דכאון/לא מרוצה

דכאון/לא מרוצה

בוקר נפלא לכולם שאלה לי אליכם. אייך ואיפנ ניתן לראות בבירור בכף הרגל שהמטופל לא מרוצה מחייו ואפילו נוטה למעט מצב דיכאוני? תודה ויום נפלא

*g99

New member
היי,

דיכאון יכול להתבטא בצורות שונות מאדם לאדם. דיכאון יכול להתבטא בעיכול,תקיעות,עצירות כמו כן זה יכול להתבטא במערכות שונות בגוף. השאלה היא דיכאון ממה? זה יכול לעזור בכיוון לגבי איזה מערכת נפגעה ולמה. יש הרבה דרכים לאמת את תחושות המטפל אם קיים חשש.

freearth10

New member
תשובה הגיונית

אני לא רפלקסולוגית ועונה כאן רק מתוך ההגיון שלי. יכול להיות שאני טועה. דכאון ניתן לראות באזור האש. האזור הזה אמור להיות אדמדם. כשהאדם בדכאון אין לו עוד כוח. האש שלו כבתה ואזור האש יהיה מאוד חיוור. לעומת זאת אזור המיים שהם ים הרגשות מכבים את האש ופולשים אליה והאזור הזה לדעתי יכסה חלק גדול מהרגל או שיראו את הפלישה הזאת בצורה אחרת באזור האש.
מאיה

csh018

New member
דיכאון ניתן לראות בצורת עמוד שידרה-

כפוף אלוס ואלגוס. נקודות הדריכה לא במקומם. בהונות מכונסות וכפופות. אזור הלבלב לא "נקי". ושוב נשאלת השאלה היכן הסטגנציה. בהצלחה שלומי

freearth10

New member
תוכל להסביר

למה כוונתך:נקודות הדריכה לא במקומם? תודה, מאיה

csh018

New member
יש לנו 4 נקודות דריכה בכף הרגל

1 בעקב 2 באזר האש בקצוות ורביעית במרכז בוהן מס' 1. אדם דיכאוני לא מפזר את היציבה שלו ב4 נקודות אלו. בד"כ הם מתרכזות יותר ולא מפוזרות לתת יצבה טובה. וכמו שמצבו הנפשי מדוכדך ולא יציב גם כך גם כף רגלו. שלומי

freearth10

New member
נקודות דריכה

היי שלומי תודה על הארה. איך היית מתייחס לאדם שדורך יותר על רגל אחת מאשר על הרגל השניה. האם בעיות אורטופדיות שונות יכולות לשנות את ריכוזי הדריכה (פלטפוס, בעיות ברכיים וכו)? מה זה אומר כאשר אדם כמעט ולא דורך על בוהן שמאל ומעט מאוד על אזור האש באותה הרגל? האם המודעות לדריכה על כל כף הרגל ונסיון לעמוד בצורה יציבה יכולה לשנות גם את המצב הנפשי?
מאיה

csh018

New member
המשך דריכה

נתחיל בשאלה האחרונה והתשובה היא כן יש קשר ישיר בין דריכה לבעיות נפשיות לגבי דריכה על רגל אחת יותר, בהתאם לרגל אנו קובעים ימין יאנג, שמאל יין. אם אדם לא דורך במרכז הבוהן שוב נחלק לפי חשיבה נוטה יותר לרגש או היגיון. לא דורך על האש זה אדם שלא מתחכך עם החיים. מקווה שתרמתי שבוע טוב שלומי

freearth10

New member
../images/Emo10.gif לא ענית על כל השאלות

אבל בהחלט תרמת בעיקר לכך שכולנו בסופו של דבר מתבססים על אותה התורה
אז אשאל שוב בעיקר בקשר לשאלה האחרונה. האם אדם שסובל מדכאון ולא דורך על מרכז הבוהן,בעקבות המודעות לכך והנסיון כן לעמוד בצורה יציבה על 4 הנקודות שציינת - האם דבר זה יכול להשפיע גם ישירות על המצב הרגשי שלו? וסליחה שאני מקשה - זה פשוט מעניין אותי !
מאיה

csh018

New member
סליחה כנראה שמאד מאד מיהרתי

תשובתי היא חיובית. כאשר אדם בדיכאון הוא לא דורך כמו שצריך. וכנראה שהגשרים בכפות הרגלים ( אותם גשרים מאפשרים לנו פיסית ונפשית )לספוג את "המכות" בחיים לטובה ולרע. ד.א את הגשרים רואים טוב במבט מהצד. וכדי לחדד אם אדם לא דורך רק בנקודה אחת ( בוהן) אני לא מייד מסיק שהוא בדיכאון. אני מתבסס רק על שילוב של מספר חיווים מכף הרגל כמו מבנה ע"ש, מצב הריאות, עכול ...ושיחה טון עוצמה ריתמוס.... אני מקווה שהפעם התשובה יותר מלאה שבוע טוב שלומי

freearth10

New member
../images/Emo140.gifהשאלה שלי היא קצת שונה

היי שלומי, אני לא ממש
! ההפך אני מאוד
ומודה לך על כל תשובה שממנה אני לומדת הרבה מאוד. הבנתי שהנקודות האלה מראות על אי יציבות ודכאון וזה גם די ברור לי. ואני גם מסכימה שרק סימן אחד לא בהכרח מצביע על דכאון. השאלה שלי היא: האם כאשר נאמר לאדם: תראה אתה לא דורך על הנקודות האלה. עמוד כאשר אתה עומד ומרגיש את הנקודות האלה. האם המודעות הזאת והנסיון של האדם לעמוד עליהן יכולה לשנות את הדכאון בו הוא נמצא? מאיה

csh018

New member
הכן, כן אך

צריך להבין שהיציבה הנכונה או המודעות לכך משפרת ומחזקת את מצבו של המטופל. כאשר היא תקינה, שאר האברים חוזרים למקומם, או צריכים קצת עזרה וזה תפקידנו כמטפלים ( דוגמא: כתפיים שמוטות, בטן בולטת, גב כפוף ועוד..) וכאשר אדם הולך כמו שצריך ומתחיל לדאוג לבריאות הפיסית וחש טוב מבחינה פיסית זה משליך גם על בריאות נפשית. וזה עובד נקודה. בוקר נפלא שלומי

shiri240

New member
מעניין מאוד!

אשמח לקבל פרטים נרחבים יותר לגבי נקודות דריכה. המשך יום נעים!שירי.

avorly

New member
צבעונית1 ,

חשבתי הרבה לפני שעניתי, ואני מקווה שאצא ברורה בתששובתי. גם אני חושבת שלדכאון ישנן הרבה צורות, לכן שאלתי היא: מה עוד ניתן לראות אצל אותו אדם חוץ מדכאון? הדבר הראשון שעולה לי בראש לעבוד איתו הוא הטחול והריאות; ואסביר את עצמי: טחול- בגלל יכול השינוע שלו וההתמרה. ריאות- בגלל יכולתן לפלוט ולקלוט.

למעלה