דכאון

דכאון

רציתי לדעת מה יש להתקפי חרדה ודכאון האם יש תרופת סבתא טובה שתעזור לי לצאת מהדכאון

זה די מורכב

ממה נובע הדיכאון? האם יש בעיה פיזיולגית כמו רמות הורמונים/מינרלים נמוכות? בעיה במערכת העצבים וכד'? או שהדיכאון קורה בגלל סיבות אחרות? יש צמחי מרפא ותזונה נכונה שיכולים לעזור אבל חשוב גם לעבור תהליך נפשי בליווי מטפל מתאים בראש הנכון לך.

תשובה

אני נמצאת בטיפול פסכולגי והיתה לי עליה יפה אך בחודש האחרון יש לי ירידה חזקה שאני לא זוכרת שהייתי בתקופה כזאת קשה פעם. ואחת הסיבות היא שאני מרגישה גוש בגרון וכאשר ניגשתי לרופא וא אמר שזה שום דבר זה מחרדה והיום ניגשתי לרופא אחר שאמר שבלוטת התריס מוגדלת אצלי ונתן לי לעשות בדיקות. אני מאוד מפחדת מה זה בלוטת תריס מוגדלת? ומה ההשלכות של זה?

אל תדאגי

רוב הסיכויים שזה שום דבר והרופא סתם מלחיץ אותך. כשבלוטת הריס לא מאוזנת היא נכנסת למצב של פעילות יתר או לחלופין תת פעילות ואז כדי לעלות על זה בזמן. אבל יש לזה הרבה תופעות לוואי אחרות ולא בהכרח תחושת גוש בגרון. כשנמצאים בתהליך כואב ואינטנסיבי כמו טיפול פסיכולוגי יש תקופות קשות שכל מיני דברים שרגשות שהחדקנו עולים וצפים שוב. וזה בהחלט יכול לגרום לתחושות גופניות. למעשה, יש לנו בגוף המון חסימות אנרגטיות בגלל כל מה שעברנו,בעיקר בילדותינו. כל החסימות הללו מתבטאות בצורת מחלות ותחושות פיזיות לא טובות. אצל כל אדם זה מופיע במקום אחר בגוף;ראש,לב,גרון,בטן,מחזור הדם,מערכת השתן ועוד. אני ממליצה לך בחום לשלב בטיפול הפסיכולוגי שלך משהו טיפה "אלטרנטיבי" יותר ששם דגש על החסימות הללו ועל השחרור שלהן. למשל,דיקור סיני. או יוגה(שיווננדה/האתה יוגה). בהצלחה

מכתב תודה

את ממש חמודה תודה את יודעת אם בלוטת תריס מוגדלת זה מסוכן? או שטיפול תרופתי מסדר זאת? אני נורא לחוצה

לא מסוכן

במקרה הכי הכי גרוע,שזה אומר-בעיה-יש טיפול תרופתי וגם דיקור סיני מאד עוזר.

I Was Hoping

New member
ממליצה לך על הילינג

מכירה מקרוב את החסימה הזאת בגרון, זה מרגיש כמו שקד נפוח אבל זה ממש לא. רווינסרה צודקת, זאת חסימה אנרגטית. טיפול אחד של הילינג פתח לי אותה. ממליצה בחום. סליחה מוזי שזאת לא תרופת סבתא, אני רק לא יודעת אם יש תרופת סבתא לזה...

ה מוזה

New member
אפשר לומר שכן (-:

הרפואה שאנחנו קוראים לה היום " אלטרנטיבית " היתה פעם בימי הסבתות , רפואה עממית שכל סבתא הכירה בין אם הסבתא האינדיאנית או זו משבטי המאיה או הסבתא ההודית והסינית וכו' הסבתות האלו ידעו באינסטיקט שאם מניחים יד על מקום כואב .. זה מרפא. ובעצם הרייקי וההילינג ועוד.. הם רפואה עממית בכל אופן פעם זו היתה הרפואה הבסיסית , לא היתה קופת חולים (-:

iditush11

New member
על איזה דכאון מדובר?

דכאון רגיל כזה או דכאון קליני מאובחן? כי אם אכן מדובר בדכאון קליני אז אין ברירה וחייבים טיפול פסיכאטרי שמשולב עם תרופות אנטי דכאוניות כגון הסרוקסט והאפקסור למיניהם. אי אפשר "להחלים" מדכאון קליני זה מצב נפשי מסובך שבדרך כלל מלווה בחוסר איזון כימי של המוח אבל רק רופא פסיכאטר מומחה יכול לקבוע אבחנה כזו. אם מדובר בדכאון של סתם, עונתי כזה, אז גם אני ממליצה על יוגה או מדיטציה ויש גם פרחי באך שעוזרים. נועה גם אני סובלת מהתקפי חרדה מאוד קשים ואני מטופלת תרופתית עם כדור בשם קלונקס שמאוד מאוד עזר לי להתמודד עימם. אם את רוצה לדבר אני פה במסרים. עידית

shoshi1940

New member
הרופא נותן תרופות נגד דכאון

הספורט עוזר, לצאת מהבית להיות עם אנשים. להשתתף בחוגים . השהיה לבד בבית מחריפה את המצב . רופא המשפחתי נותן תרופות נגד דכאון. לא צריכים ללכת לפסיכאטר

iditush11

New member
את טועה, אם אכן מדובר בדכאון קליני

שום רופא משפחה לא יכול לתת תרופות נגד דכאון, אלא רק פסיכיאטר שמתמחה בבעיות נפשיות. זאת הטעות הרווחת כיום אצל רוב האנשים שהקלות להשיג תרופות פסיכאטריות אצל רופא משפחה, רופא משפחה אינו מתמחה ברפואת הנפש ובעיני זה זלזול חמור שרופאי משפחה רושמים בקלות כזאתי לכל אחד שבא ומבקש פרוזק או סרוקסט. רק פסיכאטר יכול לאבחן דכאון קליני ולא רופא משפחה. לרופאי משפחה אין את הכלים לאבחן מחלות נפש וכיו"ב שלא לדבר על מרשם של תרופות פסיכאטריות.

ה מוזה

New member
לא גלשנו קצת ?

הבחורה באה לפורום תרופות סבתא לקבל עצות מתחום הרפואה העממית בנוסף לזה היא הרי כתבה שהיא נמצאת בהשגחת רפואית הן ע"י פסיכולוגית והן ע"י רופא ,אני בטוחה שהיא בידיים טובות אז היה נחמד אם במקום לנסות לאבחן אותה ניתן לה את מה שהיא נכנסה עבורו אל פורום - תרופות סבתא - ולנועה , ברפואה העממית יש שיטות שונות לרגיעה ושחרור מתחים בין אם זה כפי שהוצע לך כאן,הילינג דיקור סיני ועוד אני אנסה לחפש עבורך עצות נוספות אם אמצא אכתוב לך כאן ואולי לעוד גולשים יהיו עצות טובות בשבילך

iditush11

New member
את צודקת במאה אחוז מוזה!!!

רק היה חשוב לי לציין עובדות אלו שאף רופא משפחה אינו רשאי לרשום מרשמים לתרופות פסיכיאטריות אלא אך ורק רופא פסיכיאטר מוסמך. זאת טעות חמורה מאוד ללכת לרופא משפחה ולבקש ממנו תרופה נגד דכאון כי לרופאי משפחה אין את הכלים לאבחן בעיות מסוג זה. ולא ניסיתי לאבחן אותה אלא שאלתי אותה מה סוג הדכאון שלה, טיפול בדכאון אינו דבר קל במיוחד תשאלי כל אדם שסובל מדכאון קליני והוא יאמר לך שזה לא פיקניק. אף אחד כאן בפורום אינו יכול או מסוגל להבין מה זה להתמודד עם בעיות נפשיות קשות, ולהציע סתם תרופות סבתא לבעיה נפשית זה הרע במיעוטו. מצטערת מוזה אבל הייתי חייבת להגיב.

ה מוזה

New member
ושוב אנחנו חוזרות

לאותו דיון שכבר עלה אינספור פעמים בין אם כאן או במסרים " ולהציע סתם תרופות סבתא לבעיה נפשית זה הרע במיעוטו" סלחי לי , אבל זהו פורום תרופות סבתא ומי שבוחר להכנס לכאן יודע בוודאות שלא גולש בפורום ייעוץ רפואי קליני או ניתוחי לב בסכ"ה נכנסה לכאן גולשת שמצויה בתקופה קשה המטופלת ע"י גורמים מקצועיים רפואיים והיא מבקשת מעבר לטיפול שכבר היא נמצאת בו להעזר בתרופות סבתא וזו כל מטרת הפורום ,לשם כך הוא הוקם ולשם כך הוא ימשיך להתקיים . איש לא הציע כאן "סתם תרופות סבתא " לבעיה נפשית הוצעו כאן אפשרויות נוספות [ הילינג יוגה דיקור ועוד] בנוסף לטיפול הרפואי . ועבור אפשרויות נוספות אלו ששמם רפואה עממית נועד הפורום. ובטח שהוא אינו מיועד לדיונים על סמכות פסיכיאטר/רופא. לכן, הדיון בכך מסתיים פה . ואם יש עצות נוספות מהרפואה העממית שיסייעו לגולשים כולנו נשמח לקרוא ולהעשיר את הידע בעוד אפשרויות תודה .

למעלה