דירת שירות..

דירת שירות.. ../images/Emo99.gif

הי בננות תתחדשנה על הפורום.. אני שנה שנייה של שירות, בהתחלה בכלל לא רציתי לעשות, והנה עכשו אני כבר בשנה שנייה.. טוב, אז מכיוון שהתחילו לדבר פה על דירות שירות טוב או רע (ודי נטו פה לכייון ה..רע) אני חייבת לאזן את זה, אז כבר שיהיה שרשור חדש. ובכן.. דירת שירות: שנה ראשונה היתי בדירת שירות (היום, שנה שניה אני כבר עושה קרוב לבית), וזה, ואני אומרת ממש מכל הלב, יהיה הזכרון הכי הכי טוב שנשאר לי מהשירות של אותה שנה, ובכלל אחת החויות המהממות שהיו לי בחיים. נתחיל עם זה שהגענו 4 בנות לאיזה קרוון לוהט ומסריח שדחפו אותנו.. בת אחת מהצפון (אבל ממש מהצפון), בת אחת מהדרום (אבל ממש מהדרום), אני מהמרכז ועוד בת שנעזוב אותה בינתיים כי היא התחתנה לה די בתחילת שנה ועזבה אותנו לאנחות, אוקי, אז ככה נחתנו.. לקרוון שכאמור היה במצב מזעזע, לא מכירות אחת את השנייה, וגם שונות בצורה מדימה: הצפונית גבוהה כמו שחקנית כדורסל, הדרומית בגובה של ילדה בכיתה ה' - ו', ושוב, אנוכי אי שם באמצע.. לאט לאט התבררו גם ההבדלים המשמעותיים באופי: הדרומית שקטה ומסודרת, כזאת טיפוס ממושקף ויעיל להפליא, מהסוג הזה שמטאטא כל בוקר את החדר ומאורר את השמיכה.. והצפונית.. אבוי. בחיים לא ראיתן כזאתי בחורה מפוזרת. כדי להגיע למיטה שלה היה צריך לרחף מעל ערימות בגדים, ספרים, דפים, קורנפלקס ששומעים אותו נמעך מתחת לנעליים.. ספונג'ה בשבילה זה דבר שעושים רק לכבוד פסח, לכסף אין שום משמעות בעיניה, מצידה שנאכל בכלים חד פעמיים כדי לחסוך את שטיפת הכלים, (פעם היא אפילו הציעה שבמקום למלא את התורנות שלה בניקיון הדירה היא פשוט תשלם על מנקה..) ואני, שוב, משהו באמצע.. (אם כי נוטה לבלגן [לפחות בעיניים של הדרומית..]). אוקי, לא אלאה אתכן יותר מידי.. בהתחלה לא היה קל. היו הרבה ויכוחים בכל נושא שרק תעלו על דעתכן: איזה אוכל לקנות וענייני קופה, איזה מוזיקה לשים, (עברית מימי הפלמ"ח/מייקל ג'קסון ושות'), בלילה חלון סגור/פתוח, כיבוי אורות כן או לא, תורות למקלחת, שטיפת כלים וכ"ו וכ"ו.. המזל של שלושתינו היה שאנחנו בנות לא עקשניות. אז בהתחלה היה קשה.. אבל לאט לאט פשוט נהיה כיף.. לאט לאט כבר לא עשינו חשבונות על שום דבר..כל פעם מישי אחרת היתה קונה אוכל והינו מביאות גם הרבה מהבית אז זה התחלק די שווה בשווה.. מוזיקה פשוט התרגלנו לאהוב את הסיגנון אחת של השנייה, ומקסימום תמיד היה את שלמה ארצי שאיחד בינינו.. לקראת סוף שנה כבר בכלל הינו אחיות. הינו כולנו באותו ארון בגדים לובשות אחת את התחתונים של השנייה (סתם.. לא עד כדי כך, אבל כמעט. היו גם הפרשים של אורך ורוחב בינינו, לא לשכוח), לא היו לנו מיטות קבועות, כל פעם איפה שכל אחת היתה נרדמת אז שם היא ישנה לאותו לילה.. או שפשוט הינו ישנות כולנו על ה"ספות" ב"סלון". אוכל בקושי בישלנו והינו חיות על קרקרים, ממרחים, קורנפלקסים למיניהם וכאלה.. נהינו פשוט אחיות. היה לנו בדירה מסרק אחד שכולנו השתמשנו בו, מגבת אחת שכולנו התנגבנו בה, שמפויים וסבונים בכלל לא היה לנו מושג מה של מי ופשוט השתמשנו כולן בשל כולן.. גם לקנות מסטיק בקיוסק שממול הינו הולכות כולנו יחד.. והכי היה מצחיק המצב של הדירה, שבמילה אחת אפשר לקרוא לה: מזבלה. (גם תלינו שלט על הדלת "ברוכים הבאים לחיריה"). אין לי מושג איך התדרדרנו ככה.. אבל אי שם בסוף דצמבר לכולנו נשבר מהקרוון המסריח שלא משנה כמה נקרצף תמיד נשאר מגעיל ומלוכלך.. אז פשוט חיינו בתוך הג'יפה, והיה קצת באסה וחטפנו נזיפות מכל מי שהיה בסביבה.. אבל, היה חוויה. וכשהמצב כבר ממש התדרדר, ולא נשארו כלים נקיים והכיור היה כזה מטונף שלאף אחד כבר לא התחשק להתקרב אליו ולשטוף צלחות, אז תנחשו מה עשינו?.. - פשוט אכלנו מסירים.. ותוך כדי אכילה רק הינו מרחמות על עצמינו בחצי צחוק חצי בכי על הדירה המסריחה, ומקללות את מי שהביא לנו אותה.. נשמע מזעזע, אני יודעת, אבל בסך הכל היה לנו פשוט כיף חיים. לקראת סוף השנה, כשכבר לא היה עומס בעבודה וכבר האחראים עליך בעצמם מחפפים ומשחררים אותך מלא, הינו נוסעות המון לבלות. טיולים, מסעדות, מסעות קניות מטורפים.. ותמיד כל הזמן ביחד. החברות המשולשת הזאת היתה פשוט מדהימה. כתבתי הרבה, אני יודעת, אבל שתדעו שכל מה שאמרתי כאן זה אפילו לא ממחיש טיפה מההוואי והכיף שהיה לנו. גם כיום אחרי שסיימנו ת השנה וכל אחת פנתה לה לדרכה.. עדיין החבירות חזקה מאוד, נפגשות הרבה למרות המרחקים, מבלות שעות בטלפון ובעיקר.. מתגעגעות. כולנו מודות שאין, פשוט אין כמו הדירת שירות. אם הינו יכולות הינו חוזרות לעוד שנה. ממ.. וחסר לכן שאחרי כל מה שכתבתי תגידו לי שלא השתכנעתן..

M o n a L i s a

New member
במילה אחת...וואו!!! ../images/Emo2.gif

נהניתי מאוד לשמוע עד כמה נהנית עם הבנות :)))))) ולמרות המקום הנוראי שגרתן בו......הצלחתן להפוך את החוויה למדהימה!!! זה נהדר שהצלחתן לגשר על כל הפערים בינכן ולמצוא מכנה משותף....אבל לצערי זה לא קורה אצל כולם........ אני מכירה בנות שירות שעזבו את הדירות שלהן (טוב, אולי חלקן לא נתנו מספיק צ'אנסים) אבל הן ממש סבלו. הפערים החברתיים לפעמים כל כך עצומים שזה בלתי נסבל! יש אנשים פשוט לא מסתדרים, וסדר העדיפויות של כל אחת שונה...
אני מאחלת לכל הבנות שגרות או יגורו בדירות שירות, שיציחו להשתלב ושייתנו לזה הרבה צ'אנסים לפני שיחליטו לעזוב..........כי כמו שקראתן יש דרך לגשר על כל הפערים!!!
אני מאוד מקווה שכולם יישתפו את כולם בבעיות שלהם, כאן בפורום וביחד נגיע לפיתרון!!!

המממ

New member
מה שתיארת אולי היה כיף בשבילך...

אבל אני חייתי שנה במזבלה ושנאתי כל רגע (בשנה השניה שלי). בבית של בנות כאלה אני לא ארצה לבקר. כשיהיה לך בית משלך את לא תנקי?! לא תרחצי כלים?! תשימי שלט על הדלט שכתוב בו: "כאן גרים בלכלוך עמי ותמי"
אני שונאת לכלוך. את גרה בדירת שירות שנה שלמה- זה הבית שלך לשנה שלמה! למה לחיות בג'יפה?! מבנות כמוך אני ממש מתעצבנת. אולי את אחלה בחורה שבעולם! כיפית, מצחיקה וחברותית- אבל לגור איתך- בחיים לא, גם אם היו משלמים לי מליון דולר! ועוד הייתן רק שלוש בנות, שזה מצב אידיאלי מאוד. אני אספר לך קצת על השנה הראשונה שלי (שהיתה מקסימה!). בהתחלה היינו 9 בנות בדירה. ורק מקלחת אחת... כידוע לכולם, כשיש 9 בנות צריך 9 מקלחות, אבל נו, מילא... היתה חבורה של בנות "טובות" וחבורה של בנות קצת אממ... ערסיות והייתי אני. והיו מריבות בין שתי הקבוצות וכל מיני התנהגויות ילדותיות מצד הערסיות. לגבי נקיון, כמובן, ויכוחים איך זה צריך להתנהל, אבל עדיין היה סביר. אחרי כמה חודשים בודדים הערסיות התייאשו ועזבו ונשארנו 6 בדירה. ועשינו מהדירה ממש בית. כל שבוע ניקינו יסודי, וזה בכלל לא היה מעצבן, כי ידענו שזה משתלם לנו וככה כיף לנו להיות בדירה! היינו ביחד באוכל ובהכל- כמו אצלך בדירה. רק שאצלינו היינו שוטפות את הכלים מייד אחרי הארוחה! לא היית תופסת את הכיור שלנו מלוכלך לשניה! זה היה חוק אצלינו בדירה: לא משאירים כלים בכיור! ושתדעי לך, קיבלנו את הדירה במצב מתחת לכל ביקורת!!! זה בד"כ ככה בדירות שירות וכל האגודות צריכות לקחת את זה לתשומת ליבן. אבל את יודעת למה זה קורה- בגלל בנות כמוך שלא מנקות! והלכלוך מצטבר ומצטבר (במשך השנים) עד שכמה שלא מנקים מרגיש מלוכלך. אבל אנחנו הקפדנו על נקיון ולאט לאט (ואני מתכוונת לאט) הרגשנו שזה מתחיל להיות נקי. וכולם החמיאו לנו על הדירה היפה שלנו ועל ההווי שלנו (כן, נקיון תורם להווי, כי כיף להיות בדירה וככה מבלים יותר זמן ביחד).
אם היה לכן כיף בלכלוך, אני כמעט בטוחה שהיה לכן יותר כיף אם היה נקי!
ואני והחברות מהדירה גם בקשר טוב היום (אני כבר סיימתי שירות לאומי). אני רק יכולה להמליץ לכולם מהנסיון שלי- תנקו, תנקו ותנקו! ותשמרו על הנקיון הזה! יהיה לכם יותר נעים, יותר אסטתי, יותר הגייני
ויותר הרגשה של בית! תמיד אומרים על בנות שהן מטופחות ואסטתיות. ואני אף פעם לא הבנתי- איך הבנות האלה- שמקפידות להתאפר ולהתבשם בבוקר, יכולות להיות כל כך מלוכלכות?! הדירה שהיתה לי בשנה השניה היתה כזאת ושנאתי אותה ואת הטיפוסים שחיו בה. הראו זלזול וחוסר אכפתיות בכל מה שנגע לדירה. אני מודעת לזה שהגבתי בעצבנות משהו, אבל זה בגלל שדברים כאלו באמת מעצבנים אותי. לילה טוב ושקט שיהיה לנו!

תקשיבי טוב חמודה,

את יודעת מה זה לגור בקרוואן? גרת פעם בדבר כזה? בהנחה שתשובתך שלילית, אז תרשי לי לספר לך קצת מניסיוני האישי: קרוואן = קופסה קטנה ורעועה הנוטה מאוד להתלהט, ובלי קשר לכמה שתנקי אותה היא תמיד תשאר מלוכלכת. נקודה סימן קריאה. ניסינו להשקיע בו, לטפח אותו. בתחילת שנה הינו שפוטות שלו ממש. מה לא עשינו? ספונג'ה 4 פעמים בשבוע, טאטאנו פעמיים ביום, ארונות, שטיחים חלונות, רשתות.. ולא הלך. ברגע שהוא היה מתייבש מהשטיפה האבק היה חוזר והבוציות שמחלחלת מלמטה היתה דבקה בו שוב. גם לנו היה קשה להתרגל למחשבה שנגזר עלינו לחיות בחדר קטן ומסריח. מה את חושבת, שבאתי מאוטו זבל? אז לא. צר לי להרוס, אבל שלושתינו באנו מבתים נקיים ומטופחים, ואם תבואי לחדר שלי בבית את בודאי תופתעי לגלות שהוא בהחלט יעמוד בסטנדרטים האנינים שלך. גם אני טיפוס מסודר ביסודי. את צודקת בהחלט, אם היה לנו כיף מפולגן מן הסתם שגם בדירה נקייה הינו נהנות, אבל בשלב מסויים ה"נקי" הזה ממש עלה לנו בבריאות. לנקות קרוואן פירושו להלחם בטחנות רוח. קרב אבוד מראש. וכשגילינו את זה, הרמנו ידיים ואמרנו שלעזאזל הקרוואן, ויותר חשוב שנחיה בקרוואן מלוכלך אבל בחיוך ובשמחה וללא העול הזה של "לא ללכת לישון לפני ששוטפים", מאשר בקרוואן נקי (עד כמה שהקופסה הזאת יכולה להיות נקייה) וכל הזמן להיות שפחות מרוטות של סדר וניקיון. אני לא מבינה על מה הזעם שלך. לכולנו היה טוב עם ההחלטה, ואף אחת לא סבלה מזה. הגיוני שאם את היית איתנו בדירה המצב לא היה ככה, כי הינו מתחשבות בך (בדיוק כמו שתמיד היתה התחשבות כלפי מי שרוצה ללכת לישון מוקדם, אפילו אם המוקדם הזה הוא 20.00 בערב), אבל כל עוד לאף אחת זה לא הפריע, למה לך זה מפריע? מדוע את יורה סתם? "בנות מלוכלכות.." (אני לא מסריחה ואין לי כתמים של אפרסק על החולצה. מבטיחה.) "גם בשביל מיליון דולר.." - לא יפה. אם תשאלי אותי, נראה לי שאחת הסיבות שלפעמים יש כאלה פיצוצים בדירות שירות,זה דווקא בגלל קיבעון כמו שאת מייצגת. "הערסיות עזבו.." - אולי אתן הברחתן אותן? - חשבת על זה פעם? הגיוני ש"לערסיות" (גם בדירה קראתן להן כך?!) פשוט נשבר מזה שעושים להן פרצופים של תשעה באב מכל כפית שהן מניחות בכיור.. גם אני במקומם היתי נמלטת על נפשי. לא אומרת שצריך להגיע להיות מזבלה, אבל עם כל הכבוד אל תצפי לחלוק דירה עם עוד 8 שותפות, ולצפות לתנאים של 5 כוכבים. את ממורקת, מצוחצחת ואלרגית לאבק? - כל הכבוד לך, אבל מה לעשות שלשכנתך לחדר לא מפריע קצת בלאגן וממש לא מובן לה על מה הלחץ לעשות ריצפה + חלונות + שטיחים + כיריים + ארונות 5 פעמים בשבוע (אני מקצינה בכוונה), ובטח שאל תתפלאי אם היא לא תהיה מעוניינת למצוא את עצמה מגוייסת בעל כורחה למשטר הניקיון האובססיבי הזה. מילת הקסם פה היא שוב, פשרה. אין צד שצודק, וכמו שכתבתי קודם, המזל של הדירה הספציפית שלי היה שכולנו היינו בנות גמישות ולא עקשניות. -סוף-

תגובות לשתי הבנות

לא שאני פיס-מייקרית כלשהי, ובטח שלא אחת שנוטה להתערב בדיונים וויכוחים לא לה, אבל בכל זאת: נמרה - כייף היה לי לשמוע על חוויותייך מהשנה הראשונה בדירת השיתוף. ברור - משך כל זמן הקריאה אמרתי לעצמי בלב, בידיעה מוחלטת, שאני בחיים לא אגיע למצב ברדקיסטי כזה. זה באמת בטבע שלי, ואני פשוט לא מסוגלת לחיות בחוסר סדר. בלאגן משגע אותי! מאידך גיסא, לא חייתי מעולם בשיתוף עם עוד אנשים, כך שאינני רגילה להתגמשויות בסיסיות, אז באמת שאין לדעת. לכן חשוב היה לי לשמוע חוויות. תודה. מה שמעניין, אגב, הוא שנתנו לכם להשאר בגועל זה בכלל! אני יודעת שבנוער העובד והלומד כבר פורקו לא מעט קומונות של שנת שירות, על עקרון של אי סדר, סנאטיזציה ברמה נמוכה וטינופת כללית. לא משאירים קומונות בהן אין כלים שטופים, למשל. פשוט לא! האם העניין עד כדי כך לא מפוקח מטעם העמותות? לחביבה השנייה (במחילה, שמך אינו מופיע מול עיניי כרגע)- אני מבינה על מה את מדברת, ובעיקר על מה את כועסת. בשל אנשים שמשאירים טינופת, את מקבלת דירה דוחה. בנוסף לכך, אני מסכימה עם עניין הניקיון וההוויי. טוב לראות שאפשר גם אחרת; אני מקווה שאני אגיע לדירת שירות עם בנות כמוני - נקיות ומסודרות, ברמה סבילה אם לא סבירה. בעצם, גם אם לא - להרביץ קצת תורת ניקיון תמיד אפשר
. קיצר צ'יקאס - אין צורך לריב, באמת שאין. קחנה אוויר, נשומנה עמוק. - נעמה.

המממ

New member
תגובה לנמרה ../images/Emo36.gif

לגבי "הערסיות"- אני בכלל לא קראתי להן ככה בהתחלה, אבל בהעדר הגדרה אחרת, זה הדבר הכי מתאים, ותאמיני לי... הן לא עזבו כי הברחנו אותן. 2 מהן לא היו מרוצות מהמקום שירות שלהן ועזבו, והשלישית לא רצתה לבוא אחרי שחברותיה עזבו (הן באו ביחד מההתחלה). בחיים לא קראתי להן "ערסיות" בפרצוף, טאקט עוד יש לי מדי פעם, ואימצתי לי את ההגדרה הרבה אחרי שהן עזבו. אני לא אפרט לך כאן אילו דברים ילדותיים הן עשו כדי לעצבן את הבנות האחרות... עם בלאגן אין לי כל כך בעיה אם הוא לא בשטח ה"ציבורי" של הדירה. היתה אחת מהבנות שהיתה די מבולגנת ועשתה זאת בשטח שלה. ואנחנו מסתדרות מצוין. ותאמיני לי, אני התפשרתי והתפשרתי ה-מ-ו-ן! אני לא מאלה שמחפשים מריבות ולא מאלה שאוהבים לעמוד על העיקרון שלהם אפילו אם הוא מטופש- רק בשביל להראות שאי אפשר לנצח אותי. אני בדיוק ההפך מאלה! ולמרות שאחת מבולגנת ואחת נורא נקייה ומסודרת, ואחת לא מוכנה לנקות ביום שלישי כי לא בא לה, ואחת יכולה רק ביום שלישי... מצאנו שפה משותפת לגבי נקיון הדירה והרווחנו מזה ובגדול! את הדירה שלנו החזרנו במצב פי מיליון יותר טוב ממה שקיבלנו אותה. וגם לי זה נראה בהתחלה מאבק אבוד- הדירה לעולם לא תהיה נקיה. אבל התסבר שטעיתי!!! והדירה הפכה למקום ביתי שכיף לבוא אליו ביום ראשון (ואפילו להשאר בו בשבת).

Mיקי_

New member
../images/Emo45.gif גם לי זה נשמע אפס לא משהו לגור

ב"חיריה" כהגדרתן... בית זה בית גם אם זו דירת שירות...

amiak

New member
אותי מעניין לדעת איך נראתה הדירה

כשיצאתן ממנה. אני יודעת שאחת הדירות בבניין שלי, שגרו בה בנות שירות לאומי הושארה במצב כל כך מזעזע שהביאו איש נקיון מיוחד שגם הוא נגעל לנקות.. יש הבדל בין בלאגן ללכלוך אחותי... שמחה ששרדת

למעלה