דכאון עקב גמגום

revi2910

New member
דכאון עקב גמגום

אני סטודנטית שנה 2 במנהל עסקים, ובכל פעם שיש לי להציג פרזנטציה אני ממש נכנסת לדכאון וללחץ נוראי, לוקחת טיפות הרגעה ובסופו של דבר לא מסוגלת לעמוד מול הכיתה ולדבר. כשאני מדברת עם חברים אני מגמגמת הרבה פחות.הרבה תלוי במצב הנפשי שבו אני נמצאת.(כתוצאה מהגמגום). אני מרגישה שכל עולמי חרב עלי ומחפשת דרכים להתמודד ואולי אפילו להתגבר על המצוקה. עד היום לא הצגתי שום פרזנטציה ואני מאוד רוצה לנסות אבל הפחד הגדול שלי הוא לגמגם מול כל הכיתה... האם יש שיטות לטיפול בזה??? האם כדאי לפנות לפסיכולוג? אשמח לשמוע עצות נוספות. תודה

ali052

New member
תוכלי לבוא למפגשים של אמב``י..ושם...

ושם לתרגל את זה לפני קבוצה ואז הפחדים יירדו....בהצלחה..!

royi69

New member
אני מגיש ביום שלישי

אני מגיש את הרפראט שלי ביום שלישי ואני צריך להרצות בכיתה בפעם הראשונה אז לפני אני מכין את עצמי טוב טוב עם קצת נשימות אני יודע שאני אתקע כמה פעמים אבל אין מה לעשות ומי שיקשיב לי יהיה קצת סבלני ולמי שלא נוח לו שיצא מהכיתה חוץ מזה תכננתי ללבוש משהו יפה שקצת יכפר על זה ואני לוקח הכול בסבבה יכולתי להגיש בקשה שיותרו לי ולעשות משהו אחר אבל לא רציתי אני אוהב להכניס את עצמי למצבים שאין לי בררה ואני חייב לדבר ככה אני רוכש לעצמי בטחון ואז בפעם הבאה הכול יהיה יותר קל תשני בכיף תחלמי על אך את מסיימת את זה ומוחאים לך כפיים ומבינים אותך והכי חשוב וזה ממש לא קל אל תחשבי בזמן ההרצאה על זה שרק שאני לא אתקע זה מעין נבואה שמגשימה את עצמה (לפחות תנסי לא לחשוב) בהצלחה רועי

dudu2873

New member
מה רמת הגמגום שלך?

אני חושב שקודם כול את צריכה להיגמל מכול הטיפות או כדורי הרגעה..זה לא יקח אותך לשום מקום.. כול פעם שאני מגיע למקום חדש אני אומר שיש לי גמגום קל בינוני כי זה נותן לי ביטחון לדבר.. אני מציע לפני כול דיבור בכיתה תגידי אתם יודעים שיש לי בעיה של גמגום אשמח עם תקשבו לי בסבלנות..אני בטוח שזה יתן לך ביטחון יותר לדבר.. לגבי פסיכולוג אני חושב שזה יעזור לך אולי יש לך בעיות יותר מהגמגום עצמו .. העצה שלי אליך זה לא לחשוב יותר מדי על הגמגום ..דברי כמה שאת יכולה גם בכיתה אלה שיושבים איתך בכיתה לא יותר טובים ממך. המשך יום טוב לך ולכולם...

shoshyyy

New member
גמגום הוא לא הבעיה המרכזית.

"אולי יש לך בעיות יותר מהגמגום עצמו " - לכולנו יש.... בגלל זה אנו רושמים באתר. אם היינו רק מגמגמים ולא דואגים, חוששים, או קצת חסרי בטחון, מתאמצים - גמגום לא היה מפריע לנו. תופעת הגמגום מורכבת מ: אמונות, תפיסות, כוונות, מחשבות, רגשות והצד הפיסיולוגי. כשאחנו מגמגים כל אלה מושפעים חד מהשני ומשפיעים אחד על השני. אם אני חושבת על עצמי : "גמגום זה רע או אני לא יודעת לדבר", זה ישפיע על הרגשותי , שבזופו של דבר ישפיע על רמת הגמגום. אם תופפעת הגמגום לא הייתה מורכבת, היינו יכולים לפתור אותו ע"י טכניקה. אך למה בעצם רוב אנשים עם גמגום שהולכים לטיפול טכני - לא מצליחים להתמיד בתרגולים וליישם אותה ? בגלל שיש עוד הבטים בתופעת הגמגום שלא מתייחסים אליהם. אני אמליץ לך שני דברים: 1. לבוא למפגשים של אמב"י 2. ללכת לטיפול קבוצתי אשר יעניק לך כלים - איך לדבר בקבוצה . שיהיה לך בהצלחה. המשימה שאת עומדת מולה לא פשוטה, כל עוד תראי בזה אסון מתקרב.

shuky63

New member
לי זה לקח עד השנה השלישית,עד שהעזתי

לתת הרצאה בפני הכיתה.הפעם הראשונה היתה קשה מאד(הרגשתי כאילו ירדה לי שנה מהחיים)אבל זה הלך לא רע. הפעם השניה והשלישית כבר היו הרבה יותר קלות. אלי צודק.יעזור אם תתאמני.את מוזמנת למפגשי אמב"י.הערב המיועד לתרגול כזה מוגדר כסדנא לתרגול מצבי דיבור. פעם הוא היה מתקים כל שבועים,אבל בשל ביקוש נמוך(תמוה) היום הוא מתקים כל חודש וחצי חודשים.תעקבי בפורום ובאתר אמב"י. תראי השאלה היא מה רמת הגמגום שלך בפועל מול קהל.אם מדובר בגמגום כבד אז כדאי גם ללכת לטפול טכני בגמגום.אם הפחד הוא העיקר ובפועל מה שיוצא זה גמגום קל בינוני אז אפשר לנסות טפול קוגניטיבי,בין אם טפול קוגניטיבי ספציפי לגמגום(שמוצע במחלקה להפרעות בתקשורת בהדסה עין כרם) או טפול קוגניטיבי כללי שאיתו מטפלים בהרבה סוגים של חרדות.עושים אותו אצל פסיכולוג שמתמחה בטפול קוגניטיבי.

דנה1991

New member
כן גם לי זה קורה...

גם לי יש דכאון עקב הגמגום הזה.. אני מציעה לך שלפני ההרצאה תשתי מים ותנשמי כמה נשימות עמוקות. תגידי לעצמך שאת לא צריכה להתרגש מהם. את יותר טובה. הרי אלה אנשים בוגרים, הם לא יצחקו עלייך. בהצלחה!!!

למעלה