דירת גן מעל חניון

מוטי1306

New member
דירת גן מעל חניון

שלום רב רכשתי דירת גן ( יאכלסו בעוד חצי שנה) הגינה בגודל 160 מטר ממוקמת מעל החניון התת קרקעי של הבניין נאמר לי על ידי המהנדס של הביניין שהעומס בגינה הוא 2.5 עד 2.8 טון למ״ר שאלתי היא : 1 האם זה הגיוני שזה המשקל ( אני קורא בכמה מקומות שבדרך כלל המשקל הוא טון 1 למ״ר)? 2 אם זה נכון האם אני יכול לשים בריכה עילית לא גדולה ( צריך גם לקחת בחשבון את משקל החול העצים עציצים וכמובן אנשים)? 3 מהנדס הביניין אמר לי שאין לי שום בעיה לשים בריכה האם כדאי לי לקחת קונסטרוקטור או מהנדס נוסף או שמספיק לי מה שהוא אומר? תודה מראש מוטי.

רשר

Well-known member
מנהל
בריכה על חניון - רצוי להשקיע חלקית

כדי להוריד משקל ולהרוויח גובה כניסה לבריכה
אם תוכל להזמין בריכה לפני מלוי הגינה באדמה תחסוך חלק רציני מהעבודה במיוחד אם מיקום הבריכה יהיה מתוכנן נכון
תכנון נכון מתחיל עם בעלי מקצוע רציניים:
http://n-nataf.co.il/בניית-בריכות-שחיה/כללי/בניית-בריכת-שחייה

לגבי המשקל שציין המהנדס - בקש את זה בכתב ולא יהיו לך בעיות בעתיד

מוטי1306

New member
המשך

שלום רב אם אני שם את הבריכה קצת באדמה זה כבר מצריך היתרים מהעירייה כי זה כבר לא נייד. ומה לגבי המשקל? זה הגיוני?

רשר

Well-known member
מנהל
מיקום וגובה הבריכה מבחינת חוקי בניה

לא משנה את הצורך בהיתר,
אחרי 3 חודשים כל מבנה הופך לקבוע ומחייב היתר,
ההקלה לבריכה ניידת/זמנית מתיחסת ל"אינטקס" ודומיה שמקפלים לעונת החורף,
יש מקומות המתיחסים לנושא בסלחנות יתר ומצרפים תעשיתיות לניידות אך כאמור זה תלוי ברשות וברגישות (גם של השכנים)

מה שאתה צריך

זה לא שמישהו "יאמר" לך, אלא מסמך כתוב וחתום על ידו, שבו הוא מציין את העומס המותר בשטח הזה.
כמובן שהכי טוב אם זה יהיה המהנדס שתכנן, אבל אם הוא לא מוכן - קבל מסמך כזה ממהנדס אחר.

החתימה הזו שלו היא הביטוח שלך. אל תוותר עליה.

למעלה