דישון וגינת ירק

evabachar

New member
דישון וגינת ירק

ערב טוב,

יש לנו גינה שנשתלה בחורף (ינואר)
היום הופעלה המדשנת בפעם הראשונה.
עד היום אכלנו בכיף את הירקות מגינת הירק שלנו שמלבלבת להפליא.
האם יש צורך לחשוש מאכילת הירקות מהגינה עכשיו כשהופעלה המדשנת?

אשמח אם למישהו יש תשובה עבורי....
תודה רבה וחג שמח!

mazior

New member
תלוי מה אתפ דוחפים במדשנת, לא?

אני באופן אישי נהנה מגן הירק כשהוא מנותק מהמדשנת. הוא פורח ומלבלב להנאתו והכל בסדר. אם להניח שהדשן שאתם משתמשים בו הוא כזה שמתאים לכל הצומח בגן, בסגנון פרפקט של אקוגן, המכיל NPK, הרי שאין מה להשוות לדשן והריסוס של החקלאים ותנובתכם אכילה לחלוטין. מצד שני התוצרת שלכם לא נקייה לגמרי.

Guarden

New member
אני משתמש ב KF30

KF30 הוא חומר למדשנת שמאושר לשימוש בחקלאות אורגנית, ומניסויים שונים הוכיח יעילות מאוד גבוהה.
למה אני משתמש במילה "חומר" ולא במילה "דשן", כי כמות המקרואלמנטים היא אפסית.
בנוסף לגן ירק, אני נוהג להוסיף קומפוסט לפני כל תחילת עונה. ולחלקים אחרים בגן (שאינם גן ירק, כמו עצים שיחים ועציצים) אני נוהג להוסיף כדוריות אוסמוקט בשיחרור איטי.
http://www.vgi.co.il/wp-content/uploads/2014/01/KF-30-brochure-hebrew-2014-screen.pdf

evabachar

New member
זה החומר שהוספנו למדשנת

http://www.ecogan.co.il/?CategoryID=166&ArticleID=296

אני לא בטוחה שאפשר לנתק את המדשנת מאחד מקווי ההשקיה, אבל אני אברר את זה.
אם אצטרך להשקות באופן ידני, הערוגה תמות, וזה לצערי וודאי.
אני לא באמת צריכה את הדישון לערוגה, כי כפי שאמרתי היא פורחת יופי יופי, אבל גם לא אכפת לי שהיה בה סוג של חומר, רק חשוב לי לדעת שאין נזק בריאותי בכך.
יש חומר מומלץ אחר שיכול להתאים לכל הגינה, לעשות את אותה העבודה וגם להיות בטוח יותר להשתמש בו בגינת הירק?
תודה רבה על התגובות!

Guarden

New member
אני במקומך לא הייתי מודאג

גם הדשן הרגיל אינו בעייתי, וכל ירק שאת קונה בסופר מדושן (ולצערך גם מרוסס - כאן גם בחומרים בעלי סיכוי לנזק בריאותי)
אבל רק בשביל ההרגשה הטובה, שמה שאת מייצרת הוא "אורגני" לפי כל הכללים:
א. אפשר לדעתי דרך המחשב לתת אחוז שונה של דישון לכל קו, ולכן אפשר לקו של הירקות לתת 0
ב. או לעבור ל KF30 כאשר יגמר המיכל הנוכחי (קצת יותר יקר, אבל לא נורא)

gimel123

New member
מי שמעוניין יכול לבנות את מערכת ההשקיה כך שהמדשנת

מזרימה רק לקוים שהוא רוצה. פשוט עושים צומת, מרכיבים את המדשנת מצד אחד של הצומת ואחריה הברזים לקוים הרצויים. מהצד השני של הצומת מרכיבים את הברזים לקוים שלא מעוניינים שיקבלו דשן.
ייתכן ובמקרה שלכם יש אפשרות להוסיף ברז לפני המדשנת.
ייתכן ופתרון פשוט יותר יהיה פשוט לחבר מחשב השקיה של קו אחד לברז אחר אצלכם בגינה ושלום על ישראל...
ובאופן כללי אם צריך לחשוש או לא מאכילת ירקות ששורשיהם קיבלו דשן, זה כבר תלוי לאיזה מחקרים את בוחרת להאמין.

דשן זה לא רעל

ומינון יתר שלו אולי יהרוג את הצמח, אבל לא את מי שאוכל את הפירות.
ממש לא משנה אם מקור הדשן הוא אורגני או לא. לשורשים שקולטים אין שמץ של מושג אם יון החנקן הגחע מקקי של לרות או מקלסולה.

Guarden

New member
הי - אני מכיר את הטענה הזו שלך לא פעם ראשונה

ועדיין, דשן חנקתי על כל סוגיו ומיניו אסור לשימוש בחקלאות אורגנית, והחומר היחיד שהצלחתי למצוא שהוא מאושר לשימוש - אינו מכיל כמעט חנקן (KF30).
עכשיו אני מכיר גם את הדעה שלך ושל חלק מהאנשים על "מה זה אורגני" ולמה אורגני הרבה פעמים לא יותר טוב מלא אורגני.
ושיטתי, גם כאן, ללכת אחרי מומחים. לא לקבוע מה ראוי לי אישית להשתמש ומה לא, אלא להשתמש אך ורק בחומרים שנקבע שהם מאושרים לשימוש בחקלאות אורגנית.

אבל עדיין זה לא רעל

אידיאולוגיה זה מצוין, אני לא מתווכחת עם בעלי אידיאולוגיה או אמונה. אדם באמונתו יחיה.
אבל זו לא השאלה כאן! שאלו אם מסוכן לאכול. השאלה נובעת מהבלבול בין הדברה לבין דישון.
אז התשובה: לא מסוכן לאכול. חד משמעית .
&nbsp
&nbsp

evabachar

New member
תודה רבה לכולם על התשובות!

אכן, אני לא מתכוונת שהערוגה תהיה אורגנית ולכן לא אכפת לי שתקבל חומרים שונים, זה באמת רק בשביל ההתנסות ותכלס בעיקר בשביל הילדים.
חשוב לי שנוכל לאכול את הירקות שגדלים שם בלי חשש, ואני מבינה שאכן אין מה לחשוש וזה מצויין!
אולי באמת את הדשן הבא ננסה לקנות משהו עם טיפה פחות כימיקלים כמו שהמלצתם כאן.
שיהיה חג שמח!

avi5199

New member
דווקא דשן אורגני יותר מסוכן כי הוא עלול להכיל פתוגנים

(חיידקים פטריות ביצי טפילים) שעלולים לגרום למחלות אצל בני אדם, וגם מזיקים לצמחים. (אם הוא לא עבר חיטוי או עיקור \ סטריליזציה )
אורגני או לא אורגני, לאחרונה הנושא הזה ביחד עם צימוחנות טיבעונות ...הפך לעוד סוג של דת מלאת רגשות ונטולת הגיון .
בחומרי הדברה במיוחד אני בעד העדפה של חומרים שמיועדים לחקלאות אורגנית אבל רצוי להפעיל גם את שיקול הדעת ולהבין שזה לא שחור ולבן ושאורגני לא תמיד יותר בריא מלא אורגני.

evabachar

New member
תודה! כפי שציינתי, אני לא הולכת על אורגני

בדיוק מתוך הידיעה שאין לי את הזמן או הרצון להשקיע בזה לימוד ומחשבה.

למעלה