דישון חנקתי...

גיא קרן

New member
דישון חנקתי...

למישהו יש ניסיון בדישון עם אמון-גופרת (דשן חנקתי) ?. השאלה שלי מתייחסת למינון מומלץ בהשקיה (יחס דשן למים) עבור בונסאי.

minigan

New member
לאיזה סוג צמח?סוג מסוים או...

שזו שאלה כללית לכל סוגי הבונסאי? אני שואל כי ידוע שגפרת-אמון מעלה חומציות הקרקע (מוריד PH ). האם הכוונה לדישון צמחים המעדיפים מצע חומצי?

גיא קרן

New member
גפרת-אמון

כן אתה צודק בקשר להורדת ה-PH של הקרקע. קיבלתי המלצה ממישהו בעקבות תופעה דומה לזו שתוארה פה בפורום בזמן האחרון: הצהבה קשה של עלים (בעיקר צימוח צעיר) בבונסאי זית. הטענה של החבר היתה שהצהבה כזו נגרמת ממחסור בברזל אבל תוספת ברזל לבד לא תשפיע כנראה אלא שילוב של הורדת ה-PH (למשל באמצעות גפרת-אמון) ותוספת ברזל אחריה. מה דעתך? מישהו התנסה? מינונים?

minigan

New member
גפרת-אמון והורדת PH לבונסאי זית

נתחיל מכמה עובדות: מצע שתילה הנרכש במשתלות הינו ניטרלי או מעט חומצי בדרך כלל ומתאים לרוב סוגי הצמחים. בונסאי גדל בעציץ במצע שתילה שלפחות בתחילת דרכו בעציץ היה מאוזן. זית הינו צמח עמיד לקרקעות בסיסיות/גיריות. 1 גר' גפרת אמון בליטר מים = PH 5.4 ׁחומצי. 1 גרם של 20:20:20 בליטר מים = 5-6 PH חומצי. 1 גרם של כילאט ברזל בליטר מים = 6 PH חומצי גפרת-אמון מכיל 20.5% חנקן ו-24% גפרית. בארץ השקיה במי ברז גורמת בדרך כלל להמלחה והעלאת ה-PH עקב הצטברות משקעי סידן. לא מומלץ לדשן בונסאי בדשן עשיר בחנקן מחשש לצימוח יתר. מסקנה אישית שלי: לא להשתמש בגפרת-אמון לדישון בונסאי זית. להשתמש בכילאט ברזל או דשן מורכב לדישון מאוזן, העלאת חומציות ותוספת ברזל למניעת כלורוזה (הצהבה). אם בא לך לערוך ניסויים על הזית שלך תן 2-3 גרם גפרת-אמון מהולים במים ושתף אותנו בתוצאות. אם למישהו יש נסיון בדישון בונסאי בגפרת-אמון אשמח אם ישתף אותנו. בהצלחה

למעלה