די הופתעתי היום...

eitan007

New member
הלו, סקרן, מה אתה מציע לו להישאר ?

הוא עוד יקח אותך ברצינות.

atudaman10

New member
די הופתעתי היום...

כשקראתי בבוקר בעיתון שהקיצוץ הבא עלינו לרעה בתקציב המדינה כולל גם פגיעה של 3 מיליארד ש"ח בתקציב צה"ל. כשקראתי את הכותרת חשבתי - "למי איכפת מתקציב צה"ל? מקסימום יקצצו לאיזה אלוף את תקציב הקפה" אבל... כשקראתי את השורות הקטנות התחוור לי שהם מתכוונים לשלוח אנשי קבע עורפיים (היינו - עתודאים) לשמירות וסיורים בשטחים. ובנוסף, שימו לב, לקצץ בתקציבים של היוצאים לתארים אקדמאים על חשבון הצבא. זאת ועוד - הם מתכוונים לפגוע בתנאי הפנסיה, בגמולי ההשתלמות ובעוד אלף ואחת הטבות שמקבלים חיילי הקבע. אז כשקראתי את זה נזכרתי בהודעה ששלח פעם פלטרון בה הוא התריע שמה שלא מובטח בכתב ע"י הצבא שווה כקליפת השום. תזכרו את זה טוב טוב - אל תסתמכו על מה שלא מובטח לכם בכתב, וקחו בעירבון מוגבל את כל התנאים שנראה לכם שתקבלו כשתתגייסו לצבא אחרי העתודה, הם יכולים להיות שונים לחלוטין מהתנאים היום!

D a n n y b o y

New member
גם אני שמעתי משהו...

ביום שישי, ברדיו... שמעתי שהם רוצים לעשות משהו רטרואקטיבית. אני ממש מקווה שלא שמעתי נכון ושזה לא אומר מה שאני חושב (במדינה הזאת הכל יכול לקרות, הם מסוגלים לדרוש חזרה שכר לימוד או משהו כזה...). קיצור העניין הוא שסדר העדיפויות של המדינה נפגע בצורה רצינית ביותר, או יותר נכון- לא ממש קיים, וחבל.

למה הופתעת?

קודם כל היה ברור שיבטלו את תנאי הפנסיה המטומטמים לעורפיים בשנים הקרובות בין אם היה משבר כלכלי ובין אם לא... וטוב שמבטלים את זה. למה שאתה תצא לפנסיה בגיל 45 ואזרח רגיל בגיל 60? דבר שני, לא יעשו את ביטול התשלומים רטרואקטיבית... אף אחד לא יבקש ממך לשלם חזרה את מה שקיבלת. דבר שלישי, למה אתם מספרים ש "אל תסמכו על מה שמובטח לכם בכתב" בלה בלה בלה... כאילו זה ככה רק אצלנו. למה אתם חושבים שבשוק האזרחי זה לא בול אותו הדבר כיום (אם לא יותר גרוע...)? הקיצר, אל תעשו תמיד מהצבא שטן, יש קיצוץ תקציבי, צריך לקצץ מאיפשהוא, אז נפגעים התנאים והמשכורות. מה יש? מה ההבדל בין השוק האזרחי לפה? למה בשוק האזרחי לא ירדו המשכורות??? לא כיסחו את הפנסיות של הקשישים? לא מבטלים דמי אבטלה? רק תלונות יש לכם....

פלטרון

New member
במקור זה לא שלי ..

האמת היא שכתבתי את המשפט הנ"ל - אבל לא ראשון . אני חושב שבמקור קראתי את זה בהודעתו של אמיר_אייקידו . וכושי יו יו - תזכור דבר אחד . כשאני בא לחברת X באזרחות , אז אני יכול להוסיף תנאי פה , סעיף שם . או לפחות לבקש - ואם שנינו מעוניינים ממש בשותפות הזו , אז הם (יאלצו) ללכת לקראתי . הנה ניסיון מעניין - ביום החתימה על חוזה העתודה , סמן "קרוס" על אחד הסעיפים שלא יראו לך ,ומבלי לספר לקצין על כך , הגש לו את המסמך כשהוא חתום .
... ותחזור לספר לנו מה קרה ...
אזהרה : לא מומלץ לבעלי לב חלש ...
נ.ב. שיט !! למה אני לא חשבתי על כך בזמנו ...

atudaman10

New member
מעניין לעניין באותו עניין (אהא)

אולי יוסי99 יקרא את ההודעה ויוכל להגיב, או כל מישהו אחר שיש לו קצת ידע במשפטים. בכל אופן, ידוע לכל שחוזה אחיד(כמו חוזה ללקיחת משכנתא, חוזה להזמנת ביטוח חיים, חוזה עם חברת פלאפונים גדולה, החוזה עם העתודה), וכו´) הוא חוזה שחלות עליו כל מיני מגבלות. מה זה אומר, ישאל העתודאי המצוי? בין היתר שכדי לאשר אותו צריך אישור מראש של מישהו (אני לא זוכר מי - יכול להיות בית משפט, או איזו סמכות ממשלתית), או לחלופין, להסתכן בכך, שניתן יהיה לבטל סעיף בחוזה בדיעבד, כלומר, בית משפט יכול לבטל סעיף מקפח בחוזה אחיד, גם אם חתמת על החוזה בידיעה מוחלטת. מה העיקרון? אנשים צריכים משכנתא, ויחתמו עליה אפילו אם יהיה כתוב בחוזה האחיד שפיגור בתשלום אחד יגרור מידית את מימוש המשכנתא ומכירת הבית. המטרה היא להגן על האיש הקטן. באותה מידה כמובן, יכול לבוא עתודאי ממורמר, ויטען שהחתימו אותו בחוזה על התחייבות של שלוש שנים לקבע, שהיא התחייבות שיכולהל הרוס לבן אדם את החיים כמו כלום, מה עוד שהיא כאמור אינה מקובלת בשום מסגרת אחרת בארץ ו/או בעולם. ובהקשר הזה, נדמה לי שקראתי פעם באתר העתודה הישן-נושן (זוכרים?) שאף עתודאי עדיין לא העמיד את חוזה העתודה במבחן בג"ץ, ויש לצפות שעתודאי שיעמוד על שלו וילך להגיש בג"ץ נגד החוזה המשוקץ, יזכה ובגדול, בהחלטה תקדימית שתוכל להשפיע על תנאי ההעסקה של כל העתודאים באשר הם(נחמד לא?) טוב, דיברתי הרבה שטויות. אגב, מישהו יכול אולי לסרוק את החוזה עם העתודה ולשים אותו באתר? (PLEASE)

פלטרון

New member
יוסי99 בטירונות

אני בהחלט מסתקרן ממה שכתבת . אין ספק שכדאי שנראה לו את הנכתב ( בהנחה וזה יעבור לדף קודם ) כאשר הוא יחזור לשישישבת או כאשר יסיים טירונות .

למעלה