די למפוחים!

די למפוחים! ../images/Emo203.gif

קבלן הגינון של הכפר מפעיל מידי פעם, כמו הבוקר לדוגמא, פועלים עם מפוחים, שלכאורה מנקים בקלות את המדרכות, אבל בפועל מזהמים את האויר בצורה קשה. לא רק זה, אלא שיש איזו הקפדה לעשות את זה דווקא בשעות הבוקר הכי עמוסות באנשים וילדים שהולכים לגן ולביה"ס. קצת מידע: מפוח עלים אחד יוצר זיהום אויר כמו 17 מכוניות: מעלה מהמדרכות ענני אבק המכילים חלקיקים רעילים - ישר לראיות של כל מי שעובר בסביבה. אפילו היה על זה דיון בועדת הפנים של הכנסת במגמה להוציא את המכשיר מחוץ לחוק. הייתי שמחה מאוד לראות את המפגע הזה עובר ממקומותנו. לא חסר לנו גם בלי זה. סליחה על התוקפנות המסויימת, פשוט המוח שלי עובד אחרת כשאני לא נושמת.

אלדובי

New member
מפעילי המפוחים

תודה חמוטל על המידע, לא היה לי מושג לגבי הנזק שגורמים המפוחים. מה שכן, הרבה פעמים תהיתי לגבי מפעילי המפוחים, אותם סינים (?) שמנקים לנו את הרחובות. קודם כל מן הסתם הם נושמים הכי הרבה מהאוויר המזוהם הזה שנוצר. אבל בלי קשר, תהיתי מי מעסיק אותם, האם הם כאן באופן חוקי? האם הם מקבלים תנאים סוציאלים? שכר ראוי? מגורים הולמים? אתמול במקרה שמעתי הרצאה בשם "עובדים שקופים" שעסקה בעובדי קבלני שירותים (בעיקר בתחומי הנקיון והשמירה). שקופים - כי אנחנו מתרגלים שמקום העבודה/מגורים/בילוי - נקי, מאובטח וכו' ולא ממש שמים לב למי שעושה את העבודה, בעיקר כי בתחומים אלו התפתחה נורמה שהעובדים הם עובדי קבלן ולא מועסקים ישירות ע"י בעלי המקום ואז לאף אחד לא ממש אכפת מהתנאים שלהם. המרצה שאל אתמול למשל כמה מהמשתתפים דיברו אי פעם עם המנקה במקום העבודה שלהם או עם השומר שפותח להם יום יום את השער למשל... אז ככל שהדבר נוגע לאותם "מפעילי מפוחים" אשמח לדעת מי מעסיק אותם והאם אכן הם מקבלים את המגיע להם? כל עוד הם נמצאים אצלנו בבית, אסור שיהפכו לשקופים

המעסיק הוא קבלן הניקיון

אם הם חוקיים, אם הם מקבלים תנאים אנושיים, ואם מישהו מהיישוב בדק את זה לפני שקיבל את המכרז של הקבלן? אין לי מושג, וגם אני הייתי שמחה לדעת.

ליבנה215

New member
תבדקו קודם את עצמכם

אתם שבונים את בתיכם,האם עובדי הקבלן שלכם נותן לפועליו תנאים סוציאליים,האם יש להם ביטוח תאונות.האם אתם משלמים לקבלן כנגד חשבוניות,כפי שהחוק דורש,או שחלק נכר מהתשלום משולם ב'שחור' כפי שמקובל,על מנת לחסוך את תשלומי המע"מ ? אם אכן התשובות שלכם חיוביות,אז תתחילו לבדוק אחרים.

כישוב / אגודה צריך לבדוק את הענין

ליבנה אני מקווה שלי תרשה לבקש בדיקה ? את הבית שלי בניתי בלבן ויש קבלות ושילמתי גם מע"מ כחוק. אבל הענין הוא שכאגודה אנו חיבים לבדוק את הקבלנים שאנו מעסיקים שהם עובדים לפי החוק. אני לא מדבר על המפוחים ואיכות הסביבה כי זה ברור וישנה תקנה בענין . שבת שלום גבי

ליבנה215

New member
המפוחים

הם בהחלט מטרד.אך נכון להיום התקנה לגבי המפוחים היא כרגע רק לגבי עצמת הרעש.יחד עם זאת יש היום מפוחים שהם שואבי עלים ושקטים יותר. אבדוק עם טל מה ניתן לעשות בענין.

זאב א1

New member
זה לא סותר

איציק - אני מסכים איתך שכל אחד צריך לבדוק את עצמו. גם האגודה צריכה לבדוק את עצמה באשר לאנשים שמנקים יום יום את הכפר. אשמח לשמוע תגובה מגורם מוסמך - האם עובדי הניקיון זוכים לתנאי העסקה הוגנים?

למעלה