די למילים - זמן למעשים

אתינקה1

New member
די למילים - זמן למעשים

אני מניחה שמי שנכנס לפורום הזה, הוא מלכתחילה בעל דעה המתנגדת לאלימות. שהרי כל המיליטנטים למינהם והאגרסיביים, עסוקים בפעילות פיזית אלימה או נמצאים בעיצומו של תכנון פעולה שכזה - לפחות כך זה נראה בזמן האחרון. כשקראתי את הכתבה הראשונה בסדרת הכתבות,הנוגעות לאלימות שהתרחשו לאחרונה, הזדעזתי עד עמקי נשמתי מהקלות בה מניפים סכין או אקדח וקוטלים חיי אדם. פשוט כך - ללא סיבה ממשית, מוצדקת - לוקחים אותו מאביו ומאמו, מאחיו ומילדיו. לא הסתפקתי להתאושש מהמקרה וכבר נחתו עלינו במטח חסר רחמים, בזו אחר זו ובקצב מהיר, כתבות נוספות שכותרתן זועקות: "רצח- רצח - רצח". הרצף המאיים החל ליצור סחרור ותחושה של חוסר שליטה במתרחש מתחת לביתנו, מתחת לאפנו. בעקבות מקרים אלו החלו לחלחל בי ואני בטוחה שגם ברבים אחרים תחושות של חרדה ופחד מהתפתחות מקרי רצח מזן חדש הנושאים אופי של רציחות בסגנון "התפוז המכני" או "טד בנדי" ושכמותו. לדעתי מקרים אלו אמורים לגרום לאנשים הבכירים במערכת המטחון במדינה, לחשוב שאולי העונשים הניתנים הם לא מספיק חמורים/מרתעים/ מפחדים. אני יודעת ששנים התנגדה מדינת-ישראל לגזר דין מוות. אולם כיום אין מניעה מלתת עונש כזה. הגענו למבוי סתום. הזן שהזכרתי לעיל הצליח לפתח עור עבה במיוחד שגורם לו לכהות חושים המביאה אותו לבצע מעשים מחרידים ולא להטרד בגין כך. הנוער של היום מחקה בהתנגותו את הנוער באמריקה. אז אם כך צריך לחקות את אמריקה הנאורה גם בסוג העונשים שהיא נותנת. עונש שמקבל אפקט של הרתעה גם אם לא מוחק לגמרי את התופעה. לאור האמור טוב יהיה אם יהרהרו בשנית המחוקקים בדבר גזר דין מוות לרוצחים כהי החושים/ חסרי הלב / והרפש האנושי. אין לי ספק שאחוז הרציחות הן הספונטיות והן המתוכננות ירד פלאים. המצב הפך להיות מפחיד ברחובות. וכך אי אפשר להמשיך ולחיות. נקודה

atidih1

New member
הדברים מאוד נכונים

התשובות לחלק מהדברים, בין השאר, נמצאות גם בדברים שאני כותב אך כנראה שהם לא חכמים, בלשון המעטה, ואשמח אם מישהו ייקח מאלה קצה דבר (מה שנשאר לפליטה) ויחד, ראשית! נמתמקד בבעיה או יותר נכון מסביב לה שאמנם היא בשולי הדברים אבל לדעתי אם לא נתייחס לכך אז כל הדברים היפים שרבים וטובים ממני כותבים, כמוהם ככתיבה על הקרח. אגב, זו לדעתי הבעיה עם האינטרנט וגם על כך אני כותב הרבה. עתידי המנחם

atidih1

New member
הגיע הזמן לשנות כיוון

אני ממליץ בפני הכותבים בנושאי האלימות, פשוט לקרוא דברים שכותב היום מרדכי גילת ב"מוסף של שבת" ב - 'ידיעות'. דומני שאין צורך להציג בפני הקוראים מי זה מרדכי גילת - הוא לא הטיפוס שכותב כאן. אבל לענייננו, גילת לא מזכיר במילה! את נושאי החינוך כמו ובמשקל כפי שכותבים כאן כאילו זו הבעיה שלנו היום. נכון, יש לעסוק בנושא חינוך אבל לא רק כאשר ולאור הדברים כפי שהגיעו אצלנו כי אם בו זמנית . גילת כותב על הצורך במשטרה אחרת וכאילו לועג לנושא כספים. הוא מזכיר את ארצו ואת הולנד ששם רק לאחר שהפסיקו לספור את הגופות - כמה אכזרי - או אז החלו לפעול ופעלו!. מעניין, מתי אצלנו יפסיקו לספור. ג'וליאני למשל, כנראה לא חיכה הרבה בספירת גופות הנרצחים והחל לפעול כאשר התוצאות ידועות. ענין החזרה על המנטרות בנושאי החינוך, מאוד מגוחך וחמור מזה, שאנשים נבונים חושבים שעצם הדיבור על כך, פירושו שעושים - עד כדי כך היגענו? אני חוזר אפוא בפעם המי-יודע שחייבים לעסוק במשטרה, משטרה ועוד פעם משטרה ולא לחכות בספירת הגופות כי אז אני בטוח שיימצאו הכספים הדרושים. עתידי המנחם

atidih1

New member
נפלה לי טעות

במשפט בהודעה "הגיע הזמן לשנות" אחר "... לועג לנושא הכספים" חייב להיות הוא מזכיר את ארצו של ג'וליאני וכו' עתידי המנחם

למעלה