דירוג שנחאי לשנת 2012

דירוג שנחאי לשנת 2012

איך זה שעל זה עדיין לא דיברנו...?
http://www.shanghairanking.com/ARWU2012.html
אני מוצא את ראש הדירוג פחות מעניין בד"כ. אוניב' עם וותק רב, פרטיות בד"כ שזוכות (לפחות חלקית) ליוקרה 'מתגלגלת' שמוסיפה לאיכות אקדמית נטו.
לעומת זאת, מהמקום ה-10 ומטה לערך - שם מתחילים לראות את השינויים והגמישות של העולם האקדמי ואיך מקומות מסויימים קופצים פתאום ונעלמים פתאום.
חוצמזה, קצת חיזוק אגו - אני אוהב לראות איך האוניב' שאני נמצא בה היום (וזו שאיתה עבדתי בMA) ממוקמות גבוהה יותר מאלו שהייתי בהן בארץ (לא הייתי אף פעם בעברית ומעולם לא שקלתי את הטכניון או מכון וויצמן). האחרות ב-300 ומטה...

Philip Jr

New member
גם את האויב שלך השארתי מאחור

אבל הם עקפו אותך בכמה מקומות.. זה בטח כואב יותר

ירדנו מקום אחד מ 2012

טוב, לפחות נשארנו ראשונים בקנדה...
והדירוג של העברית, הטכניון (שהייתי בשניהם- בפקולטה לחקלאות של העברית עשיתי את המאסטר ובטכניון את הפוסט-דוקטורט) וויצמן בהחלט מרשים. כל מקום בין ה 100 הראשונים הוא מעולה- עם כל הביקורת שיש לי על דירוגי האוניברסיטאות למיניהם (שכולם מוטים בצורה כזו או אחרת).

Gidi Shemer

New member

Philip Jr

New member
מצאתי משהו תמוה ומאד מעניין

אחד הקריטריונים של הדירוג הוא זכייה במדליית FIELDS, כנראה הפרס הכי יוקרתי שמתמטיקאי מתחת לגיל 40 יכול לקבל.

ב - 2006, בפעם לפני אחרונה שחילקו את המדליה (זה פעם בארבע שנים) אחד המתמטיקאים סירב לקבל אותה.. גריגורי פרלמן שמו, מתמטיקאי רוסי. קצת אחרי זה, הוא סירב לקבל פרס של מיליון דולר!!! על הישג אחר. בנוסף, הוא סרב לקבל עוד שני פרסים מאד יוקרתיים, על הישגים נוספים שלו בתחום המחקר שלו - גאומטריה. יש לי תחושה שמדובר באדם מאד מעניין..

Philip Jr

New member
ואגב, עוד כמה פרטים מעניינים

אביו עשה עלייה לישראל.. לאחותו יש דוקטורט ממכון ויצמן.. ואחרי שהוא הוכיח כל מיני דברים סופר משעממים ונפלאים הוא סירב גם למשרות בפרינסטון וסטנפורד בין השאר.

הנה קישור:
http://en.wikipedia.org/wiki/Grigori_Perelman

הבן אדם מטורף ללא ספק..

אז מה שאתה אומר ז...

שהוא דפק לאוניב' שבה הוא עובד את הדירוגים?
אני יכול לחשוב על כמה נשיאי אוניב' בישראל שהיו מנסים לפטר אותו אחרי דבר כזה

tulkin

New member
אני חושב שבגלל ביקורתו המוסרית על נשיאים כאלה

ועל הפוליטיקה של מאחורי הקלעים האקדמיים - הוא בסופו של דבר התפטר מתפקידיו, וכיום אינו עוסק באופן רשמי במחקר מתמטי בשום מסגרת. (אבל לא מן הנמנע שהוא יושב בחדרו וממשיך לחקור. מתמטיקה זה תחום כזה שבו עבודה מנותקת כזו היא אפשרית)

אור302

New member
כלומר, אם מוסד רוצה לקדם את דירוגו,

הוא צריך לארגן מדליות בתחומים שהוא חזק בהם. כל עוד אין מדליות מקבילות לכל אחד מן התחומים הנלמדים, הרי ישנה הטיה בדירוג לטובת תחומים שיש בהם מדליות. כתוב:
The total number of the staff of an institution winning Nobel Prizes in Physics, Chemistry, Medicine and Economics and Fields Medal in Mathematics.

כלומר, אם היה נובל בחקר הספרות או הפילוסופיה, גם זה היה משפיע.

Philip Jr

New member
בדירוג הספציפי הזה כן..

למרות שיש עוד פרמטרים בדירוג. זו אחת הבעיות בכל הדירוגים, מתודולוגיות חסרות / מוטות / לא מדויקות..

Sonic hedgehog

New member
זה בדיוק התרוץ שלי למקום שאני עושה בו פוסט

הוא מדורג די נמוך אבל בהתחשב בכך שהוא רק בית ספר לרפואה ולא לשום דבר אחר נראה לי שהאפשרויות שלו די מצומצמות.

אבל זה לא דירוג סופי כי השנה לא נגמרה

זה יכול להשתנות עוד מס' פעמים עד סוף השנה.
עוד הפעם, לא שזה משנה הרבה בעשרים הראשונים. בד"כ בין ה-21 ל-50, שם השינויים המעניניים מתרחשים.
אגב, יש עוד דירוג מעניין שבודק אוניב' 'צעירות' (כלומר, אוניב' בנות פחות מ-50 שנים) שהדירוגים המקובלים (שנחאי, עלות-תועלת וכד') מקפחים.
שם אנחנו (כלומר קלגרי) מוצלחים למדי...

עידוdee

New member
השאלה היא

האם העולם "מוכן" לכך שהאוניברסיטאות הותיקות והמוצלחות יוחלפו באוניברסיטאות צעירות יותר, ואם כן - מתי בדיוק זה יקרה? האם בכלל ייתכן שהרווארד תפנה מקום לאוניברסיטה אחרת? אני שואל מסקרנות, ומעצם העובדה שהרווארד לא תמיד הייתה קיימת (ולפניה היה משהו אחר שהיה נחשב הטוב ביותר).

התשובה די ברורה אם אתה שואל אותי

העולם לא 'מוכן' לכך, כי מי שעושים את הדירוגים, והאינטרסנטים האחרים לא מוכנים לכך. מיקום = תקציבים ויוקרה (שגם מתורגמת לתקציבים עקיפים). באופן כזה, ברור שלאף אחד אין רצון לשנות את השיטה ולהמשיך להוסיף נקודות לאוניב' ותיקות על סמך דברים שהיו פעם ואינם שם היום (או שנמצאים היום גם במוסדות אחרים).
באופן כללי אני מסכים עם גידי שהדירוג של מצויינות לעומת עלות כספית הוא כנראה הדירוג החשוב באמת לסטודנטים ל BA. לתארי המשך יש משמעות גם לדירוגי המצויינות גרידא (אם כי בערבון מוגבל).

אור302

New member
מי היה מאמין? מוסד הדוקטורט שלי מקום 16!

לא במדעי הרוח כמובן, בעיקר במדע והנדסה. ובכל זאת, המחשבים שזורקים מהמחלקה לפיזיקה כל שנה (ונקנו בכספי מענק חיצוני/ או ביל גייטס) מגיעים למחלקה לספרות.

Philip Jr

New member
מוסד מצוין גם בפסיכולוגיה

לא הופתעתי לראותו שם.. ואגב, אם המחשבים שלכם באמת היו רק בני שנה אז מצבכם היה מצוין!

למעלה