דירוג הפורום: מקומות 5-6

Rapgamer

Well-known member
שלי

6. אדוארדס- את הברייקדאון עשיתי בסיבוב הקודם, אנט הוא זה שהמשיך מבין השלושה. מעניין שטייטום נכנס לטופ 6 של כולכם, בעיני זה לא מביא לידי ביטוי את היכולת הפחות טובה שהציג לעיתים בפלייאוף האחרון.

========טייר 1- מגה סופרסטארים. חשבתי שיהיה קונצנזוס סביב הטופ 5 הזה, העובדה שנועם הוציא משם את אמביד ודרדר אותו עד המקום העשירי היא בעיני ההפתעה הכי גדולה של הדירוג.

5. SGA
- שחקן שממחיש את ההבדל בין הטופ 5 לטייר מתחת. כאן אין דבר כזה off night. שיי ידפוק את הכרטיס שלו עם 30-5-6 גם אם תתן לו נבוט לראש. הוא ממשיך ללטש את המשחק שלו עם קליעה משופרת משלוש, יעילות חריגה בתוך הקשת וקפיצת מדרגה די משמעותית בהגנה. לסקילסט הזה הוא התחיל להוסיף קבלות פלייאוף כולל להיות השחקן הכי טוב בסדרה שלוקה משתתף בה. ההתלבטות אצלו הייתה בין מקום 4 ל5, בעיני הוא פחות אקספלוסיבי מהטופ 4 ולא בא לי לחשוף את המדורג רביעי לצורך השוואה ישירה.

OrEl74

Well-known member
מנהל
6. אמביד
אנטי מנהיג! לא משנה כמה אתה טוב כשקבוצה נכשלת וכולם אחראים חוץ ממך אז הכישרון שלך שווה לתחת פחות או יותר.
למזלו הוא כל כך טוב שגם אם הוא( סליחה, כולם חוץ ממנו) נכשל שוב ושוב, הוא עדיין ראוי להיות מדורג כל גך גבוה.
אמביד הוא מסוג השחקנים שצריך לסיים את הקרייירה עם טבעת, בשביל שזה יקרה הוא יצטרך לשנות גישה וכרגע קצת קשה לראות את זה קורה.

5. Sga
בקבוצה עמוסת כישרון כמו אוקלהומה, הוא בולט מעל כולם ובגדול.
ההשוואה לקובי אולי קצת מוגזמת אבל גם ניתנת להבנה, הכישרון שם, לגבי היכולת לסחוב קבוצה עד הסוף, נצטרך לחכות ולראות.
אם כבר משווים לשחקני עבר אז הייתי משווה אותו לגראנט היל שהיה ערימה של כישרון וץמיד טענו שהנחמדות שלו זה מה שדופק אותו.
משום מה מרגיש שזה המקרה גם כאן אבל באמת שמוקדם לקבוע.

Rapgamer

Well-known member
מופתע שטייטום נכנס אצלך לטופ 4.
בעיני התפקיד שלו בבוסטון שונה מזה של יתר הכוכבים כאן, פשוט כי הקבוצה פחות תלויה בו. ראינו את בוסטון מנצחת משחקים שהוא לא ממש מופיע בהם. שני תארי הmvp של סדרות גמר איזורי ופיינלס הלכו לבראון. אני חושב שטייטום הכי חשוב בבוסטון אבל הוא לא ממש סוחב אותם.
אני מנסה לחשוב מה היה קורה אם טייטום היה מתחלף בשחקנים מהעשירייה השנייה. לברון? דוראנט? באטלר? בעיני הכי סביר שהסלטיקס היו אלופים בכל מקרה.

עכשיו אם נדבר על שיי ואמביד, ובכן- מבחינת יכולת אישית הם יותר טובים מטייטום. ההבדל בסטט' גדול, והקבוצה תלויה בהם הרבה יותר. האם אתה חושב שפילדלפיה הייתה קבוצה טובה יותר עם טייטום במקום אמביד? או אוקלהומה במקרה של שיי? בעיני לא.

אולי היה יכול להיות לו קייס יותר משכנע של best player on the best team, אם הוא באמת היה מצליח לשחק ברמה גבוהה באופן עקבי. היכולת שלו בפלייאוף הייתה up and down ובמקרה של סדרת הגמר- down. לדעתי זה ממחיש את הנקודה שטייטום יכול להיות שחקן מהדרג השני ובוסטון עדיין הכי טובה בליגה. בשנים הקודמות הוא סיים באיזור ה7-9 בדירוג והעונה שיחק ברמה דומה מאוד. פשוט השחקנים סביבו השתפרו, בין אם בעצמם (בראון, וויט) או דרך טרייד (הולידיי, זינגר). לדעתי זה לא אמור להשפיע על הדירוג שלו ברמה כזאת משמעותית, בזמן שהוא לא הנהיג או התעלה באופן מיוחד.

נערך לאחרונה ב:

OrEl74

Well-known member
מנהל
תראה, בגדול אנימחושב שטייטום מדורג קצת גבוה אצלי.
אבל...
אני באמת חושב שאמביד ושיי מדורגים בול במקום הנכון מבחינתי.
כך שהדילמה מבחינתי היתה הוריד את טייטום ל-7 ולהעלות את סטף ל 4.
נתתי לטייטום את האדג' כי הוא בכל זאת צעיר והולך קדימה וסטף כנראה שרק ילך ויתדרדר.

ובהחלט העובדה שיש לטייטום טבעת, נותנת לו יתרון על אמביד ושיי.
בשורנ התחתומה לבן אדם יש קבלות שלשניים האחרים עדיין אין.

Rapgamer

Well-known member
לא הבנתי למה שיי ואמביד חייבים להיות מדורגים 5 ו6 כך שהבחירה של טייטום וסטף היא בין 4 ל7.
אמנם קרי וטייטום הם שני השחקנים עם הטבעת, אבל הם לא באמת דומים זה לזה יותר מאשר הם דומים לשיי למשל.

לגבי הטבעת של טייטום- זה נכון שלו יש ולאחרים אין. אבל תשאל את עצמך איזו יכולת הוא צריך כדי לקחת אליפות לעומת איזו יכולת הם צריכים. מה, אם טייטום היה משחק באוקלהומה ושיי בבוסטון עדיין טייטום היה השחקן עם הטבעת? ברור שלא. הוא יכול להרשות לעצמו לשחק בינוני לעיתים, כאשר אפילו אם הם משחקים מצוין עדיין הקבוצה שלהם פחות טובה. לפי דעתי עצם זה שהוא אלוף nba לא אמור להכניס אותו לטופ 4 כל עוד הוא לא הציג יכולת אישית בהתאם.

Krit123

Well-known member
6. טייטום
אז מסתבר שאת הסיבובים האלו הכי קשה לדרג, לכל אחד מאנט, ברונסון, סטף וטייטום יש קייס על חשבון השני ואני סבבה עם הסדר באשר הוא.
נועם הסביר שסטף לא נחשב לגארד צנום שלקח תואר מכיוון שהוא הקלעי הטוב בתבל, אולי במילים אחרות הסביר שהוא לא יכל היה להוביל קבוצה לאליפות אם היה גרסת הגארד ל.. ג'ייסון טייטום. ולכן הוא מדורג כאן אצלי, כי הכי פחות מסובך לבנות סביבו קבוצה והוא הכי מוכח מבניהם.
למרות שלא ברור במה הוא משתפר במה הוא הולך אחורה, הוא שחקן ההגנה הטוב מבניהם ויש לו סקילסט רחב.
סיבה נוספת היא שהוא מאוד פיט. בקושי מחמיץ משחקים, משחק המון דקות. יש לו מספר הופעות פלייאוף באזור ההופעות של זאיון, בכללי. משהו שהפריע לי באדוארדס למשל זה התחושה שנגמר לו הכוח בגמר האיזורי, אקטואלי לגבי ברונסון במידה. קיבלתי רושם דומה לגבי סטף גם בעונה שעברה, בסדרה מול הלייקרס הסיבולת אתגרה. נכון שאת טייטום קשה לבחון מכיוון שהקבוצה פחות תלויה בו ובכל זאת, שנים שהיא מגיעה רחוק בפלייאוף ופשוט מנצחת ללא הפסקה.

נקנח בנקודה שעדיף היה לשתף לפני הזכייה של בוסטון (והיא נוגעת לטייטום) - היא לא קבוצה נטולת אופי, יש לה פשוט סף שבירה נמוך מאחרות.
לולא הופעות גדולות בעבר שהוכיחו זאת הייתי סומך יותר על אדוארדס וברונסון, כמובן גם על סטף. ללא אופי בפיגור 3-2 במשחק חוץ מול אלופה מכהנת הוא לא היה מסוגל לספק הופעה בלתי ניתנת לעצירה ולהחזיר את הסדרה לבוסטון. בפיגור 3-2 מול פילי הוא החליט להתאפס על החיים שלו והחזיר את הסדרה לבוסטון. עם עזרה מינימלית מול הנטס הוא לקח משחק ונתן בו 50 נקודות. מול מיאמי הוא ירד ל0-3 והצליח לחזור איתם ל3-3.

טיר דומה לשל יובל, אם כי המרחק בין שיי לטייטום והשאר קטן מהתואר השחקן הטוב בעולם אז אולי ישנו חצי טיר נוסף.....

5. שיי
שיי מאוד טוב בכדורסל.

סתם. אי אפשר למנוע ממנו להגיע לסל הוא יודע לחמוק מהצפיפות בצבע בעקבות המיד ריינג', ישמש בשומר שלו שחוצץ בינו לבין השוט בלוקר, מסוגל לנער אותו או להשאיר צמוד בהתאם לדרישה.
בעבר תהיתי אם העלייה במספרים הייתה ביטוי של חלוקת כוחות בהגנה, ובכן הוא היה נפלא העונה בשני צידי המגרש. הקבוצה פחות הרשימה בלעדיו, הוא הנהיג את אחד הסגלים הצעירים בליגה למקום הראשון, וכבר חשבנו שמיני או דנבר ייקחו אותו. גם להשלים סוויפ כאילו כלום זה הישג יפה.

נוסיף הסברים בהמשך

נערך לאחרונה ב:

anfield1

Member
@Rapgamer
אם דונצ'יץ' שחקן טוב מSGA, צ'אט חירבן את הסדרה מול לייבלי, ג'יילן וויליאמס לא באמת היה קיים בצורה שמייצגת את הממוצע העונתי שלו, איך דאלאס לא עשו סדרה הרבה יותר חד משמעית מול אוקלהומה? הסדרה הייתה צמודה ולא היה רחוק בכלל בכלל שהייתה הולכת למשחק 7 באוקלהומה.

Rapgamer

Well-known member
לסדרה הייתה דינמיקה משלה שהיא שונה ממה שדירגנו כאן. כמו שאמרתי שיי היה יותר טוב מלוקה (גם בזכות ההגנה המעולה של דורט). בנוסף קיירי היה שקט מדי בסדרה. על פניו אם שני הכוכבים של דאלאס ביכולת מתחת לממוצע שלהם, למה שינצחו את הסדרה? אז שתי הסיבות העיקריות הן המצ'אפ בסנטר שגאפורד ולייבלי שלטו בצבע, ופיג'יי וושינגטון שהיה האקס פקטור של הסדרה.
סך הכל לוקה ידורג אצלי קצת מעל שיי, את קיירי דירגתי בtwenties ואת ג'יי דאב בthirties. הבא בתור הוא צ'ט שנכנס אצל הרוב לדירוג (אצלי פספס בקצת). יחד עם סדרה טובה של הרול פליירס של דאלאס, אני חושב שיש הלימה מסוימת בין הדירוגים לבין התוצאה הסופית של הסדרה.

fatnoam

Active member
6. סטף קארי
השנה סטף אצלי ניצח את הדבוקה הזו של סופרסטארים עם חיסרון. לברון זה שלושת רבעי עונה ולא יכול כבר לתת פול גז כל הזמן. בראנסון - דיברנו על הסייז, אמביד עם האופי, אנט מרגיש קצת צעיר או עדיין לא שם מבחינת המאני וכדומה. כרגע נראה שסטף - השומר הכי פחות טוב מהנ״ל עדיין לא נפגע באיזור של ״אם אני חם נגמר הסיפור״. הגרביטציה שהוא יוצר דומה לשל הגדולים ביותר, והתנועה בלי כדור שוברת הגנות. מבחינתי סטף הוא שחקן פיור בסקטבול סקילז לכן הוא מזדקן הכי לאט. בכל מקרה, ווינר אמיתי שצריך קבוצת כדורסל יותר מתפקדת מסביבו.

5. ג׳ייסון טייטום
קודם כל אני שמח שאצלך כולכם הוא מדורג כל כך גבוה. הרוויח את זה. השחקן הכי טוב שעמד בראש האלופה שלדעתי לקחה הכי בקלות בשנים האחרונות. אחרי מספר מסעות בפוסט סיזן שלא נגמרו בטבעת, בהם טייטום היה המוציא לפועל העיקרי אם לא היחיד, הפעם הוא נהנה מהרבה עזרה ובעיקר הגנה קבוצתית חזקה שהורידה מהקריטיקליות של כל פוזשן התקפי.
קל לראות את התארים האישיים שלקח ג׳יילן בראון ולהגיד שטייטום לקח צעד אחורה. קודם כל כסקורר, הוא כבר מוכח ובראון לא היה (ואולי עדיין לא?). זה טייטום שדפק 50 במשחק 7 ושבר שיא אן בי איי (והחזיק בו יום עד סטף). מה שאהבתי לראות בפלייאוף הזה, זה שטייטום שם את האגו בצד, לא כפה, לא ניסה to get his, דאג שהסיסטם לא יישבר כי הכוכב רוצה, שמר על סנטרים ולא התבכיין. ממש נתן למשחק לבוא אליו, בעיני מנהיגות ״מאפשרת״ שנותנת לכולם לזרוח, מזכיר את דאנקן (טוני פארקר גונב פיינלס אם ויפי) וסטף (איגי גנב. דוראנט לא. אל תנסו לעשות נחש אותי נחש על קיידי, אתם יודעים שאני רגיש). כל זה התבטא בפלוס מינוס הכי טוב בפלייאוף, מכל השחקנים בכל הקבוצות שעלו.
that said טייטום עדיין קלע, מסר וקטף יותר ריבאונדים מבראון בממוצע למשחק בסדרת הגמר ובגמר קונפרנס, עם שוטינג ספליטס דומים. זה שבראוי קלע במאני טיים ולקח על עצמו? שאפו גדול לבראון וקיבל תמורה במזומן עם גביעים אישיים. ספק מי השחקן הטוב בקבוצה - אין לאף אחד.
אני חושב גם שהמיקום הגבוה ולמה הוא כאן להישאר, זה גם העובדה שהוא שחקן 2way אמיתי, וגם איש ברזל שמשחק המון משחקים, גם בעונה הרגילה.

Rapgamer

Well-known member
6. סטף קארי
השנה סטף אצלי ניצח את הדבוקה הזו של סופרסטארים עם חיסרון. לברון זה שלושת רבעי עונה ולא יכול כבר לתת פול גז כל הזמן. בראנסון - דיברנו על הסייז, אמביד עם האופי, אנט מרגיש קצת צעיר או עדיין לא שם מבחינת המאני וכדומה. כרגע נראה שסטף - השומר הכי פחות טוב מהנ״ל עדיין לא נפגע באיזור של ״אם אני חם נגמר הסיפור״. הגרביטציה שהוא יוצר דומה לשל הגדולים ביותר, והתנועה בלי כדור שוברת הגנות. מבחינתי סטף הוא שחקן פיור בסקטבול סקילז לכן הוא מזדקן הכי לאט. בכל מקרה, ווינר אמיתי שצריך קבוצת כדורסל יותר מתפקדת מסביבו.

5. ג׳ייסון טייטום
קודם כל אני שמח שאצלך כולכם הוא מדורג כל כך גבוה. הרוויח את זה. השחקן הכי טוב שעמד בראש האלופה שלדעתי לקחה הכי בקלות בשנים האחרונות. אחרי מספר מסעות בפוסט סיזן שלא נגמרו בטבעת, בהם טייטום היה המוציא לפועל העיקרי אם לא היחיד, הפעם הוא נהנה מהרבה עזרה ובעיקר הגנה קבוצתית חזקה שהורידה מהקריטיקליות של כל פוזשן התקפי.
קל לראות את התארים האישיים שלקח ג׳יילן בראון ולהגיד שטייטום לקח צעד אחורה. קודם כל כסקורר, הוא כבר מוכח ובראון לא היה (ואולי עדיין לא?). זה טייטום שדפק 50 במשחק 7 ושבר שיא אן בי איי (והחזיק בו יום עד סטף). מה שאהבתי לראות בפלייאוף הזה, זה שטייטום שם את האגו בצד, לא כפה, לא ניסה to get his, דאג שהסיסטם לא יישבר כי הכוכב רוצה, שמר על סנטרים ולא התבכיין. ממש נתן למשחק לבוא אליו, בעיני מנהיגות ״מאפשרת״ שנותנת לכולם לזרוח, מזכיר את דאנקן (טוני פארקר גונב פיינלס אם ויפי) וסטף (איגי גנב. דוראנט לא. אל תנסו לעשות נחש אותי נחש על קיידי, אתם יודעים שאני רגיש). כל זה התבטא בפלוס מינוס הכי טוב בפלייאוף, מכל השחקנים בכל הקבוצות שעלו.
that said טייטום עדיין קלע, מסר וקטף יותר ריבאונדים מבראון בממוצע למשחק בסדרת הגמר ובגמר קונפרנס, עם שוטינג ספליטס דומים. זה שבראוי קלע במאני טיים ולקח על עצמו? שאפו גדול לבראון וקיבל תמורה במזומן עם גביעים אישיים. ספק מי השחקן הטוב בקבוצה - אין לאף אחד.
אני חושב גם שהמיקום הגבוה ולמה הוא כאן להישאר, זה גם העובדה שהוא שחקן 2way אמיתי, וגם איש ברזל שמשחק המון משחקים, גם בעונה הרגילה.
כתבת באמת יפה ונהניתי לקרוא גם אם אני חושב שקשרת לטייטום כתרים שלא הרוויח ביושר.
מבחינת מנהיגות הוא לוקה בחסר, איפה הוא ואיפה סטף ודאנקן שהזכרת באותו הקשר. הוא לא כופה- זה בד"כ נכון, אבל גם לא מנהיג.

פלוס/מינוס הכי טוב בפלייאוף זה מירוץ בין ארבעת השחקנים ששיחקו הכי הרבה דקות בבוסטון. לא נתון כזה מרשים בעיני.

לא התייחסת לעובדה שטייטום לא שיחק מספיק טוב על הבמה הגדולה, ולא בפעם הראשונה. כמו שהיה לו את משחק ה51 נקודות (לפני שנתיים אאלט) צריך גם להכיר בכך שהוא לא מבריק במצבים האלה more often than not.

חוץ מזה שמתי לב שדירגת את רוב הסלטיקס גבוה (כל החמישייה חוץ מוויט למעשה), אז אני כן מעריך את העקביות.

למעלה