די זה מעצבן פשוט

maor16x

New member
די זה מעצבן פשוט

אני מתחיל בחצלולים דבר ראשון (מחמישי בלילה בו התחלתי לרשום תחלום שזכרתי) עכשיו קבוע , אבל קבוע - כל פעם אחרי שאני קם וחוזר לישון, אני לא מצליח להירדם! סיפור של שעתיים + ! בדר"כ אני קם אחרי החלום הראשון לבד שממנו עד היום חוץ מתמונה , לא זכרתי כלום. תמונה גם כן חלקית ומשובשת אחרי כמה דקות חוזר לישון וגם עם קצת ניסיתי, ישר לחזור.. עושה את שיטת המיילד על חלום מיום לפני.. ולא מצליח להירדם הלילה קמתי ב 3, והייתי במיטה, מינימום עד 5:10.. ויש לי עבודה גם והכל .. וחרגתי התחלתי מאוחר בשביל לנסות מיילד.. הגיעו לי איזה 2-3 חלומות אח"כ שנרדמתי חלומות הזויים עם המון קטעים הזויים באף אחד מהם, לא זיהיתי שחלום ובדקתי מציאות :( באף אחד ואני מקפיד מאוד על הבדיקת מציאות במשך היום , כל הזמן (יותר מפעם בשעה) :/

maor16x

New member
בנוסף

כל היום חפרתי לעצמי שהלילה יהיה לי חלום צלול.. ממש זה היה לי בראש.. בחלום כאילו הכל נשכח

maor16x

New member
שכחתי רק

משהו חשוב מצטער על השלשה, חד פעמי :X הויילד קראתי על השיטה, אתם יכולים לספר לי ניסיון אישי ? אם הצליחה, מפחידה? האם מומלצת ? אני מפחד ממה שקראתי דמויות וזה חחח וגם אפשר לעשות אותה עם MP? אם היא עובדת בכלל בתאכלס.. תודה

makron2

New member
נשמע מעצבן..+טיפים חשובים למיילד וויילד.

"ולא מצליח להירדם" - המיילד עצמו באמת מעורר ורצוי *לבצע אותו בסופי שבוע או בימים שאתה יכול לישון עד מאוחר - אולי אתה יכול לבצע מיילד יותר קצר עם מספר חזרות מצומצם יותר. - המיילד גורם לפעילות מעוררת שזה גם יכול לגרום לפעילות מחשבתית לאחר הביצוע - *כשחושבים הרבה אז קשה להרדם. "באף אחד - ואני מקפיד מאוד על הבדיקת מציאות במשך היום - **למיילד יש דרישות מוקדמות,כמו שציינתי לבצע בדיקה כול שעה זה עוזר להרגל ע"מ שתבצע בדיקה בחלום רק בגלל שתחשוב שהגיע הזמן לבדיקה נוספת,זו שיטה שונה מבדיקות לשיפור המיילד. בדיקות למיילד במהלך היום יש לבצע *כשאתה נתקל במטרות שאתה קובע לעצמך,כי אם אתה מתקשה לזכור לעשות את זה במציאות אז בחלום הסיכויים נמוכים שתזכור לבצע בדיקה כשאתה רואה סימן חלום. אתה צריך לקבוע *מטרות כמו בתחילת היום תרשום 2 כל פעם שאני שותה כוס מים וכל פעם שאני הולך לשירותים אני יעשה בדיקות - אתה חייב להסתכל הרשימה **רק פעם אחת לזכור את המטרות ככה שהם יהיו חקוקות בזכרון ותבצע את הבדיקה *מייד בארוע שבחרת,אם אתה מפספס זה אומר שהזכרון התכנוני שלך דרוש שיפור. "היום חפרתי לעצמי שהלילה יהיה לי חלום צלול.." - לפעמים לתכנות עצמי לוקח כמה ימים לעבוד. "אתם יכולים לספר לי ניסיון אישי ?" - ויילד שיטה חמקמקה ולאנשים *מסויימים היא בעייתית,יש לפעמים במיוחד בהתחלה דברים יש מעט מוזרים אבל זה שטוייות כי כל עוד יודעים שמדובר רק בשלב בדרך אז זה חפיף - לי היו דיי הרבה ויילדים אבל רובם המכריע היה אחריי מיילד,ז"א ששמתי לב במיילד שאני מתעורר ונשארתי באותה תנוחה,לאחר מכן מייד שהתעוררתי התמקדתי ברצון לחזור לחלום+ניקיתי את הראש ממחשבות כי אם חושבים אז זה גם גורם לעירנות גבוהה מידיי. ***רצוי בויילד לעשות משהו שיעזור לך למשוך את תשומת הלב הרחק מהגוף ע"מ שהוא יוכל להרדם וצריך לבצע את הדבר הזה באופן חוזר ורציף כדיי כמו דיסק מוסיקה שקופץ,ז"א לדוגמא לחזור על מילה או משפט קצר הרבה פעמים כמו "חצלול עכשיו" וכל פעם שהמחשבה שלך עוברת למשהו אחר צריך להחזיר אותו למילה עד שנכנסים לחלום,יש להתעלם מכל הסחות הדעת ולהשאר ער בכל התהליך כי *רק הגוף נרדם - הפעולה החוזרת גורמת להטעייה של הגוף ויוצרת מעיין "רעש לבן/רקע" וזה גורם לגוף להסיק שהפסקת לחשוב. - לפעמים ויילד בא לידיי ביטוי בהתעורריות כוזבות אז יש לבצע בדיקה שמתעוררים בלילה שמנסים ויילדים.

maor16x

New member
תגובה

כרגע כן, אני צריך לשפר קצת את הבדיקת מציאות . בכל מקרה, כרגע אנוח מהמיילד, לפחות עד יום שבת שאלה בנוגע לויילד: אני רוצה לנסות זאת הלילה, אז אני יכול להגיד לעצמי בלי סוף "חלום צלול" ? או להגיד "חלום צלול עכשיו " , המילה עכשיו חשובה? ד"א, קראתי איך זה הולך אבל תוכל לספר לי מה אתה למשל מרגיש? זאת אומרת מתחילת התהליך.. אני קם באמצע הלילה ישר מהמיטה בלי לקום ממנה (על מנת לא להיות עירני) מתחיל להגיד לעצמי את המשפט. כאן הגוף נרדם, מה בדיוק מרגישים? ומה בדיוק אתה אישית ראית או הרגשת או שמעת בזמן ההירדמות הזו? וכמה זמן כל התהליך עד לחלום צלול למה זה נשמע מפחיד ולא באלי להיות שעתיים עם דברים מפחידים מעלי חח.. אני מתכוון למשל, ברגע שהגוף נרדם איך אתה יודע , ואח"כ כמה זמן לתחילת החלום והכל.. כי מה שקוראים באינטרנט לא מפרט על זה לשלבים.. תודה רבה רבה !

makron2

New member
קצת פרטים...

"אני רוצה לנסות זאת הלילה" -רק תזכור שיש אפשרות מסויימת שזה גם קצת יפריע לשינה. בקשר לבדיקות אני מציע שתעשה בימים הקרובים בדיקות שמתאימות גם למיילד כי אולי בסוף שבוע תרצה להיות מוכן. "המילה עכשיו חשובה?" -לא המילה זה רק משהו להתמקד בו,יש לויילד *הרבה דרכים לביצוע. - הכי חשוב כל הזמן לחזור לזה אם שמים לב למחשבות אחרות קופצות. - לפי דעתי אתה יכול גם להגיד בננה
- המילה לדעתי עוזרת לשמור את הריכוז באזור הראש,פעם עשיתי עם רעש קל של מאוורר אפילו. "מה בדיוק מרגישים?" - יש כל מיני תופעות וזה יכול להשתנות גם מפעם לפעם:יש זרמים כמו רטט של פלאפון מידת העוצמה יכולה להשתנות,יש רעשים,יש מצבים שרואים את החלום נבנה אל מול העניים - תמונות מהירות שהופכות לסרט,הרגשות פיזיות שונות ועוד...זה הרגשות שונות שלרוב אתה תדע על מה מדובר שתגיע לשם,יש מקרים שכן נרדמים ופתאום מוצאים את עצמנו מייד בחלום,יש כמובן גם מקרים שלא מרגישים כלום רק פתאום פותחים עניים ואז אפשר לקום מהמיטה אל חלום כי יש הסיכוי שהסביבה תתחיל בתור החדר שלך - בדרך כלל התופעות הללו מאוד קצרות,שניות עד דקה שתיים מקסימום והחלום מתחיל מייד אחריהם - רק תזכיר לעצמך שהתופעות מסמנות כניסה לחלום. - את כל אלו היה לי. אני מעדיף לעשות ויילד שאני עייף מאוד ואז בעזרת המילה/משפט קצר אני מחזיק/שומר על הרצון להחזיק את עצמי ער. אפשר גם לעשות קצת מיילד ומייד שמפסיקים לעבור לויילד - המיילד יפעל כהגנה למקרה שנרדמים לגמריי בויילד,אבל את זה תוכל לבצע בהזדמנות אחרת. נשמח לשמוע על התוצאות.

maor16x

New member
היי

קודם תודה. לפני שאני מבצע זאת יש כמה דברים בסיסיים שלא מצאתי להם תשובה.. בזמן ההירדמות.. אסור להזיז את הגוף ? ותגיד, מה אני קם לחלום ממש מתוך המיטה, שמיכה, והחושך בחדר? זה מאוד מבלבל.. והכי חשוב - החלום צלול כל הלילה?? זאת אומרת כל הלילה אהיה חייב להיות בו ? ואם אני קופץ מהחלון נגיד יעני שאני בודאות בחלום, אז רגע לפני הפגיעה אני אתעורר גם אם החלום צלול? כי יש מצבים שארצה לצאת מהחלום צלול אם הוא יהיה מפחיד ח תודה

maor16x

New member
הלילה ניסיתי, אין צורך להתייחס להודעה הקודמת

ניסיתי את הויילד הלילה.. לאחר 2-3 ניסיונות הלכתי לישון רגיל, מה שעשיתי אמרתי לעצמי ככה רצוף "חלום צלול " (אגב, בהמשך אשנה זאת למילה חצלול וזהו כי 2 מילים זה מעצבן חח) עכשיו הרגשתי גם כל מיני תחושות בגוף כמו זרם חשמלי קטן, רטט.. הרגשתי שהגוף מתכווץ במיטה קולות של דלתות כה אבל הגיוני שהם היו אמיתיים אולי בשלב מסויים התחלתי לנשוף ולשאוף בצורה מטוררררפת ! ממש אבל כאילו סיימתי ריצה או משהו .. ככה בקצב מהיר.. בפעם הראשונה אחרי דקה שזה היה ככה עצרתי.. בפעם השנייה נתתי לזה להמשיך פה הבעיה ! הדבר הזה לא נגמר.. ככה היה אני מניח איזה לפחות 5 דקות.. ולא התחיל חלום.. בגלל זה גם הפסקתי.. מה עשיתי לא נכון .. ? מתי כל הנשימות האלה והכל צריך להיפסק ? :X אגב אחרי שהתייאשתי בפעם הראשונה וגם בשנייה ביצעתי בדיקת מציאות .. כמובן שהיה מציאות וגם בפעם השנייה הרגשתי אח"כ שהפה והכל היה רדום כאילו הרדימו לי אצל רופא שיניים.. בפעם השלישית אם הייתה (לא זוכר) גם לא הצליח .. אשמח אם תוכל להסביר לי מה לתקן.. תודה!

makron2

New member
אישית...

אני דיי חלש בויילדים וצריך להתאמן כדיי להצליח. - לי אישית אף פעם לא היה נשימות כאלו בקטע של הנשימה יש לך כמה אפשרויות 1.להאט את הנשימה בעצמך - לומר מילה בנשימה והמשך בנשיפה ולעשות את זה לאט יותר(ע"מ לחקות נשימה כמו בשינה) 2.להתעלם לגמריי ממה שקורה בגוף ולהמשיך כי יש אפשרות שאתה מעט מתרגש או משהו. "ביצעתי בדיקת מציאות" - בדיקות יש לבצע רק אם אתה קולט שנעלמה ההכרה,כאילו נרדמת ואחריי זה התעוררת. "רגשתי אח"כ שהפה והכל היה רדום כאילו הרדימו לי אצל רופא שיניים.." - שיתוק השרירים בשינה בדרך כלל מתחיל ברגליים ועובר לראש,לדעתי זה מצביע על התקדמות מסויימת. http://www.dreamviews.com/f74/wild-guide-end-all-guides-30783/ - מדריך באנגלית,דיי טוב. אחת הסיבות שאני מעדיף לעשות ויילד אחריי מיילד הם שהגוף והמחשבה לרוב מאוד רגועים.

maor16x

New member
..

וואי .. ניסיתי לקרוא אבל הבנתי חלק ובערך.. זאת אומרת ניסיתי להתייחס לקטעים במיוחד של הנשימה, שלגביהם לא הצלחתי להבין מהמדריך מה לעשות.. כן אתמול התעלמתי מהנשימות בפעם השנייה .. אם אני ינסה להרגיע את הנשימות זה לא ישבש את הווילד? אגב עשיתי את הווילד ישר על תחילת השינה.. לא אחרי כמה שעות הלילה אני ינסה אחרי 4-5 שעות .. ישר שאני קם מהמיטהאחרת אני לא ארדם S: ואגב רשום במדריך שזה יכול לקחת גם שעתיים.. מה שעתיים להיכנס לחלום עם כל הרעשים האלה והתזוזות? אגב מצטער שאני חופר, אבל אני לא בטוח שהבנתי את הווילד.. אז תקן אותי אם אני טועה.. : אני קם אחרי 4-5 שעות, לחצי דקה כזו נהיה עירני בתוך המיטה (+בודק מציאות) ומתחיל לומר לעצמי מילה/מילים ככה בלי להפסיק.. יש תחושות וכל מיני דברים.. אחרי X זמן נכנס לחלום במודעות

makron2

New member
יש מקרים

שמשתנים מאדם לאדם - "אם אני ינסה להרגיע את הנשימות זה לא ישבש את הווילד?" - אתה רק יכול לבדוק ולהמשיך בתרגולים,אם נכשלת בגישה מסויימת לאחר כמה נסיונות אז אפשר לראות הזה כסימן שיש לשנות גישה. "מה שעתיים להיכנס לחלום עם כל הרעשים האלה והתזוזות?" - אני מניח שזה במקרים ממש קשה להכנס לשיתוק. - כמובן שעם הזמן והתרגול אמורים להשתפר בכל מה שעושים. "אגב עשיתי את הווילד ישר על תחילת השינה.." - טוב שציינת את זה,זה טעות - פעם הבאה רק לאחר מספר שעות שינה,במידה ואתה יכול אחריי 6 שעות בערך זה טוב בעיקר בגלל **שצריך להיות במחזור חלום** ולאחר מספר שעות מחזורי החלום מתארכים וקורים לעיתים תכופות יותר אז הסיכוי גדל. - יש שמדווחים שהצליחו ישר בתחילת הלילה אבל לדעתי זה בעייתי מאוד. "לחצי דקה כזו נהיה עירני בתוך המיטה" - זה גם תלוי,אחת הסיבות שממליצים להמתין יותר לפעמים זה כדיי להבטיח שגם אם מתעוררים אחריי מחזור חלום ההמתנה הארוכה יותר תגרום לכך שמחזור חלום יתחיל מייד עם החזרה למיטה לאחר נאמר שעה כדוגמא. - אבל שוב זה קשור יותר לאם אתה מתעורר בזמן של מחזור שינה(שנת REM)או אחריה. "לומר לעצמי מילה/מילים ככה בלי להפסיק." - אפשר גם לדמיין ועוד שיטות העיקר שבכל פעם שהמחשבה נודדת אז להחזיר אותה. "יש תחושות וכל מיני דברים.." - אתה צריך *רק להתמקד ולהתעלם מהכול כי יכול להיות שלא תהיה שום תחושה. "אחרי X זמן נכנס לחלום במודעות" אתה תדע שזה קורה - אם נרדמת לגמריי והתעוררת כרגיל בבוקר ז"א שאיבדת ריכוז. http://planet.nana.co.il/lucidity/ - באתר הזה יש גם מידע שיעזור

maor16x

New member
תודה

תודגה רבה, הלילה ניסיתי על ההתחלה בנוסף לזה שרציית לנסות באמצע הלילה באמצע הלילה לא קמתי (השעון לא כוון כמו שצריך) ובהתחלה לא התרכזתי היה לי אבל חלום ארוך רצח .. יותר מהקודם שהיה לי תחילת שבוע.. אני נוסע ליומיים בצפון אני אנסה שם תווילד שוב בלילה תודה!

maor16x

New member
אמ

אמ אם אני קם לבד אני לא בודק בשעון, אבל משהו כמו 4-5..

silverhawk

New member
נסה להפחית מעט את זמן השינה

עליך למצוא את הזמן שעובד בעבורך - דרך המלך שבין שינה ארוכה מידי (שבעקבותיה לא תצליח להרדם) לשינה קצרה מידי (שלא תוכל לאחריה להשאר מספיק עירני ולשמור על צלילות).

למעלה