די!!! נמאס!!!

jam19

New member
די!!! נמאס!!!

כמה אפשר לטחון את הנושא? נמאס!!! שילכו לעשות את המצעד בת"א, למה כולנו צריכים לסבול? למה אני צריך שישנאו אותי ויקללו אותי כי 'הם' (מי שהם לא יהיו) החליטו לעשות את המצעד דווקא בירושלים? עד שנה שעברה המצעד היה בת"א ואף אחד לא אמר מילה בנושא שנה שעברה והשנה היו בלאגנים בגלל שהמצעד עבר לירושלים... מישהו נדקר... לא הבנתם את הרמז???? למה אתם מחכים? שהשנה מישהו יהרג? תפסיקו עם הגאווה המטומטמת הזאת ותעבירו את המצעד לתל אביב, למקום שיקבלו אתכם, צאו לנו מהעיר הזאת... אתם לא עוזרים לאף אחד, אתם מזיקים, לקהילה!!! לעיר!!! לי!!!! מה הקטע שלכם? הזכויות יכולות להכנס לי לתחת, אני לא צריך אותם, אני רק רוצה שלא יחשבו שאני כמוכם... אני לא סוטה, ולא שום דבר דומה, עד עכשיו לא חשבו שאני כזה ורק בגלל המצעד כן..... ** מכתבו של איש מתוסכל.... נא לא להפגע, אשמח לתגובות, מייקל.

aviadd1

New member
תיקון טעות

המצעד צועד בירושלים מאז 2002. יום שישי יהיה המצעד החמישי. שנה שעברה היה מצעד בתל אביב וגם בירושלים ובירושלים נדקרו 3 אנשים. השנה לא היה מצעד בתל אביב. הסיבות לכך ככל הנראה תקציביות...

virgin mary

New member
לא הבנתי מה הבעיה בעצם,

אתה ארוניסט, ומרגיש מאויים מלהיחשף בגלל כל העניין עם המצעד? למה שיקרה כזה דבר?.... למה בגלל המצעד חושבים שאתה סוטה? אתה לא חושב שלהומואים ולסביות מגיעות זכויות שוות?

סבבב

New member
לא...

הוא חש חוסר נעימות עצומה משצף קצף של הומופוביה העולה בימים אלה במגזרנו שלנו - המגזר הדתי. המצעד הזה על כל שערוריותיו ופרובוקציותיו מביא אותנו לא רק להינעל חזק יותר בארון, אלא אף לבנות בונקר אטומי מתחת לארון ולהסתתר בתוכו...

אני ממש לא מצליח להבין

כי לו חייתי בחברה ששונאת אותי בלהט כה נורא, עד כדי סכנת רצח - היו עומדות בפניי שתי אפשרויות. האחת, להילחם בכל כוחי לשינוי, והשניה, לנטוש את החברה הפגומה. לא מצליח להבין את הבחירה שאתה מציע "להינעל חזק יותר בארון". תסביר?

SmartToyBoy

New member
ראשית,

רוב החברה הדתית לדעתי לא שונאת את ה"אדם" ההומו, אלא את הדברים שהוא מבצע בגלל זה. אלו שמנסים לפגוע בחופש בבחירת בן זוג ובקיום היחסים - זה לא לגיטימי. מה שמקבל לגיטימיות בחברה הדתית הוא התנגדות לפרובוקציות ברחובות ירושלים. אולי אתה מפספס משהו מהותי: אני לא דתי כי האנשים שלידי דתיים. כי החברים הכי טובים שלי (לצערי) נטשו את הקשר הרופף שהיה להם לדת כבר מזמן (סטרייטים). אני לא דתי כי אני שייך לחברה זו או אחרת. אני קודם כל דתי כי אני מאמין בקיום של בורא העולמים, ואני מאמין בתורה ובהלכה, וביחודיות של העם היהודי. אנחנו, במסגרות שלנו, "נלחמים" בשנים האחרונות בבורות העצומה שהיתה לגבי הומוסקסואליות בחברה הדתית. לא במצעדים - אלא בדרך שלנו. מה לעשות - החברה הדתית מגיבה הפוך לדברים שלא מתאימים לה שקיימים - במקום לקבל - היא שונאת יותר. לכן אנחנו עושים את זה בדרכים אחרות. וברוך ה' - יש הרבה הרבה התקדמות שאין טעם לפרט אותה כאן..... אני לא יכול לנטוש את ה"חברה". כי אז אני נוטש את אלוקיי. והבחירה "להינעל חזק יותר בארון" היא לא מדוייקת - זה נכון אמנם, ויש אנשים שחיים בסביבה שהם לא מסוגלים נפשית לצאת מהארון. אבל אין זה אומר שלא עושים הרבה דברים מעבר לזה....

אני ממש לא מפספס

ואפילו מכיר מקרוב (מאד מאד) את האפשרות להיות אדם דתי ומאמין אדוק שחי, בשימחה ומבחירה, בחברה חילונית למהדרין. קצת קשה לי האבחנה שערכת בין השינאה להומו לבין השינאה למעשיו. "מעשיו" - זה גם המשפחה שלו, הזוגיות שלו, הילדים שלו, הבית שלו, היומיום שלו, המיטה שהוא לן בה והגבר שלצידו. בעצם, כל מעשיו שנואים עליהם. ורק עליו הם בטח קרועים מאהבה, לא? או ששוב פיספסתי?

virgin mary

New member
וואלה....

מעניין לראות למה הסערות גורמות בכל מקום.. מהמקום בו אני נמצאת יצא לי לראות את כל ההמולה עכשיו בימים האחרונים בתור דבר מאוד מאוד חיובי. כל עניין המצעד או לא מצעד העלה את כל נושא הקהילה על הפרק, הוא מדובר בכל המדיומים, בכל השיחות הסתמיות.. ולי נראה שזה דבר שישפיע לטובה על כל עניין קבלת ההומולסביים בארץ, וגם עד השפעה על החקיקה. בדבר זה שזה מעלה המון הומופוביות... שמעו, עם או בלי הדיבור על זה כרגע, ההומופובים מסביבכם היו נשארים הומופובים, ז"א גם בלי שהנושא היה עולה והיה יוצא לכם לשמוע את זה בפרצוף. לא? והומופוביות לא יכולה יותר מדי לחצות גבולות.. זה לא שמישהו הופך להיות יותר קיצוני בהומופויותו רק בגלל שזה מדובר. אם כבר, אז להפך. אם כבר אז בגלל כל ההייפ התקשורתי והדיבור יש סיכוי שאנשים קצת ישנו את התפיסה, יחשבו על זה קצת יותר. בכ"א בכל מה שאמרתי אין לי שום עניין להוכיח שאני צודקת כי אני לא בקטע של להיות צודקת, יותר בקטע של להבין. אז אם כל מה שאמרתי מטומטם זה בסדר, רק תסבירו לי למה. עצוב לי לשמוע שזה ככה אצלכם :(. אתם חרדים\דתיים לאומיים?

לא הבנתי

טוב לך ששונאים ומקללים אותך? כי המצעד נועד ליצור שינוי. שינוי שיגרום לאנשים להפסיק לשנוא ולקלל. בת"א זה הצליח. למה לא בירושלים?

סבבב

New member
העובדות מדברות בעד עצמן...

השאלה היא לא - למה לא בירושלים. אלא, ההבנה ש - לא בירושלים. האם הימים האחרונים לא הספיקו בשביל להבין שטוב לא ייצא מהמצעד בירושלים?

עם קשה עורף הירושלמים?

הירושלמים אינם שונים משאר בני התמותה. גם בארה"ב ובמערב אירופה היו התנכלויות ושואות של הומואים. גם שם המצעדים הראשונים היו קשים. מאד. גם בתל אביב ההתחלה היתה לא פשוטה ולא קלה. אבל בסוף זה הצליח. וזה יצליח גם בירושלים. אפילו הירושלמים מסוגלים להבין את מה שהבינו גויים רבים. לא תהיה להם ברירה. הם כבר רואים וקוראים ושומעים שהומואים יכולים להיות כל אחד. שהומואים הם אנשים רגילים שעובגים בכל המקצועות בכל המקומות ומקימים משפחות ומגדלים ילדים - בדיוק כמו כולם. רק החשיפה הזאת והשיח שנוצר בתוך העולם הסגור, כמעט הרמטית, לכל שינוי חברתי - היא משהו ממש טוב שיצא מהמצעד, אפילו משהו מצויין.

dkey

New member
רק דברים טובים יוצאים מהמצעד

1. הנושא נידון. 2. החברה הדתית חרדית נחשפת לנושא. לא כולם נגד. וגם אם נגד הנושא חלק מגלים אמפטיה לנושא 3. להט"בים דתיים וחרדים רואים אנשים כמו אביעד ואביגייל ומבינים שיש אפשרות לחיים טובים מאושרים ונורמלים 4. הדמוקרטיה הישראלית עומדת למבחן ונקווה שתעמוד בהתקפה וזה ממש על רגל אחת.

למעלה