די נמאס לי....

די נמאס לי....

זהו הגיעו מים עד נפש ואני כבר ממש מיואש מהמשמר. מעשה שהיה כך היה: לילה סוער עבר על כוחותינו (ואם תסתכלו על השעה הוא עדיין לא נגמר) אחרי מרדף (שלומיאלי) שבו הרכב ברח הוחלט להציב מחסומים בצירים מרכזיים ולכן ביקשו ממני ומעוד מתנדב שהיה איתי לצרף אלינו שוטר (לפני כן עבדנו אני והמתנדב לבד על ניידת) ע"מ לבצע מחסום. הגענו לאסוף את השוטר וראינו שהוא עסוק ביותר בשיחה עם חברו (שוטר נוסף שהיה איתו בניידת לפני כן). כמו מתנדבים טובים המתנו בשקט בניידת שלנו בזמן שרכבים חולפים על פנינו בלי בדיקה והשוטר החביב עדיין ממשיך בעיסוקיו. בשלב מסויים ניגשתי לניידת שלהם ושאלתי אם יש מטרה בזה שאנו ממתינים. השוטר החבר ענה בזלזול שפשוט עברה כל גבול. חזרתי לניידת ושוב המתנו בסבלנות. בשלב מסויים נמאס לנו והחלטנו שאנחנו הולכים הביתה. עד כאן סיפור המעשה. אני לא יודע כמה מכם נתקלו במקים כאלה אבל לי אישית זה נמאס. אני גר בישוב קטן ולי דוקא כן אכפת ממחסום ומפעילות, בכל זאת אני שומר על הבית שלי. אני יודע שיבואו כאלה שיצדיקו את השוטר ויאמרו שיכול להיות שהם דיברו דברים חשובים, אז זהו שלא! נמאס לי מהזלזול הזה! נמאס לי מזה שאני נותן שעות בלי סוף, מגיע אחרי עבודה כדי לעשות לילה ומתייחסים אלי בצורה כזאת. אני לא עובד אצל אף אחד במשטרה, אני מתנדב בשביל לשמור על הרכוש שלי ושל תושבי המקום. אני יודע שאין הנחתום מעיד על עיסתו אבל אני יכול להגיד שאין עוד מתנדבים אצלנו שנותנים כמות שעות כזאת ומביאים הצלחות. כבר יש לי מספיק תעודות ומספיק תפיסות והוכחתי את עצמי מספיק פעמים אבל כל מה שאני מקבל זאת פשוט יריקה. בזמן הקרוב אני אמור לסיים קורס יח"מ אבל אחרי הערב זה כבר לא בטוח. הלוואי שזה היה מקרה בודד אבל זה פשוט הקש ששבר את גב הגמל ותאמינו לי שלגמל הזה יש גב מספיק חזק. ותרשו לי כמה מילים לבוס הגדול. אדון קראדי היקר. אני אמנם לא מכיר את כל ההיבטים של הפעילות המשטרתית ואת כל בעיות התקציב שאתה מתעסק בהם אבל תרשה לי להבטיח לך שאם השוטרים שלך היו עושים את העבודה שלהם כמו שצריך המשטרה לא היתה נראית כמו שהיא נראית היום (וצר לי להודיע לכם המשטרה לא נראית טוב, אבל זה לא הנושא). אני אוהב תפעילות ואני מקווה להמשיך ולפעול (אולי במתכונת יותר מצומצמת) אני רק מקווה שיום יבוא ואני ארגיש שבאת מעריכים את מה שאנחנו עושים ולא רק בהצהרות. חברי פורום יקרים, אני לא בא להכפיש את כלל השוטרים ואני בטוח שהרבה שוטרים עושים את מלאכתם אבל כואב לי שבגלל יחס כזה מזלזל אני צריך לצמצם את התרומה שלי. אני לא מחפש פתרונות כי אני לא מאמין שיש, פשוט רציתי לשתף אתכם בהרגשה המזופתת שיש לי כרגע. מקווה שהלילה הזה יעבור בלי הרבה בעיות (לכוחות שעוד בשטח) ושהלילות הבאים יהיו יותר מוצלחים. תודה על ההקשבה...

מתנדב

New member
זה אכן מצער לשמוע את המקרה

שהיה לך... שאלה לי אליך, אתה מתנדב ביח"מ? כי אם כן הייתה יכול באותו זמן במקום לשבת בניידת ולחכות לאותו שוטר, היית יכול אתה והמתנדב שהיה אתך לעצור רכבים לבדיקה, ולעקוב אחרי כל רכב הנכנס והיוצא לישוב...

תחליטו אתם.

להלן תמליל השיחה: אני: אתה נשאר פה? השוטר:למה? אני: כי אמרו לי שאני אמור להחליף אותך השוטר: למה? אני: כי אם אתה נשאר אז אני אמשיך לסייר השוטר: למה? (למי שלא הבין שאלות הלמה נאמרו בזלזול, ממש כמו הילד בפרסומת של קופ"ח כאן הצטרף השוטר שהיה אמור לעבור אלי לשיחה, להלן השוטר2) השוטר2: מה אתה דואג בכל מקרה אנחנו הולכים לבלות פה שעתיים. השוטר: (פונה אלי) מתי אתה פורש? אני: עד שימאס לי השוטר: ומתי נראה לך שימאס לך? (בשלב הזה הבנתי שאני סתם מבזבז את הזמן שלי וראיתי שגם השוטר "שלי" לא מגיב) אני: לא נראה לי כלום (הסתובבתי וחזרתי לניידת) זהו זאת השיחה. קצרה ומאד ברורה. לאחר מכן נכנסתי לניידת וביקשתי מאחד השוטרים בתחנה להתקשר אלי ע"מ לברר האם להשאיר לאותו שוטר את הניידת וללכת הביתה או להגיע עם הניידת לתחנה. יכול להיות שמבחינתכם השיחה הזאת לא מזלזלת אבל כל הדברים נאמרו בזלזול ובנימה מזלזלת. בקיצור תחליטו אתם.

קרבינוש

New member
אתה לא צריך להפגע מהם

שים קצוץ תסתכל על עצמך ולא על אלה שזלזלו וברברו בטלפון כי לפעמים מתנדבים יותר מסורים לעבודה משוטרים שעושים את זה כל היום וכבר נמאס להם מהעבודה ומחכים לחופש ולהגיע לבית

benpual

New member
בוא אני יסביר לך משהו

אני חזרתי ממשמרת לפני כמה שעות , והיה לי אותו מקרה , רק שהשוטר , ניתק את השיחה מתי שקיבלנו אירוע. אם אנחנו שומעים אירוע , אנחנו מכבים את הפלאפון בישביל שלא יצלצל , ושלא נדבר בדרך. אני זוכר , שהיה מקרה , שחבר של השותף שלי , התקשר אליו , ואנחנו באמצע המרדף. אחרי עצירה של רכבים ( הרכב החשוד נעצר ) שני החשודים ברחו. אני פניתי לחשוד השמ' , והחבר שלי בעיסוקים שלו עם הפלאפון. כעסתי עליו שהוא לא שיתף איתי פעולה. תבין מה יכול לגרום הפלאפון.....

יש פתרונות... קצת מסובך

אבל יש פתרון אז ככה: תרשום מכתב חריף אבל ממש חריף על כל מה שקורה, ציין מקרה או שתיים , תציין שכבר נמאס לך מכזה יחס, ולמרות שממש כיף לך להתנדב בגלל היחס אתה תצמצם פעילות, ותפנה אותו ל: מת"ח - שידע מה יש לו בתחנה. סמת"ח - כי בבדרך כלל הוא מתעסק יותר בכאלה דברים. רמק"ם - שידע גם מה מרגישים המתנדבים שלו ואולי יעזור לכם במשהו. רמ"ס - כי בכל זאת השוטרים שלו וצריך לטפל בהם. מב"ס - אתם המתנדבים שלו ומן הסתם כדאי שידע שנשלח כזה מכתב. מנסיון זה עובד!

למעלה