די נמאס!

די נמאס!

אני אמנם קוראת פסיבית בפורום, אבל מתמידה ומתעדכנת במה שקורה- בישראל ובשאר המדינות. כששמעתי שדוד ד'אור נבחר לייצג את ישראל דווקא שמחתי. אמן ברמה בינלאומית- חשבתי. זמר איכותי, עם קול טוב, עם נסיון- חשבתי. עכשיו אני קוראת את רשימת השירים שדוד אמור לשיר בקדם, ואת תכניהם (האמת- עוד לא יצא לי לשמוע את השירים)- ואני ממש כועסת! נמאס לי מתכנים מפוצצים, פלצניים ושוחרי אהבה ושלום עולמי. נמאס לי משירים על תקווה, על חופש ועל אחוות בני אדם. לו רק היו לפחות משכילים לכתוב שירים ברמה של ג'ון לנון (גם השיר "דמיין" טומן בחובו מסרים כאלה- אבל לא ברמה קיטשית, עלובה וגלוייה כל כך!!!!).... אני כבר יכולה לראות בעיני רוחי את הצופה הממוצע באירופה- "אוי לא....שוב ישראל ושירי השלום שלה....". אז נכון שגם שבדיה שולחת כל שנה תאומי-אבבא, וצרפת כל שנה שולחת תאומות-סלין, אבל דיייי נמאססססס! הייתי רוצה פעם אחת שנשלח שיר שמח (ומודרני, עם מילים איכותיות) שמדבר על יחסים שבינו לבינה למשל, על טבע, על הדברים הקטנים של החיים. ממש אפילו לא אכפת לי אם היו שולחים את רוני (יש לה בהחלט לוק צעיר ורענן) או לחלופין את אישתאר האיכותית עם הופעה בימתית שתדהים את כולם.... פעם אחת שנחזור לימי "דיווה" ונוכל להתגאות, לא להצטער ולהתנצל בכל מיני פורומים. האמת, ככל שעוברות השנים אני כבר לא מאמינה שישראל באמת מסוגלת להפיק 3 דקות איכותיות. אני לא מאמינה שיש למישהו בישראל אינטרס אמיתי להתמודד עם תרחיש של ניצחון- אולי בעוד 20 שנה.......

Eurogirl

New member
אני מסכימה איתך ובטוחה שגם השאר

אבל הפתרון היחידי הוא להחליף את הוועדה. צריך וועדה שתחשוב בכיוון החדשני ולא בכיוון ה"בינלאומי" וה"ייצוגי" לכאורה. האמת - אני מתחילה לחשוב שהאנשים שבוועדה לא צופים בכלל באירוויזיון...אחרת איך מסבירים את זה שהם לא רואים מה הולך מסביבם ועדיין שקועים בסטיגמה האירוויזיונית? אבל שורה תחתונה - תגידי תודה. מה היינו אומרים עם היינו רואים בעיתון את פרצופו החייכני של מושיק עפייה, ומעל כותרת: "נציגנו ל-2004"???? דויד דאור הוא הרע במיעוטו.

'צטערת.....החלפת הועדה לא תשנה...

זו המנטליות שתקועה מאחור, ולא רק בענייני אירוויזיון. זו תסמונת גלגל"צ (שירים ישנים ודביקים במחזור אינסופי), זה תופעת ה-קאברים (ביצועים מחודשים לשירים ישנים) שפושה והולכת בקרב זמרי ישראל שאין להם מה להציע, זה תופעת ה-"גם אני יכול לשיר (גם אם אין לי קול)" (כוכב נולדים למיניהם, כל מיני בחורים צעירים עם גיטרות שפתאום נקראים זמרים), זה תופעת ה-בנים/בנות של (צביקה פיק/אילנה אביטל/יגאל בשן וכו'), זה החובבנות הזאת בכל מקום.... חסרה לי ההשקעה הזאת של פעם במקצועיות, באיכות קולית, במלים נעימות לאוזן. חסרה לי הופעה מקצועית של אמן (לא רק אחדים מעטים כמו ריטה ואחינועם ניני!), תפאורה והעמדה בימתית. אני צופה רב הזמן בערוצים הזרים ופשוט מקנאה. מקנאה בבמות הגדולות, בזמרי ליווי איכותיים, בהשקעה באיפור, לבוש, העמדה. מקנאה לעתים קרובות באיכות הגשת השיר, בתאורה והתפאורה המודרנית (לא כמו בישראל שכל במה נראית כמו מתנ"ס בלוד). 'צטערת אם הגישה שלי קצת פסימית, אבל זאת פשוט הגישה החובבנית לכל מה שנקרא מוסיקה בישראל. זאת הגישה שכל מה שאינו מזרחי/ים-תיכוני/שירי מולדת/להקות צבאיות- לא שווה השקעה. חבל, כי יש בישראל כשרונות כמו מאיה בוסקילה, תמר גלעדי, אישתאר ועוד רבים וטובים שנעלמים תחת המגפיים הדורסניות של פלקטים מעצבנים כמו נינט, ג'ולייטה, אייל גולן ומושיק עפיה (דומיהם ותומכיהם). סליחה על תגובתי הכעוסה.

טליה ג

New member
לדעתי

הבעייה העיקרית שלנו היא לא המקצוענות, אלא כל התפיסה המיושנת של האירוויזיון. זה לא שלא יודעים להפיק אצלנו קליפים ברמה בינלאומית או להעמיד הופעה על הבמה. הבעייה היא שברגע שמדובר באירוויזיון, קיימת התפיסה שחייבים להעביר לעולם איזה מסר גלובלי, שחייבים למשוך את העין באמצעות העמדה אנגרטית על הבמה, שחייבים לשיר בעברית וכו'. הבעייה שלנו היא בד"כ לא חוסר המקצוענות של הזמרים, אלא הז'אנר המוסיקלי שהם מייצגים, שמרוחק שנות דור מהמוסיקה העכשווית שהולכת בעולם. שרית חדד וליאור נרקיס שניהם זמרים מזרחיים שהחליטו להיכנע למוסכמות האירוויזיוניות ובחרו לשיר קיטש נוסחתי. דוד ד'אור הוא סמל הממלכתיות והקונצנזוס, אז בוודאי שאי אפשר לצפות ממנו לשיר פופ קליל וכיפי. ברור שמהטלוויזיה שלנו, בעיקר מהערוץ הראשון, קשה לצפות להפקה נוצצת ומלוטשת, אבל זו לא הבעייה שלנו באירוויזיון, כי כל מה שנדרש ממנו הוא לבחור בשיר טוב ובזמר מקצועי. עובדה שרק לפני 5-6 שנים היו לנו שתי הצלחות גדולות עם דנה אינטרנשיונל ולהקת עדן: שני שירים חזקים, מודרניים יחסית, ללא מסרים חובקי עולם ובעלי הופעה מקצועית. אבל שוב, כפי שאמרתי: פינג-פונג תקעו אותנו והחזירו אותנו 20 שנה אחורנית. רשות השידור פוחדת לשלוח זמרי פופ צעירים שעלולים חס וחלילה לבייש אותנו, ומעדיפה ללכת על קונצנזוס.

טליה ג

New member
כמה שאת צודקת!

גם לי נמאס מכל שירי השלום/תקווה/אחווה הבומבסטיים האלה. כל המדינות שולחות שירי פופ קלילים על אהבה, ורק אנחנו מרגישים צורך להיות "אור לגויים" ולהפיץ את משנתנו באירופה. למה???? למה רומניה הענייה שבה אנשים רעבים ללחם שולחת שיר פופ עכשווי ולא מרגישה צורך לשיר על תקווה לימים טובים יותר? השירים של דוד ד'אור(לפחות שניים מהם) אולי איכותיים יותר מבחינת הלחן והעיבוד המוסיקלי בהשוואה לקיטשים ששלחנו בשנים האחרונות, אבל עדיין נשארו המסרים הגלובאליים הנדושים והלעוסים! גם אני קיוויתי שיבחרו סופסוף בזמר פופ צעיר וקוּלי ולא שוב בזמר "ייצוגי" שנחשב לקונצנזוס! הסיבה לכך שאנחנו נשארים תקועים במקום ואפילו נסוגים לאחור היא כמובן פינג-פונג. מאז הביזיון הנורא עם "שמייח" רשות השידור פוחדת מסקנדלים דומים ומעדיפה לשלוח זמרים שהם בגדר קונצנזוס. סיבה נוספת לכך שאנחנו תקועים הלאה עם קיטשיים אירוויזיוניים נוסחתיים היא שיטת הבחירה הישירה. כשבוחרים תחילה בזמר ומבקשים ממנו להגיש 4 שירים עבור האירוויזיון, הוא מתאמץ לכתוב שירים מתאימים לאירוויזיון. השיטה שהונהגה ב-1998-2000 הייתה טובה בהרבה, מכיוון שאז נבחר הזמר ביחד עם השיר. לא רק שההיצע היה הרבה יותר גדול, השירים לא היו בנויים בהכרח עפ"י שטאנץ מסויים אלא היו במגוון סגנונות. עובדה שבשיטה זו נבחרו "דיווה" ו"יום הולדת" שהביאו לנו רק הצלחה! אבל רשות השידור זוכרת רק את הפשלה של פינג-פונג. אולי בשנה הבאה, כששירנו ייבחר במסגרת תחרות כשרונות צעירים, יש סיכוי לשיר קליל וכיפי ולא נוסחתי. בהנחה שרוב המתמודדים בתחרות יהיו צעירים ובתקווה שיאפשרו להם בעצמם לבחור את כותבי השיר, יש סיכוי שהם יצליחו להתנער מהמוסכמה ששיר לאירוויזיון חייב להעביר מסרים של שלום, תקווה וכו'

DukiMan

New member
הישועה לא תבוא מתחרות כשרונות

נכון, זה יהיה יותר נחמד, ואולי יביא יותר רייטינג לעצם בחירת השיר, אבל אני חושב שאפשר לסמוך בעיניים עצומות על הערוץ הראשון, על הוועדה ועל גורמים אינטרסנטים נוספים בשוק המוזיקה המקומי, שהשיר הנבחר יהיה באותה מתכונת. הכשרונות יהיו כשרונות, ומי שיזכה שם יהיה בוודאי מוכשר מאוד, אבל התסריט שאני רואה הוא - רשות השידור "תזמין" יוצרים לכתוב שירים שיתמודדו בגמר. רשות השידור תמנה וועדה לבחירת השירים. רשות השידור והוועדה יסננו את השירים ויתאימו שיר לכל מועמד בגמר (ולמה שיתנו לכשרון צעיר, מוכשר ככל שיהיה, לבחור את השיר בעצמו? למה מה הוא מבין?). רשות השידור תבחר כוריאוגרף ורקדניות. רשות השידור תמציא לנו פטנטים שיגרמו לבחירת השיר שהיא רואה לנכון. אני כל כך מקווה שאתבדה... ובינתיים, מה שאני חושב על המצב הוא - |קיא| גועל נפש גדול, ואפילו מצאתי אמוטיקון משעשע לצורך העניין.

חחחחחחחחחח ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ענק גולי!!!!!!! מסכימה מסכימה ומסכימה.. |קיא| אחד גדול.. של כל בחילות ההריון שיש.

טליה ג

New member
לכן חייבים לחזור לשיטה של 1998-2000

כי כל עוד בוחרים תחילה בזמר ואח"כ תופרים לו שיר מתאים, אין סיכוי שייצא משהו מודרני ולא נוסחתי. אתה בהחלט צודק בהשערה שלך. גם בתחרות כשרונות צעירים רשות השידור תפנה ליוצרים מוכרים מהגווארדיה הישנה(קובי אושרת, עוזי חיטמן, צביקה פיק, משה דץ וכו')שיכתבו שירים עבור הזמרים שעלו לגמר, והתוצאה תהייה כרגיל נוסחתית ומיושנת. אין ברירה: חייבים לחזור לשיטה של 1998-2000, כשזמרים ויוצרים מגישים שירים לרשות השידור והוועדה תצטרך לבחור מביניהם את השיר שייצג אותנו. כששולחים מגוון רב של שירים בסגנונות וביצועים שונים, יש סיכוי שייבחר משהו שונה. עובדה שהצלחנו פעמייחם בשיטה זו, וגם לגבי פינג-פונג, השיר היה חמוד וכיפי. אם רק היו מבקשים מפינג-פונג לשיר בלייב לפני שבחרו בהם, היה נמנע לנו הביזיון של 2000 וכל הבזיונות שבעקבותיו.

DukiMan

New member
פינג פונג באמת היה חמוד וכיפי

ואפילו בזכותו קניתי את האלבום שלהם (כן, זה הייתי אני
) יש בארץ נטייה להפיק את הלקחים הלא נכונים. זה נכון, שאם היו מבקשים מהם לשיר חי, אולי היה נמנע הביזיון של הזיופים. אבל לא היה נמנע הביזיון של דגלי סוריה והחוסר איכפתיות המופגן. (בעצם גם "הבטלנים" הפגינו חוסר איכפתיות, אבל הם, לפחות, היו חמודים ולא עם האף בשמיים). אז מה? צריך שיהיו גם מבחני פטריוטיות? ואם הם היו שרים חי בפני הוועדה שבחרה אותם - זה היה עוזר? הרי היו שם מעריצים עיוורים ואינטרסנטים להחריד (כמו גל אוחובסקי), שהיו מעבירים אותם גם אחרי ביצוע חי. הלקח אותו הפיקה רשות השידור - לחזור לקדם. לא הצליח. אז לחזור לוועדות הזקנים. לבחור זמרים מזרחיים. לא הצליח. לבחור זמר שכל פעם הגיע למקום שני, אבל בינו לבין אירוויזיון אין כלום. לא יצליח. ליישם את שיטת הריאליטי/"כוכב נולד" כנראה שלא יצליח. מה כן? אני עדיין בעד הקדם או שיטת בחירת "כניסה" (שיר+מבצע) ע"י ועדה מנותקת מראשות השידור (מקסימום תהיה לראשות השידור זכות וטו על הבחירה, אבל לא על התהליך).

Eurogirl

New member
גם אני מהיחידים שאהבו את פינגפונג

כן, אני מודה
מה תחשבו עלי עכשיו?
ואני מסכימה איתך. הבעייה בשיר לא הייתה החדשנות, אלא בכל הזילזול שמסביב (הופעה, זיופים, בלה בלה בלה...) אבל האייקיו של חברי הוועדה מתקרב ל-90 כנראה, ולכן הם מסיקים מזה שצריך "ללכת על בטוח" לכאורה ולחזור לשמרנות. מעניין מה הם יגידו אם יראו להם את גילדו ושטפן.

מור ד

New member
הנה שיר כמו שהצעת לדוגמא-

is my way to say i wont you- sgapo, j'etm, i love you, to amo או פשוט אוהב אותך

אמממ

Everyway that I can I'll try to make you LOVE me again אני חושב שגם בשיר הזה היה הרבה מסר של אהבה... ההבדל בינו לבין שירים ישראלים הוא עיבוד יותר מוצלח. הדבר היחידי שאפשר להגיד על השירים שישראל שולחת הוא שהעיבוד לוקה בחסר... אני ממממממממש לא מאמין שמילים של שיר הם בעלי משמעות כה רבה בעיני המצביעים של התחרות.... מה שקבוע בסופו של דבר הוא הלחן והעיבוד, דברים שישראל לא מצליחה בהם.

lb155

New member
אתה באמת צודק

עיבוד זה הדבר הכי חשוב בשיר. יותר מהכל.

נטלייי

New member
לדעתי

נתן מאוד צודק. לרוב, המצביעים בכלל לא מבינים את המילים של השירים. חובבי האירוויזיון, שמתרגמים את השירים הם טיפה בים המצביעים. הלחן והעיבוד הם מה שלרוב תופסים את האוזן לראשונה, אם הלחן לא קליט זה לא יתפוס. היו לנו כמה יציאות של לחנים חמודים, אבל לא יותר מזה. שום דבר מתוחכם, שהצופה הממוצע יגיד: 'זה שיר שאני רוצה שיזכה'. בקשר לבחירה בדוד ד'אור, לדעתי זאת בחירה מצויינת. את מי אתם מעדיפים? את הצעירים שאין להם נסיון בימתי בכלל? מישהו הציע פה את רוני? מישהו שמע אותה בכלל שרה בחי? מתי שהוא מישהו הציע את רינת גבאי, יש לה שיר מדהים שנקרא רגעים, כשראיתי את הקליפ פעם ראשונה התלהבתי מהקול שלה ומהשיר. אבל כששמעתי אותה אצל יצפאן, התאכזבתי, בקושי שומעים אותה בחי. שלא נדבר על כל הראפרים שצצים להם פתאום, יש כמה יציאות נחמדות, אבל שוב, בחי זה נשמע כמו בלאגן אחד שלם. שירי ונינט? מוכשרות בטירוף, נכון. אבל מי מבטיח שבהופעה מול מליונים וכשעם שלם מצפה ללא פחות ממקום ראשון, הן לא יפשלו? אפילו אצל שרית חדד אפשר היה להרגיש בלחץ שלה. שהיא דרך אגב פרפורמרית מעולה, צריך להיות בהופעה שלה כדי להבין. יש לה אנרגיות מדהימות שהיא שולחת לקהל והקהל שולח אליה. גם בשירים קצביים וגם בבלדות. בקיצור נכון להיום, דוד ד'אור הכי מתאים.

נטלייי

New member
עכשיו נזכרתי

בדוגמא מעולה לשיר שנקלט בשמיעה ראשונה לפי הלחן והעיבוד ולא המילים: השיר Hajnal של Groovehouse, שהכרתי בזכות לירן ששלח את השיר לתחרות הפורום השניה, התאהבתי בו ברגע הראשון ששמעתי אותו, למרות שלא הכרתי את המילים ועד היום אני לא מבינה את המילים, ואני לא מפסיקה לשמוע אותו. אפילו מצאתי גרסת מיקס לשיר.

lb155

New member
חחח נטלי יא מצחיקה אחת

אפילו אני כבר לא זוכר תשיר

נטלייי

New member
אני זוכרת ../images/Emo13.gif

אני שומעת הרבה את השירים של תחרויות הפורום, בזכות התחרויות האלה הכרתי הרבה שירים יפים.

למעלה