דירוג מונזה

Thierry Henry

New member
דירוג מונזה

Q2 וזה מדהים.. מי שנכנס בתחילת המקצה והוציא תוצאות סבירות נמצא בתוך ה10 הראשונים. בין היתר, רוזברג, טרולי, בורדה, וובר, אולנסו, גלוד והיידפלד. מאסה וקובה גם שם אבל מי שלא שם הם המילטון ורייקונן... גם קוביצה בחוץ כרגע. הם נכנסו יחסית מאוחר והגשם התחזק, התוצאות שלהם פשוט גרועות כרגע ואם הם נשארים מחוץ ךQ3 זה יהיה פשוט מחזה מדהים.

Thierry Henry

New member
המילטון 15, קימי 14 , קוביצה 11

מאסה היידפלד גלוק אלונסו וובר בורדה טרולי רוסברג קובליינן ווטל זה Q3 שיתחיל בעוד מספר דקות... מירוץ מונזה נפתח מדהים!

NYMets Man

New member
מאסה חייב לנצח

פול פוזישן שלו עכשיו נותן לו הזדמנות מטורפת לניצחון שלישי כאשר המתחרים שלו רחוק מאחור. האליפות שלו יכולה להתחיל כאן

Thierry Henry

New member
ווטל עם פול פוזישן!!

קובליינן שני וובר שלישי! בורדה 4 ומאסה רק שישי...

STEVE NASH

New member
איזה לוזר מאסה

אני מקווה שבמירוץ עצמו הוא יספק את הסחורה...

I Gamba

New member
לפחות משהו חיובי אחד יצא מזה (אני מקווה)

המילטון וקימי יעשו הרבה עקיפות וילחמו ביניהם לאורך כל המירוץ, אני מקווה. הדבר שאני הכי מפחד ממנו זה תאונה גדולה בפנייה הראשונה.

lb22

New member
בייבי שומאכר גדל קצת.......

אז כן כל הכבוד לווטל על מקצה דירוג מדהים! אני לא רוצה להוריד מההישג שלו אבל : 1. ירד גשם זלעפות. 2. פרארי לא מתפקדים בגשם 3. לקימי , רוברט והמילטון לא היה מזל (ו-ווטל היטב לתאר את זה ) 4. המילטון עשה שטות גמורה שניסה לעלות עם צמיגי אינטרמדייט (או ככה אני הבנתי לפחות....) 5. מעניין יהיה מחר. זה הרשמים שלי מהמקצה הזה. לא אתפלה אם בפנייה הראשונה הקלקרים של וודאפון הולכים להישבר אחד אחרי השני... או שמא יזניקו את המירוץ הזה עם ספייטי קאר....

המשתגר

New member
קשה באימונים קל בקרב!

מספיקים כמה מבטים חטופים על טבלאות הזמנים מהאימונים שהיו במונזה כדי לקבל תמונת מצב די עגומה בנוגע למתמודדים העיקריים על התואר - שלושה אימונים יש לפני מקצה הדירוג, במונזה שניים מתוך המקצים היו גשומים, אחד מהם יבש. המינימום שניתן לצפות ממי שמנסה לזכות באליפות עולם הוא שיתן את המקסימום באותם אימונים, כדי למצוא את הסט-אפ המתאים לכל מצב. אלא שרייקונן והמילטון מעדיפים לנוח בגשם, לא בא להם להרטב: בשני אימונים שהיו בגשם בצע רייקונן 8 (!) הקפות, המילטון סגר 9 הקפות באותם המקצים - בדיחה רעה! לשם השוואה ווטל סגר 24 הקפות במקצים הללו. כשאליפות העולם נמצאת על הכף ממש מכעיס לראות את ההתנהלות של המועמדים העיקריים לתואר - פרימדונות, אין מילה אחרת. כן היה גם "חוסר מזל" של השניים (רייקונן / המילטון) שתנאי המסלול הפכו לרעים יותר לפני שהספיקו לבצע הקפה, העניין הוא שבמקצה קצר שכזה אין מקום לשבת בצד חצי מהזמן - אלא שגם כאן העדיפו השניים לחכות ולבצע פחות הקפות - למה לעבוד קשה? כולי תקווה שהשניים האלה יסבלו במרוץ הזה מתחילתו ועד סופו, ושאלו שהשקיעו זמן באימונים, יתחרו על הנצחון.

lb22

New member
../images/Emo12.gif איזה אורח יש לנו פה ....

עכשיו שיש לי כמה דקות פנויות , יש לך מושג כמה הקפות מאסה? כל מה שאמרת נכון פרט לדבר אחד , לקימי או המילטון לא היה סיכוי לקבוע הקפה מהירה בסוף קיו 2 כי המסלול לא איפשר להם , לטענתם (או הקבוצות שלהם) המסלול היה מלא מים .. ולא ניתן היה להגיע לזמן ההקפה שמאסה הצליח לקבוע בפוקס יש לומר ... אני מקווה מאוד לא לראות את מאסה על הפודיום ולראות את ווטל מנצח מירוץ ראשון בקריירה...

המשתגר

New member
גם מאסה חיפף...

11 הקפות בשני המקצים הגשומים עבור מאסה. לא טענתי שהיה סיכוי לקימי או להמילטון לשפר זמנים ברגע שתנאי המסלול הורעו - אני טוען שבמקצה קצר שכזה אין כזה דבר לצאת מאוחר להקפות - קימי, מאסה, והמילטון היו חייבים לצאת למסלול כבר מתחילת המקצה. פעם כשמקצה היה אחד לכולם וארך שעה שלמה היה נהוג לחלק את המקצה לכמה "סשנים" נפרדים, וחלק מהנהגים היו יוצאים רק אחרי רבע שעה של מקצה. היום אין מקום לגישה כזו, כשהמקצה קצרצר צריך לצאת כבר בשלבים הראשונים, בטח ובטח כשהמסלול רטוב, ותנאיו יכולים להשתנות בקלות וברגע.

lb22

New member
דווקא יש ...

שמע ההשערה שלי שכל קבוצה ניסתה אסטרטגיה שונה... אולי חשבו שהקו הנכון יהיה יבש יותר אם הם יצאו מאוחר יותר .... זה הכל אסטרטגיה פעם היא מצליחה פעם לא.... ד"א לגבי האימונים ...הדבר היחיד שעולה לי לראש זה אולי שהקבוצות הקטנות רוצות עוד זמן מסלול....

המשתגר

New member
זו גישה "לא מקצועית"

וזה מה שמשגע אותי בפורמולה 1 בזמן האחרון. ברור שיש סיכוי שהקו הנכון יתייבש עם הזמן, אבל לבנות על זה?! אחריות הנהגים לצאת כבר מההתחלה כי הם אמורים לדעת שיש גם סיכוי שפתאום הגשם יתחזק ואז הם נתקעים כמו שקרה להם. מה זאת אומרת הקבוצות הקטנות רוצות עוד זמן מסלול? ברור שהן רוצות, ומשגע אותי שהקבוצות הגדולות לא מייחסות לזה מספיק חשיבות. אני אתן לך דוגמא את הספורט החביב עלי - מרוצי אופנועים (MOTOGP), יש מרוץ היום בערב באינדיאנאפוליס (לא המסלול האובאלי). גם להם ירד גשם בסוף השבוע לכל אורך האימונים- הרוכב שהקיף הכי מעט עשה משהו כמו 60 הקפות של המסלול (הקפה של דקה ארבעים +/-). החבר'ה שם לא יושבים לנוח לרגע, ורואים שיפור עם כל מקצה נוסף שהם עושים - כי הם לומדים את המסלול ומתאימים את הסט-אפ שלהם על סמך ההקפות הקודמות. אתה טוען בעצמך ש - "פרארי לא מתפקדים בגשם" - אז איך יכול להיות שכשיש להם זמן אימון על מסלול רטוב הם לא תופרים שם עשרות הקפות כדי לשפר את המצב!? זו גישה שהיא לחלוטין לא מקצועית. איירטון סנה סיפר שבתחלית הקריירה שלו הוא שנא גשם כי כולם היו עוקפים אותו - אז הוא התחיל להתאמן בכוונה על מסלולים רטובים, תפר אלפי הקפות במסלולים שהיו יותר אמבטיות מאשר אספלט - והגיע למצב שבמסלולים רטובים אף אחד לא התקרב אליו בכלל! ואחרי כל זה - היי LB, מה קורה? אני מתנצל שאני לא כותב כאן יותר, פשוט ה-F1 משעמם אותי קצת בזמן האחרון. טוב אני יוצא עכשיו מהמשרד כדי להגיע בזמן למרוץ, וכרגיל להרדם מול המסך.

lb22

New member
סיכום קצרצר

המירוץ היום היה נחמד מאוד לצפיה , סוף סוף עקיפות והרבה (13 פלוס של המילטון או משהו כזה... המילטון נתן היום את מירוץ חייו כמעט על מנת לא לאבד גובה במירוץ האליפות והצליח במשימה הזו בצורה מדהימה! אבל חוץ מזה הוא עשה המון דברים מעצבנים וזרק לפחות 2 מכוניות מהמסלול (גלוק או טרולי אם אני לא טועה) וקיצר פה ושם כל מיני פניות...(אבל הוא לא היה היחידי). מאסה לא עשה יותר מידי , הצליח לשמור את הרכב שלו על המסלול כשהוא היה רטוב וזה לא דבר של מה בכך ... קצת מזל אפשר להגיד שלואיס לא הצליח לעקוף אותו בזמן שהוא יצא לסטינט השלישי שלו שהוא היה מומנטום אדיר אחרי זה , זה קצת אבד לו. קוביצה קצת צמצם את הפער ועוד יש לו סיכוי תיאורטי להלחם על האליפות. ווטל הוא כן עשה את מירוץ חייו , בלי שום תקלה , מהזינוק עד לסיום מירוץ מצויין של שומי בוי , היה מאוד נחמד לשמוע את ההמנונים הללו שוב אחרי כמעט שנתיים....כל הכבוד לקבוצה שלו אין מילים להגיד עד כמה זה טוב לספורט הזה .....נקווה שהוא יגדל להיות כמו מי שמשווים אותו אליו. נסיים באלוף העולם היוצא ..... הוא ניסה , המכונית שלו פשוט נראת זוועה על הצמיגי גשם...אבל ראבק הוא לא מסוגל כמעט לעבור את הפורס אינדיאה של פיסקו .... מה אפשר להגיד כבר ? הוא ניסה , הוא רצה עשה כמה הקפות טובות מאוד על האינטרמידייטס וזהו , עונה מאוד בינונית עוברת עליו ואני מקווה מאוד שבעונה הבאה הוא יחזור לעצמו. ועכשיו .... אתם....

yotamn9

New member
אני חושב שקימי יחזור לעצמו עונה הבאה

זת'ומרת, זאת סתם השערה לא מבוססת. הכוונה שלי היא שזה לא רעיון כ"כ הזוי של פרארי להחתים אותו עד 2010, כמו שנאמר פה ושם. קימי הוא נהג מעולה, אין בכלל ספק. וקורה שלנהג יש עונות טובות יותר וטובות פחות. סה"כ הוא בן אדם. ועוד דבר שאני חושב שיכול להיות תסכל אותו וגרם לו להיות עוד יותר חסר מוטיבציה הוא, שפרארי כשלו בהצבה של מכונית ראויה השנה. ובעקבות כך, אני חושב גם שפרארי אולי הרגישו שהם "חייבים" לרייקונן על העונה הזו, והם יודעים שאם הם יתנו לו תנאי עבודה טובים יותר הוא גם יראה מה הוא יודע. ורייקונן יודע את זה. הרי זה ברור לו שבאופן תיאורטי, הקבוצה היחידה שיכולה להציב מכונית שווה (או יותר טובה) למכונית של פרארי היא מקלארן (ואולי ב.מ.וו), ואני לא יודע עד כמה זה ראלי שהוא יחזור לשם. לכן, הוא גם רוצה להשאר בפרארי כי הוא יודע שיהיה לו יותר טוב בעונות הבאות. וזה גם אותו דבר מצד שני. הוא מרגיש שהוא "חייב" לפרארי על הצד שלו בעונה הזו.

למעלה