דירוג הפורום: מקומות 26-28

Rapgamer

Well-known member
שימו לב שאנחנו עוברים לדרג 3 שחקנים בסיבוב.
בהצלחה!

Rapgamer

Well-known member
שלי

מזכיר שאנחנו נמצאים בtier של חצאי כוכבים שעדיפים כאופציה שנייה בהתקפה.

28. סיאקם- ראינו אותו העונה בסיטואציה שונה שהוא מתמקד בעיקר בתוך הקשת ומצליח להביא את האיכויות שלו- יתרון סייז על שחקני פרימטר, יתרון מהירות על ביג מן, רשם אחוזי קריירה מחצי מרחק ומוסיף את משחק האול אראונד שלו בריבאונד-מסירה-הגנה. היה השחקן הכי יציב של הפייסרס בפלייאוף. לא נכנס אצלי לטייר מעל כי לא הצליח להרים את הראפטורס בשנים האחרונות.
דירגתי אותו צמוד לדירוג של נירו ולא רחוק מהדירוג של נועם אבל אני לא ממש מבין מאיפה הגיעה הביקורת היחסית שלכם על ההגנה שלו, מאז ומתמיד הוא plus defender ואפילו פרץ לתודעה בתור השומר האישי הכי טוב שהיה לראפטורס לשים על ג'ון וול בסדרת הפלייאוף בזמנו. אז להיטפל דוקא על זה? לא כל כך ברור לי.

27. באנקרו- אחראי על הheavy lifting בהתקפה המוגבלת של המג'יק ועשה עבודה מספיק טובה כדי שיעלו לפלייאוף לראשונה מזה הרבה שנים, כמובן בחסות ההגנה הקבוצתית הנהדרת. למרות שהוא מגיע הרבה לעונשין היעילות שלו עדיין יחסית נמוכה. אם תחפרו בנתוני פלוס/מינוס תמצאו שגם הם ממש לא מחמיאים. בכל זאת נלך עם מבחן העין במקרה הזה- הוא baller, ביי פאר השחקן הכי טוב של המג'יק, הוא פלוס בהגנה בזכות הסייז שלו ואחד היחידים בליגה שמובילים את הקבוצה שלהם בנק'-ריב'-אסט'.

========= מעביר כאן מיני טייר נוסף- שחקנים שברובם מסוגלים להוביל התקפה איכותית או להיות אופציה שנייה מצוינת (עם כמה יוצאי דופן).

26. קיירי- מבחינת כדורסל- עדיין אוברייטד. הסלים שלו כל כך יפים לעין שהם נותנים אשליה כלשהי של עקביות, לא הייתם מנחשים שמספרי הפלייאוף שלו השנה עומדים על 22 נקודות למשחק (מקום 18 בפלייאוף). קיירי יכול לקלוע כמה סלים מדהימים ואז להיעלם לדקות ארוכות. מבחינה הגנתית- משחק חזק, אין לי טענות, אבל הוא בינוני. וכמובן אי אפשר להתעלם מהאופי הדפוק שנרגע בשנה האחרונה אבל כמובן ירים את ראשו.
אנחנו נכנסים לטייר של שחקנים שמחזיקים בסקילסט בסדר גודל דומה לשלו, אני שם אותו אחרון בטייר הזה ולא ממקם אותו נמוך יותר השנה בזכות העונה הכל כך מוצלחת של המאבס שהוא חלק בלתי נפרד ממנה. אני צריך לראות עוד עונה שפויה שלו כדי להשתכנע שהוא שחקן שבכלל הייתי רוצה לראות בקבוצה שלי.

נערך לאחרונה ב:

fatnoam

Active member
נראה לי אני שוחט פה איזה פרה וחצי

28. ג׳מאל מארי
אמנם התואר מר הפקרה לא יכול ללכת למישהו אחר השנה אבל אין מילים על איך שהשאיר את הנאגטס בפלייאוף ואז את נבחרת קנדה באולימפי. משהו רע מאוד עובר על מארי, ונראה לי שזה מגיע בתזמון מאוד רע, שהנאגטס צריכים אותו יותר מכל. קשה להיראות כל כך גרוע לצד יוקיץ ויש איזה עשרה סרבים שבמשך קיץ שלם שיחקו את הכדורסל של החיים שלהם לידו, עוד יותר מעיד על זה שיש שם משבר אמיתי. האכזבה שלי שולחת אותו לפה, אין תיאוריה שאחרי העונה האחרונה הייתי לוקח אותו לפני כל מי שלפניו.

27. אלפרן שנגון
טרנד למעלה, אני חושב שתיארתם יפה את שנגון בהדחות שלכם, אתלי הוא קצת גבוה יותר כי בניגוד לכל השחקנים באיזור הזה, סביב שנגון אפשר לבנות קבוצה עם התקפת כדורסל מודרנית ומפרגנת, אני חושב שכבר עכשיו הוא יכול להיות קורנרסטון לקבוצה מנצחת ומקווה שזה יקרה כבר השנה ברוקטס.

26. ג׳רו הולידיי
בעיני שחקן ההגנה הטוב בליגה והגלו גאי הטוב בליגה, ומאוד נדיר לראות עם זה גם כישרון התקפי. הוא קולע שלשות באחוזים גבוהים ויכול לסתום כל חור, אם זו הובלת כדור, פליימייקינג, חילופים בהגנה ואפילו סלים חשובים פה ושם. הרבה מאוד אופי. פיזית מדובר בגארד החזק בליגה והוא אפילו מעניש מיס מאצ׳ים ותורם בריבאונד ובעל יכולת לעשות מהלכי הגנה משנים משחק. בעיני הוא הרול פלייר הטוב בליגה, ואני סומך עליו בעיניים עצומות.

OrEl74

Well-known member
מנהל
28. למאלו
כאילו... מה כבר יש להגיד
סבבה, אתה מוכשר בטירוף אבל בשורה התחתונה זה לא שההורנטס עשו קפיצת מדרגה איתך טתכ'לס אתה גם פצוע בהגזמה.
לא רואה סיבה לדרג אותו גבוה יותר, למרות המספרים המרשימים.

27. באם
אחלה סנטר!! ונותן גם אחלה הגנה.
מרגיש לי שחסר משהו שיהפוך אותו לכוכב באמת, אולי זה אופי, לא יודע.
מעניין אותי לעקוב אחריו העונה ולראות אם הוא עוד יכול להשתפר, אשמח לגלות שכן.
נכון לעכשיו אני חושב שזה המיקום שלו פחות או יותר.

26. זאיון
יש מצב שאם לא היה סביבו באז כל כל מטורף כשהוא נכנס לליגה אז מה שהוא עושה היה עובר יותר חלק.
אבל כגודל הציפיות, גודל האכזבות והפליקנס לא זינקו לשמיים איתו וזה בהחלט מאכזב.

OrEl74

Well-known member
מנהל
מעדכן...
טאונס במקום למאלו
התלבטתי אם לסדר את הדירוג מחדש אבל הטיעונים שלכם לגביו שיכנעו אותי

Rapgamer

Well-known member
תגובה משולבת-

נועם-

במקרה של גארלנד דיברת על הערך של יכולת עבר. מורי דורג אצלנו בטופ 15 בשנה שעברה והיה פשוט sensational בריצת האליפות של דנבר. השנה היה פחות טוב, יותר פצוע, אין ספק שצריך לרדת בדירוג. עד כמה לרדת זו שאלה של כמה קרדיט אתה שומר לו מעונה שעברה וכמה הנחה על הפציעה. אני חושב ששנגון, שעוד לא עשה חצי דבר אמיתי בקריירת הnba שלו, הוא דוגמה לשחקן שלא אמור לקבל את הקרדיט על פני מורי.
דבר נוסף- הזכרת פעמיים את האולימפיאדה בהקשר של מורי, אנחנו לא אמורים להתייחס לכך בדירוג.

הולידיי- אני חושב שקצת הפרזת בשבחיו, רק לפני שנה באטלר הפך למייקל ג'ורדן reincarnated כשהולידיי היה השומר הישיר שלו. בכל מקרה דירוג הוגן בהתחשב בכמה אתה מחזיק ממנו.

ניר-
לאמלו היה פצוע רוב העונה ולמען האחידות החלטנו לא לדרג אותו. תזכורת לשחקנים שלא מדרגים:
קוואי
מוראנט
ג'וליוס רנדל
לאמלו
לאבין
סמארט
אני אגב הייתי מדרג את לאמלו הרבה יותר נמוך אבל זה beyond the point.
מציע לך לוודא שלא הכנסת פצועים נוספים לדירוג, ולתת לנו דירוג מעודכן (אני מניח להכניס מישהו למקום 50 ולקדם את כולם במקום אחד, אלא אם יש לך שינויים נוספים).

fatnoam

Active member
תגובה משולבת-

נועם-

במקרה של גארלנד דיברת על הערך של יכולת עבר. מורי דורג אצלנו בטופ 15 בשנה שעברה והיה פשוט sensational בריצת האליפות של דנבר. השנה היה פחות טוב, יותר פצוע, אין ספק שצריך לרדת בדירוג. עד כמה לרדת זו שאלה של כמה קרדיט אתה שומר לו מעונה שעברה וכמה הנחה על הפציעה. אני חושב ששנגון, שעוד לא עשה חצי דבר אמיתי בקריירת הnba שלו, הוא דוגמה לשחקן שלא אמור לקבל את הקרדיט על פני מורי.
דבר נוסף- הזכרת פעמיים את האולימפיאדה בהקשר של מורי, אנחנו לא אמורים להתייחס לכך בדירוג.

הולידיי- אני חושב שקצת הפרזת בשבחיו, רק לפני שנה באטלר הפך למייקל ג'ורדן reincarnated כשהולידיי היה השומר הישיר שלו. בכל מקרה דירוג הוגן בהתחשב בכמה אתה מחזיק ממנו.

סורי שאני לא שומר על אחידות ברמת זאק לואו בדברים האלה. אני חושב שעם מארי יש עניין של ״כגודל הציפיה...״ שלא היה לי עם גארלנד. כאילו עכשיו לשים אותו מעל קיירי/האליברטון/פוקס נשמע לי טירוף. מארי הוא שחקן שבקביעות הרגיל אותנו לעליית רמה בפלייאוף ולייצור של winning plays, ובפלייאוף הזה הוא ירד ברמה ואכזב שוב ושוב ונעלם במאני טיים.

אני יודע שאמרנו לא להתייחס לאולימפיקס אבל פאק כמה הוא היה נוראי שם. אולי זה מייצר recency bias, אבל זה באמת היה חריג. שים לב שכל עוד לא דירגתי את באטום, יאבוסלה ושרודר בטופ 50, אז כנראה שלאולימפיאדה לא היתה כזו משמעות :)

בקשר לשנגון, אני חושב שהוא פחות טוב מסאבוניס ובאם שדירגתי מעליו, אבל לא בכזה הרבה פחות טוב, ולא מצאתי לנכון לשים אותו 10-15 מקומות מאחוריהם. אני כן מחזיק ממנו יותר משחקנים שיש כלפיהם סימני שאלה - כמו ציון לדוגמא - וההשפעה של כמה יכולתי לסחוב אותם אחורה אולי קידמה גם אותו.

Rapgamer

Well-known member
נראה שהאולימפיאדה לא רק עשתה לך recency bias אלא מחקה את הזיכרון אחורה. אני אומר את זה כי מורי שהיה פצוע ולא טוב בפלייאוף, עדיין תפר שני גיים ווינרס בסדרה נגד הלייקרס. אז הדבר האחרון שאפשר לומר עליו זה שנעלם במאני טיים.
אני דירגתי את קיירי/הליבורטון/פוקס במקומות שונים זה מזה, לא רואה אותם כמקשה אחת ובכל מקרה עושה רושם שאתה יכול לקדם את מורי בכמה מקומות לפני שתגיע אליהם.

לגבי שנגון אני חושב שהשאלה היותר רלוונטית בדירוג היא איפה הוא עומד לעומת השחקנים שדירגת בסמוך אליו, לא כמה מקומות הוא אמור להיות מאחורי באם. אז אם מורי עדיף על שנגון הוא צריך להיות מדורג מעליו, regardless לדירוג של באם.

fatnoam

Active member
נראה שהאולימפיאדה לא רק עשתה לך recency bias אלא מחקה את הזיכרון אחורה. אני אומר את זה כי מורי שהיה פצוע ולא טוב בפלייאוף, עדיין תפר שני גיים ווינרס בסדרה נגד הלייקרס. אז הדבר האחרון שאפשר לומר עליו זה שנעלם במאני טיים.
אני דירגתי את קיירי/הליבורטון/פוקס במקומות שונים זה מזה, לא רואה אותם כמקשה אחת ובכל מקרה עושה רושם שאתה יכול לקדם את מורי בכמה מקומות לפני שתגיע אליהם.

לגבי שנגון אני חושב שהשאלה היותר רלוונטית בדירוג היא איפה הוא עומד לעומת השחקנים שדירגת בסמוך אליו, לא כמה מקומות הוא אמור להיות מאחורי באם. אז אם מורי עדיף על שנגון הוא צריך להיות מדורג מעליו, regardless לדירוג של באם.
אשמח לאכול את הכובע על מארי.

נכון לתחושתי עכשיו, הייתי מתחיל קבוצה מאפס, בהחלט הייתי לוקח את שנגון לפני מארי.

Rapgamer

Well-known member
אשמח לאכול את הכובע על מארי.

נכון לתחושתי עכשיו, הייתי מתחיל קבוצה מאפס, בהחלט הייתי לוקח את שנגון לפני מארי.
אני חושב שהמצב שלך לא משהו either way אם שנגון/מורי השחקן המוביל שלך.
מצד שני זה שמורי לקח אליפות בתור האופציה השנייה, והיה מדהים לאורך הדרך, כן אמור לתת לו את האדג' בשלב הזה על (no disrespect) שחקן כמו שנגון.

OrEl74

Well-known member
מנהל
ניר-
לאמלו היה פצוע רוב העונה ולמען האחידות החלטנו לא לדרג אותו. תזכורת לשחקנים שלא מדרגים:
קוואי
מוראנט
ג'וליוס רנדל
לאמלו
לאבין
סמארט
אני אגב הייתי מדרג את לאמלו הרבה יותר נמוך אבל זה beyond the point.
מציע לך לוודא שלא הכנסת פצועים נוספים לדירוג, ולתת לנו דירוג מעודכן (אני מניח להכניס מישהו למקום 50 ולקדם את כולם במקום אחד, אלא אם יש לך שינויים נוספים).
אההה מעולה לגבי למאלו
באמת היתה לי הרגשה שפספסתי פה

Krit123

Well-known member
בינתיים בלי הסברים

28. פול ג'ורג'

27. סיאקם

26. לילארד

למעלה