די, הרגתם אותי...

Temporary2

New member
די, הרגתם אותי...

עם כל התמונות האלה של הודו ונפאל. . . גם אני רוצהההההההההה ! אוף... איכשהו אמרתי לעצמי שאולי נעשה איזו גיחה קטנה לטורקיה לקראת פתיחת שנת הלימודים הבאה. את הפנטזיות על סמסטר קיץ בסין (לימוד סינית) + טיול בעקבותיו דחיתי לאחרי סיום התואר. ועכשיו... כבר יומיים אני לא יכול לחשוב על שום דבר בלי שיצוצו, באופן קומפולסיבי לחלוטין, תמונות מטיולי בעבר, בתוספת אימג'ים מתמונות שראיתי כאן בפורום ובאלבומים אחרים. ועכשיו עם השביתה, הסיכויים קלושים מתמיד. עשיתי בדיקה קטנה, ונראה שאפשר למצוא כרטיס להודו לחודשיים ב-600$-700$. עד כמה ששמעתי וקראתי, אפשר לחיות יפה בהודו עם 400$ לחודש. בקיצור, זה נראה לכם ריאלי שאפשר לטייל (אבל לטייל ! לא לשרוץ יותר מדי) בהודו חודשיים ב-6000 ש"ח (כולל טיסות) ? אני מבין שויזה זה עוד 200 ש"ח שצריך להתחשב בהם, ואני צריך לבדוק אם יש לי חיסונים שפג תוקפם. על מה עוד לא חשבתי ?

דגנית

New member
400 דולר.. תלוי מאוד איפה..

אל תשכח שיש גם עלות של נסיעות ממקום למקום. הפרסומת המעפנה בצד עולה לי על הכתוב, אז אני לא מצליחה לראות אם אתה מתכוון 6000 שקלים כולל טיסות או בלי טיסות.. 1500 דולר לחודשיים ללא טיסות נשמע לי מספיק בהחלט. 800 דולר, נשמע לי מאוד גבולי.. תלוי איפה תהיה, כמה תשלם על גסט האוסים (רמת התכלבות..), עד כמה תחסוך בקניות.. וכו'. ישנם מקומות בהם בהחלט לא הוצאתי יותר ממאה דולר לחודש, והיו מקומות בהם עפו לי מאה דולר בימים בודדים.. (בומביי, פונה..). אל תשכח שמעבר לחיסונים, יש צורך בביטוח טוב (ובביטוח אני באופן אישי לא חסכתי..) בקיצור.. 800 דולר לחודשיים נשמע לי, באופן אישי, גבולי למדי.. ואתה צודק............. עם כל התמונות האלו של נפאל והודו גם לי עוררו את החשק לטוס..

Temporary2

New member
צודקת,

באמת לא כללתי עלויות ביטוח. הסתמכתי על הדברים ששמעתי שוב ושוב ושוב, ושוב פעם - שאפשר לחיות בהודו עם 300$ לחודש, ולחיות טוב ב-400$. לא התעמקתי ובררתי מה זה כולל. אני לא בעניין של "להתכלב", אבל אני גם לא מפונק, ויש מצבים שקשה לי, רגשית, להרשות לעצמי תנאי חיים טובים בהרבה משל המקומיים. אני לא נוסע בשביל הקניות (טוב, אני יודע שאחר כך מצטערים על זה, אבל אני מעדיף לראות עוד מקום מאשר לקנות עוד מפה רקומה). מדובר על טיול לקיץ, ואני אוהב הרפתקאות, אז נראה לי שהכיוון הוא צפון הודו, בלי ניסיונות לחרוג מזה. כלומר בומביי ופונה מחוץ לתמונה בכל מקרה. לעומת זאת, כמה לילות באוהל צפויים בהחלט. אבל אני אשמח אם תמשיכי לשמש "פרקליטו של השטן". בסופו של דבר, תמיד אומרים שלטיול, קח חצי מהציוד שהתכוונת לקחת, וכפול כסף...

דגנית

New member
גם אני העדפתי להיות בעוד מקום וקצת יותר זמן

מאשר לעשות קניות.. רק חבל שהיום חבל לי שלא קניתי כל מיני דברים
ולגבי לקחת חצי ממה שתכננת.. כאשר ארזתי את התיק, באו אחותי ובעלה, שכבר טיילו בהודו ו... הורידו לי חצי ממה שלקחתי.. ועדיין הצלחתי לקחת שתי מגבות, שני סדינים ו.. אחר כך היה לי ממש קשה להיפרד מהם וסחבתי המון. באיזשהו שלב באמת נפרדתי מהרבה מאוד ציוד מיותר.. הגב שלי הודה לי מאוד. בת'כלס.. הכל אפשר למצוא.. אולי לא בקלות, אך בהחלט אפשר. לקחת כמה שפחות, כי הכל הולך על הגב. וכסף.. צריך לחשוב על כך שהדולר מאוד נמוך, מצוין לטיסות.. אבל מקבלים הרבה פחות רופים ביחס למאה דולר. כך שגם על זה צריך לחשוב (אני לא בטוחה עד כמה זה משמעותי.. אבל שווה לבדוק) בקיצור.. ליסוע ולהינות מקסימום לחזור קצת יותר מוקדם מהתכנון (רק לבדוק שזה אפשרי מבחינת כרטיס הטיסה)

jeshu

New member
מברשת שיער לא מצאתי שם לפחות לא ברג'אסטן איפה שעבדה לי שלי.מזל שבאחד הגסטהאוסים נשכחה מברשת ע"י תיירת גרמניה.

דגנית

New member
וואלה.. לא חיפשתי מברשת שיער ../images/Emo13.gif חיפשתי

דברים אחרים ולקח לי זמן למצוא אותם.. אבל מצאתי. בערים הגדולות אפשר למצוא פארמים, חנויות גדולות וכו' כמובן שציוד אישי ותרופות כדאי להביא מהבית, את מה שרגילים לצרוך. אגב, מבחינתי גם יותר נוח ללבוש את הטריקו מהארץ, אבל לא חסרים בגדים בהודו.. נוחות זו כבר שאלה אחרת. (גם תחתונים וחזיות קשה למצוא.. וגם עוד כמה דברים.. בכל מקרה תמיד להתארגן כך שכל מה שצריך יהיה. )

Temporary2

New member
אני אשמח לשמוע פירוט.

כמה עלה לך מה. מקצת קריאה, חישבתי שבממוצע ההוצאות הצפויות לי ליום (ברופי) : לינה - 100 (אנחנו שניים, 200 לחדר) ארוחות - 150=50*3 (ואנחנו צמחוניים בכל מקרה, מתים על אוכל הודי) נסיעות - 100 (כלומר, 700 לשבוע... נאמר שנוסעים נסיעה ארוכה פעם בשבוע, פלוס נסיעות מקומיות) כניסה לאתרים - ??? (לא הצלחתי למצוא מידע) כלומר 350 רופי לפני כניסה לאתרים. 35 ש"ח ליום. 1150 ש"ח לחודש. זה פחות מ-300$ לחודש. אלו הן העלויות הבסיסיות. הכיוון הוא צפון הודו - משהו מעגלי בין דלהי ללדאק, תוך ניסיון, כנראה, לא להתקע יותר מדי בתוך "ישראליאדות". חודשיים טיול. אם המחירים שנקבתי הם מחירי "התכלבות", אשמח לדעת. מה שכחתי לחשב ? מה חישבתי לא נכון ? כמה, למשל, יכול לעלות טרק מאורגן ? אשמח מאוד לקבל דוגמאות למחירים של דברים שלא חשבתי עליהם.

דגנית

New member
אני כבר לא ממש זוכרת מחירים..

בכל זאת עברו שנתיים מאז שחזרתי.. |אייקון מתגעגע| בדרמקוט (מה שנוהגים לקרוא דרמהסלה) שילמתי 150 רופי ללילה בחדר, שירותים ומקלחת בחוץ.. שירותים ומקלחת בתוך החדר, מעלים את המחיר.. (והיו ששילמו גם 600 ויותר ללילה.. ). אוכל.. כאשר "הישראלית" מהווה פיתוי.. אז ההוצאות כפולות
ולא.. לא הצלחתי לעמוד בפיתוי חחח וגם לא ממש רציתי.. היה לי נחמד שם.. אז מה אם כוס סיידר חם עלה 70 רופי חחח (אם אני זוכרת נכון..) כמובן נסיעות, שוב.. תלוי כמה אתה מסתובב ממקום למקום.. האם אתה מתמקם בכפר אחד או נוסע מכפר לכפר.. (אין לי מושג לגבי עלויות, אני נשארתי בדרמהסלה עד הטיסה הביתה
) כמה בוחרים ב"קו 11" הרגליים.. לעומת שימוש בריקשות.. בין הכפרים.. כניסה לאתרים, המחיר מאוד תלוי באתר עצמו.. לטאג' מאהל - שילמנו 750 רופי.. טיול יום לשם, עלה די הרבה כסף.. לגבי עלות של טרקים, אין לי מושג התעצלתי מידי לטרקים חח ו.. אל תשכח לשמור קצת כסף בצד, אף פעם אי אפשר לדעת למה תזדקק כך פתאום.. לצרות בלתי צפויות (למשל.. חבר שחטף 'ביס' מכלב, ונאלץ לקבל זריקות של כלבת.. זה כסף..) ועוד נקודה למחשבה, מה שאתה חושב היום כהתכלבות יכול להיראות לך סיוט נוראי בהודו עצמה. או לחברה שלך.. כך ש.. רצוי לקחת בחשבון לפחות לימים הראשונים, שייתכן ותוציאו יותר כסף על חדרים כי פתאום מגלים שלא מוכנים לישון בחדר בלי שירותים.. או שעלות החדרים גבוהה מהעלות שאתה מוכן לשלם..

Temporary2

New member
טוב, לא נראה לי שאנחנו מטיילים באותו

"סגנון". אני אוהב לזוז הרבה ולראות דברים, ולעשות את זה דרך הרגליים, כל עוד זה כיף (וגם אם זה קצת לא). אני לא יודע עד כמה הסטנדרטים בהודו נמוכים, זו האמת. יחד עם זאת, לפחות בענייני שירותים, למיטב ידיעתי הסינים לוקחים את ההודים ברמת הגועל, ואם שרדתי את זה (4.5 חודשים) אני מניח שאני מחוסן. מה זוגתי תאמר, זו כבר שאלה אחרת... לא חסר לנו כסף למקרה שצריך; אנחנו פשוט סטודנטים עם קצת חסכונות, לא כ"כ תכננו לטייל הקיץ, ואנחנו בודקים כמה כסף נצטרך להפשיר בשביל זה והאם זה ריאלי בשבילנו. אבל לא יהיה מצב שנתקע בלי כסף.

דגנית

New member
ת'אמת.. טיילתי עם חבר'ה שרק השתחררו

מהצבא.. באותם גסט האוסים.. אותה רמת התכלבות, לא חיפשתי גסט האוסים יקרים. זזנו ממקום למקום די הרבה.. ובסוף.. בדרמקוט נשארתי חודש וחצי.. שילוב בין עייפות ללהיות חולה חח, כך ש.. בחודש וחצי האחרון כבר לא זזנו מהמקום (בכל זאת.. 9 חודשים זה המון זמן..) הכי חשוב להינות.. אי אפשר לראות את כל הודו בחודשיים וגם לא בשנה.. לפעמים רוצים לנוח וסתם לרבוץ במקום אחד כמה ימים ולפעמים לילה זה יותר מידי.. תהנו בהודו
היא מדהימה בעיניי..

jeshu

New member
החישוב שלך נשמע לי הגיוני מאוד אתרים יש גם כאלה שלא עולים דבר.ויש יקרים. אוכל - אתה תמצא גם "טאלי" (צלחת בהינדית) שזו הארוחה של ה"אכול כפי יכלתך" הצמחונית בפחות.ארוחת בוקר יכולה להיות גם משהו פשוט הרבה יותר.אישית אני לא אוכל ארוחות של אכול כפי יכלתך בבוקר...איזה צ'פאטי עם משהו או כמה בננותוכוס צ'אי ישביעו אותי בהחלט ולא יעלו 50 רופי. אני מאוד נהניתי "להתכלב" - ישנתי במקומות ישנים וטובים עם מקלחת בחוץ.ולא אכלתי כל יום במסעדת טנדורי (וגם ככה אתה צמחוני). במסלול כזה כמו שציינת אני ממליץ להעביר יום בצ'אנדיגאר ויום באמריצאר שם אפשר לישון חינם במקדש וזו חוויה מדהימה.ולא,אני לא מרגיש שהתכלבתי רק בגלל שישנתי בחדר עם עוד שלושה תיירים.אחר כך ביקשו תרומה צנועה בשביל המקדש.

jeshu

New member
הדולר נמוך עכשיו! זו רק עוד סיבה לסוע. בטח שאפשר.ואם תהיה באזורים מתויירים פחות נראה לי שישאר לך עודף.

SPnage

New member
נמוך בארץ...

אבל גם נמוך בחו"ל. כלומר אמנם תוכל לקנות דולרים יותר בזול, אבל גם כשתרצה להחליף אותם למטבע מקומי בחו"ל תקבל פחות עבור הדולרים שלך. ככה שחוץ מחיסכון של כמה עשרות שקלים על כרטיס טיסה, זה לא מאוד משנה.

ליאורט1

New member
המשתנה העיקרי בעלות בהודו

הם, לדעתי, הנסיעות. בגלל שהמרחקים גדולים אז כל נסיעה, עד כמה שהיא זולה יחסית למערב, עדיין עולה יחסית הרבה. העלות שלי, לא כולל נסיעות, ובעיקר באיזור לה, שהוא איזור יקר יותר היתה: 50 רופי לארוחה כולל הכל 150-200 רופי ללינה(חדר לשניים) ויש עוד הוצאות זניחות על מים שבדר"כ נכנסו לי בתוך הארוחות. יש לי כל מיני מגבלויות בענייני אוכל ככה שלא הוצאתי על נשנושים(חוץ מפירות), שתיה חוץ ממים ועל אוכל מחוץ לארוחות. אפשר למצוא חדרים גם בפחות. בקיצור, לדעתי זה אפשרי, מקסימום לא חודשיים אלא שבעה שבועות בייחוד עם מתרכזים באיזור מצומצם יחסית וגם זה לא קריטי.

Temporary2

New member
הממ...

אולי אסע עם זוגתי. על מה נוכל לחסוך כזוג ? (אני מניח שזה מוזיל קצת את הלינה. אולי גם טיפה את האוכל. יש עוד דברים ?)

Temporary2

New member
וואלה צודק, נסיעות קצרות גם. דווקא

יש בזה פוטנציאל חיובי לא קטן.

jeshu

New member
וכל פעם שצריך שותף לפעילות כלשהי השותפ/ה כבר שם...זה חוסך המון זמן ומאמץ (עם אתם בראש דומה בנוגע לאופי הטיול).

../images/Emo207.gif קיץ בהודו...

מתכננת טיול קצר בהודו, מסוף אוגוסט עד תחילת אוקטובר, כחודש וחצי. אשמח להמלצות על מסלול... הבנתי מחברה שבספטמבר זו העונה לצפון, ובלונלי טוענים ההיפך... המטרה היא לראות ולחוות כמה שיותר, בקצב סביר. תודה רבה

למעלה