דירות ברמת גן

C l u e

New member
דירות ברמת גן

היי,
בשנה הבאה (סביבות מרץ) אתחיל לעבוד בר"ג, ואני קצת בדילמה אם להישאר בדירה הזולה בפריפריה ולאכול פקקים כל בוקר או לעבור לגור עם שותף בר"ג.
אז יש לי כמה שאלות-
קודם כל, אנחנו מחפשים דירה על ציר ז'בוטינסקי (סביבות מגדלי התאומים)- יש שם חניה? הארנונה יקרה? איך התחבורה הציבורית באזור?
בנוסף, איך היצע הדירות שם? אנחנו נרצה להיכנס באזור חודש פברואר, לא שיא תקופת החיפוש. תהיה לנו בעיה?
כמה זמן מראש מומלץ לחפש באזור? זה כמו תל אביב, שהדירות נחטפות תוך כמה ימים, או שזה אזור יותר סולידי? יש טעם להתמקח על מחיר?

רוב תודות.

נתחיל בשאלה חשובה:

האם מקום העבודה יהיה באזור הבורסה? אני מניחה שכן (לא שיש יותר מדי אפשרויות אחרות בר"ג), מה שאומר שאתה יכול להגיע לעבודה ברכבת כמעט מכל עיר כולל פריפריה, וזה יהיה הרבה יותר יעיל מאשר לשכור דירה בסביבות מגדלי התאומים, שלדעתי האישית זה אחד האזורים הכי גרועים לגור בו בר"ג.

אגב, אם תגור בר"ג על ציר ז'בוטינסקי (או באזורים רבים אחרים) ותעבוד באזור הבורסה - יהיה ממש מיותר מבחינתך להחזיק רכב, ממרבית האזורים בר"ג יש קווי אוטובוס שעוברים בבורסה במרחק של רבע שעה נסיעה גג, כשבעיית החניה זה דבר מוכר. אם תגור באזור מגדלי התאומים תוכל ללכת לעבודה ברגל.

לגבי חיפוש דירות בכללי - כמו בכל מקום, דירות טובות נחטפות, אבל לא כמו בת"א. דירות ממש טובות סביר להניח שהראשון או השני שיראה אותן יסגור, אבל השאלה מה הכיוון שלך ומה בדיוק אתם מחפשים. בכל מקרה - יש לך עוד המון זמן.

im mitzi

New member
לא מסכימה לגבי האיזור

סביב מגדלי התאומים יש גם את איזור שנקר שהוא מעולה ואני מתכוונת לעבור אליו בינואר.

אני בספק שהוא התכוון לאזור שנקר

זה לפחות מה שאני הבנתי ממה שהוא כתב - בדגש על ההתייחסות לציר ז'בוטינסקי.

C l u e

New member
אני

מקום העבודה קרוב לבורסה, אבל כדי להישאר בדירה הנוכחית אצטרך לקחת אוטובוס לרכבת (או לנסוע ברכב שלי) + רכבת + אוטובוס מהרכבת (לא נראה לי לגיטימי ללכת את כל רחוב ז'בוטינסקי על עקבים באופן יומיומי).
מטופש.
למה את חושבת שסביבות מגדלי התאומים זה אזור גרוע לגור ברמת גן?
אני מוכנה לגור במרחק אוטובוס אחד מהעבודה. החלפות וסנכרוני לו"זים של יותר מחברה אחת נראה לי כבר מוגזם. זה הרדיוס שלי.
בנוגע לרכב- אין לי אפשרות (וגם ממש לא מתחשק לי) שלא להחזיק אותו. אין לי שום בעיה שהוא ישכב בחניה רוב שעות היום וישמש אותי רק מחוץ לשעות העבודה, מבחינתי זה עדיין משתלם ובכלל לא מיותר (מעניין אותי מהם הסטנדרטים שלך לרמת 'מיותר להחזיק רכב', האם הם הסטנדרטים שלי והאם יש בכלל טעם לקבוע בשביל מישהו אחר מתי זה מיותר מבחינתו להחזיק רכב).

תודה,
קלו.

למעט אזור שנקר זה אזור לא סימפטי

לדעתי לפחות - יכול להיות שיש אנשים שיאהבו את הקרבה הממשית לת"א, אבל מדובר באזור רועש שחלקו מרגיש ממש "תקוע", כמו לגור באמצע אזור תעשייה.

אם תעבדי בבורסה ותגיעי ברכבת לא תצטרכי ללכת את כל ז'בוטינסקי - מהיציאה המזרחית של הרכבת מגיעים כמעט לכל מקום במתחם הבורסה בדקות הליכה. היות שכתבת על אזור מגדלי התאומים, הנחתי שמדובר בעבודה בבורסה או במרחק סמלי מהבורסה, אני מבינה מדברייך שלא כך הדבר.

בעיני יש מצבים מסוימים בהם מיותר להחזיק רכב - זו דעתי האישית וזכותו של כל אחד לעשות כרצונו, אבל אני מניחה שפנית והתייעצת איתנו מסיבה מסוימת. אני מכירה לא מעט רמת גנים, גבעתיימים ותל אביבים שהרכב שלהם נשאר בחנייה גם בשעות הערב, כי למצוא חניה באזורים מסוימים כפי שאת בוודאי יודעת, זה לא דבר מובן מאליו, אז הולכים על אוטובוס או ספיישל, אבל כל אחד והשיקולים שלו.

C l u e

New member
דווקא מהפעמים הבודדות שהייתי שם,

זה נראה כמו איזור די מנומנם. אני לא מדברת על רחוב ז'בוטינסקי עצמו אלא על הרחובות הקטנים בפנים. גם שם רועש? למה הכוונה שזה מרגיש כמו לגור באמצע אזור תעשיה? הבנתי שדי בטוח להסתובב שם בלילות ושזאת לא נחשבת שכונה מסוכנת או משהו, אז למה הכוונה "תקוע"? אני לא מבינה כל כך את הכוונה שלך.
אני לא אעבוד בבורסה אלא באיזור, במרחק שלא ריאלי להליכה יומיומית על עקבים, בטח שלא בגשם/חמסין.

בנוגע לרכב- עזבי את זה שאני נדרשת מידי פעם לנסוע מחוץ לעיר מטעם העבודה, ומעדיפה לעשות את זה ברכב שלי ולא בתחב"צ. לא התייעצתי לעניין הרכב, משום שזאת לא שאלה מבחינתי. התייעצתי לעניין זמינות החניה, ארנונה, טווח מחירים וכו'. אני לא מבינה איך זה נהיה דיון על האם כדאי לי להחזיק את הרכב או לא. אם הייתי מעוניינת בדעתך לעניין זה, תאמיני לי שהייתי שואלת.
אה, ומי שנוסע בספיישל כדי לא לבזבז את מקום החניה הוא ללא ספק אדם עם סדר עדיפויות הזוי.

השאלה לאיזה רחובות את מתכוונת

ומה זה מבחינתך סביבות מגדלי התאומים. אני התייחסתי לרדיוס הסטנדרטי. יש אזורים פנימיים שפחות רועשים, אבל זה עניין אישי.

לא ראיתי כאן דיון בנושא האם כדאי לך להחזיק או לא להחזיק את הרכב, התגובה האחרונה שלי הייתה באופן כללי. בכל מקרה - אני מפסיקה להגיב לך כאן, זה מאוד לא נעים לנסות לסייע לבנאדם ולזכות לתגובות בנימה כזאת.

C l u e

New member
זאת מדיה כתובה,

מה שאומר שקשה להעביר טון דיבור באופן מדויק.
צר לי אם נפגעת מדברי, זאת לא הייתה הכוונה.

אם הייתי נפגעת מכל דבר שכותבים בפורום

הייתי פורשת מהניהול לפני שנים.

זה לא קשור לטון דיבור - אלו המילים בהן השתמשת. נסי לקרוא את מה שכתבת כאילו נכתבו ע"י מישהו אחר. בכל מקרה, אני את שלי כתבתי.

Kettercat

New member
בתור בחורה...

לא הייתי מציעה לך להסתובב על ז'בוטינסקי בשעות הלילה, יש שם כמה טיפוסים לא חביבים במיוחד שיוצאים בעיקר בצאת החשיכה. לא שבמקומות אחרים אין, אבל בכל זאת.

דווקא הייתי מחפשת על אחד הרחובות שחותכים את ז'בוטינסקי (רחוב לאן, למשל, שממש קרוב לבורסה) - הוא שקט יותר. אולי אפילו ארלוזורוב, שכנראה יהיה קצת יותר מ"הליכה", במיוחד על עקבים, אבל יש שם שפע של קווי אוטובוס שעוברים כל כמה דקות ומגיעים לבורסה. גם קרוב לך לרח' ביאליק לכל "צרה" שלא תזדקקי.
מה שכן, קחי בחשבון שכל האיזור הזה של רמת גן לא מבורך בשפע של חנייה, ובשעות הערב אני מניחה שתזדקקי לכמה סיבובים כדי למצוא אחת. מצד שני, אם את לא מתכננת להזיז את הרכב בשוטף, אולי זה יהיה נסבל מבחינתך.

למעלה