דירת מרתף

לופיז

New member
דירת מרתף../images/Emo35.gif

אני בודקת אפשרות רכישה של דירת מרתף. רציתי לדעת בכמה אחוז ערכה נמוך מדירה בקומה ראשונה באותו בנין.

nirdagan

New member
הרשה לי להציע לך לפנות לשמאי

בדירות אין שיטות שקלול כמו בכלי רכב כך שנוסחא אחידה ופשוטה לא קיימת.

ממתי עו"ד מבין במרתפים?!../images/Emo20.gif

הכל לא אישי!!!!!! א) נכתב "אין לזה נוסחאות". מבצבץ אינטרס ב) נכתב "כמובן שזה תלוי בהרבה גורמים"...נו בודאי שלכל דבר יש הרבה גורמים, למה להפחיד הבן אדם? נכתב "שיש לראות אותם בעין (חלונות, גובה תקרה וכו')" והכל כדי לראות ולרוץ לספר ללקוחות המחכים למציאות. ג) נכתב "דירות מרתף הן די נדירות ... למרבית המרתפים שאני מכיר אין בכלל היתר לשמש כדירת מגורים" ואם יש היתר? לצערי רואים שיש לשמאי אינטרס להראות ללקוח שהנכס שלו מלא בעיות ושלא יצפה למחיר גבוה ואז השמאי/ המתווך יפנה לקהל לקחותיו על מנת לקבל תווך! ........ סתם סיפור. למי שלא מבין, מהיום על פי תקנות השמאים אין מניעה משמאי לעסוק בתווך מקרקעין.לדעתי יש בכך טעם לפגם, השמאי לא יהיה אובייקטיבי,תמיד יבצבץ האנטרס אישי שלו להציע הנכס לתווך!! כמובן שלא מדובר על ידידנו מנהל הפורום אבי שנער!!באשר הוא לא דובר השמאים.

נו באמת ...

לפני כמה חודשים גם לעו"ד הותר לעסוק בתיווך ... אז עורך הדין דואג לנהל מו"מ קשוח ולפוצץ עסקאות, כדי שהמוכר יראה שהנכס שלו מלא בעיות קניניות ומשפטיות ושלא יצפה למחיר גבוה ... ואז העו"ד/מתווך פונה לקהל לקוחותיו על מנת למכור להם את המכס בזול ולהרוויח גם תיווך וגם שכ"ט עו"ד על טיפולו בעסקה ... סתם סיפור ... לדעתי יש בכך טעם לפגם, העו"ד לא ידאג בנאמנות לאינטרסים של לקוחו, תמיד יבצבץ האנטרס אישי שלו להציע הנכס לתיווך! כמובן שלא מדובר בידידנו עו"ד אבנר פרידמן ש"במקרה" הוא גם מתווך ... באשר הוא לא דובר עורכי הדין. חוץ מזה, למה אתה לא מספר שבעצם מתווך דאג לשינוי התקנות בעניין וזה לא היתה יוזמה של השמאים? ולמה אתה לא בא בטענות לכך שמהיום כל מתווך יוכל להיות שמאי?

במקרה או שלא הטעון תקף במציאות

יש עו"ד ש"מסדרים" ללקוחותיהם ה"רוכשים" עסקה בזול מלקוחותיהם המוכרים [אלו חד פעמים אצלהם ואילו הראשונים עבודה לאורך זמן] ובכלל וכי נשמע כי עו"ד מיצג מוכר מגרש יסכים שהקונה לא ישלם לא מאומה גם אם הוא מיצג עשירית מהמגרש....

כמו שכתב ד"ר דגן ...

א) אין לזה נוסחאות. ב) כמובן שזה תלוי בהרבה גורמים שיש לראות אותם בעין (חלונות, גובה תקרה וכו'). ג) דירות מרתף הן די נדירות ... למרבית המרתפים שאני מכיר אין בכלל היתר לשמש כדירת מגורים. ד) פני לשמאי מקרקעין ... גם עבורו זאת תהיה משימה לא פשוטה בכלל.

למעלה