים לעבור איבחון של מאבחנות ואיבחון זה מתחלק לשלוש מבדקים מבדק אחד לעיברית, קריאה , כתיבה,כתיב והבנת הנקרא, מבדק שני הוא במתמטיקה/מספרים, יכולת לוגית ןמבדק שלישי הוא אנגלית מאוד דומה לבדיקה העיברית, כתב הכתבה, כתיבה חופשית, דקדוק, ויש בדיקה של תפקודי התפיסה השמעתית , ובדיקה של הבחנה חזותית, וכל האבחון הזה יכול לעזור לך בתור אם לראות במה ילדך מתקשה ובמה הוא טוב,יכול להיות שבשמיעה הוא חזק יותר, או אולי עובדה בצבעים יכולה לעזור אז ממולץ מאוד לעשות איבחון זה ובאזור הדרום יש את "ניצן" בב"ש ששם הם עושים את המבדקים, "ניצן"- מכון לאיבחון לקוי למידה בדיקה נוספת היא פסיכולוגית חינוכית אשר היא מבצעת בדיקה פסיכולוגית ומבחנים של יכולת, וכך היא בודקת את עבר הילד לראות אם יש קשר לקשיים עקב בעיות סביבתיות או תורשיתיות, היא מבצעת גם מבדקים של תפקוד אינטלקטואלי וגם מבדקים של קריאה כתיב כתיבה והבנת הנקרא , ותפקוד האמוציונלי, אך אינני יודעת מאיזה גיל עושים איבחונים פיכולוגיים חשוב לדעת שאם מגלים בגיל צעיר את הקושי המסויים אצל הילד , או עוזרים לילד לחזק את זה או פשוט מלמדים אותו דרכי לימוד הטובים למשאבים החזקים אצלו וזה רק אחרי איבחון תוכלי לדעת וליישם מקווה שתרמתי קצת ולא לוותר או להזניח אפילו מטעמים כלכליים את האיבחונים.

שלום עילי וברוכה הבאה!../images/Emo39.gif

קודם כל יופי שהצטרפת אלינו - ברוך בואך, אני מודה לך על תרומת המידע, עושה רושם שאת אשת מקצוע, אני שמחה שבאת ומקווה שתשובי אלינו עוד הרבה. אפרת

גילה ב

New member
אפרת שלום

היום דיברתי עם הבחורה שעובדת עם בני בערך חודש וחצי לדעתה יש קושי אבל הוא עובד יפה והיא רואה התקדמות (מדובר על פגישה פעמיים בשבוע והרבה פעמים רק פעם אחת ) וזאת היתה כוונתי שהרבה פעמים פגישות מתבטלות מסיבה כזאת או אחרות או מתקצרות כלומר אין ממש מחויבות והזמן כמו שכולם יודעים לא עוצר ומחכה. סיכמתי איתה שעוד חודשים נפגש להערכות מחודשת ואם יהיה צורך באיבחון מסודר זה מה שנעשה. מה דעתך על כך האם חודשים זה נשמע סביר.? מצד אחד אין לי רצון להלחיץ את כולם כולל את בני , אך מתוך נסיון לא מוצלח כלכך עם הבת חשוב לי ללמוד מטעויות . זהו. גילה

דליה.ד

New member
גילה שלום!../images/Emo42.gif

כמה שאני מבינה אותך, וכנראה שהמנטליות בקיבוצים לא משתנה ואין הבדל בין קיבוץ לקיבוץ. גם אני מכירה את המצב שהולכים לקומונה או לכלבו והדברים מתמסמסים ושום דבר לא הולך כמו שמתוכנן - אלא חפיף כזה. גם בשנה שעברה הבן שלי היה אמור לקבל מהמטפלת קצת ריפוי בעיסוק לפי הדרכה ובהתחלה זה הלך יופי ולאט לאט השיעורים התמעטו עד שנעלמו לגמרי. השנה אני כבר יותר חכמה ועומדת על המשמר כמו נץ. לפי דעתי עוד חדשיים זה המון זמן, כי כבר נגיע לפורים ואז עוד 4 חדשים עד סוף השנה ובחופש ברור לך וגם לי שלא יעשו כלום עם הילד. גם ככה לוקח זמן לקבל תור לאבחון ולכן כדאי עכשיו לפנות לאבחון. תמיד יש לי הרגשה שבקיבוצים מנסים לדחות את העניינים אולי הילד "לא מבושל" מספיק....אבל אני מאוד מאמינה בתחושות בטן של אמהות ואני מרגישה שאת לא שקטה - אז אפילו אם יגידו שהכל בסדר גמור...שווה לבדוק...מקסימום החשדות שלך יתבדו ואם לא - יהיה עדין מספיק זמן לעזור לבן. בהצלחה!

גילה נראה שדליה נתנה תשובה

בכל מקרה רק כדי להוסיף את דעתי: חודשיים אכן נשמעים לי זמן סביר וכמו שדליה אמרה עמדי על המשמר כדי שהילד יקבל את הטיפולים שמגיעים לו. בכל מקרה - נשמח לשמוע על התקדמותו ונשמח לשמוע עוד ממך. אפרת

למעלה