דירוג הפורום: מקומות 23-25

Rapgamer

Well-known member
שלי

ממשיך בטייר של שחקנים שברובם מסוגלים להוביל התקפה או להיות אופציה שנייה מצוינת.

25. פול ג'ורג'- כידוע לכם הוא לא כוס התה שלי, שחקן התקפה אוברייטד שנדמה שיודע לעשות הכל אבל למעשה לא עקבי כסקורר ולא מספיק טוב בכדרור/מסירה/קבלת החלטות. סדרת הפלייאוף נגד דאלאס המחישה את זה- היה לו משחק אחד מצוין, שני משחקים בסדר ועוד שלושה שלא פגע ולא ממש תרם מסביב (התקפית). הוא מכדרר יותר מדי ונכנס לסל פחות מדי בהתחשב בנתונים הפיזיים שלו. הגמישות שלו בתור שחקן עם הסייז המצוין והיכולת ההגנתית מכניסות אותו לטייר הזה בכל זאת.

24. לילארד- עונה לא טובה של דיים. פחות טובה ממה שמראים המספרים. הוא איבד צעד בהתקפה ואיתו את היכולת לייצר seperation מול שומרי עלית, מהבחינה הזאת הוא ירד משחקן התקפה טופ 10-12 ללבל אחד מתחת. בכל זאת כמה פקטורים שנותנים לו הנחה- ההרגשה שחלק מהירידה ביכולת מוסברת ע"י חוסר התאמה, והעובדה שהוא יוצא ממש טוב בנתוני פלוס/מינוס למיניהם.

23. וומבי- חייזר קשה לדירוג. הוא עשה קפיצת מדרגה במהלך העונה ואם אנחנו מדרגים יכולת נוכחית אז המספרים שלו מאז האולסטאר עומדים על 23-12-5 ו4.5 חסימות. התקפית אני חושב שיש משקל ליעילות הנמוכה שלו, הוא בד"כ צריך שיפעילו אותו כדי להשפיע לחיוב בצד הזה של המגרש. הגנתית הוא כבר אחד הטובים בליגה. הביקורת העיקרית יכולה לבוא על המאזן הקבוצתי אבל גם שם הייתה מגמת שיפור במהלך העונה. מקווה שנועם לא יעשה projection לעונה הבאה כמו שהוא אוהב ויכניס אותו לטופ 15 או משהו.

fatnoam

Active member
25. דומאנטאס סבוניס
עושה הכל על המגרש ואיכשהו זה לא מספיק לייצר הצלחות. קצת חסר סייז ואתלטיות בהגנה על הטבעת. קשוח וחכם, שחקן מצויין, עושה גם הרבה מענייני הדריימונד, גם בחכמת משחק וגם בהגנה. מאוד סולידי, מכונת דאבל דאבל. השחקן הכי ודאי מהעשיריה הזו שכולה אי ודאות, אבל כנראה גם הכי פחות מוכשר כאן.

24. ג׳ימי באטלר
אני חושב שכל עוד ג׳ימי הדליק את הגן הג׳ורדני שלו בפלייאוף, די סלחנו לו על עונה רגילה מלאה במנוחות, און אנד אוף דה קורט. השנה הוא גם נח במהלך העונה, ההיט שלו בקושי גירדו פלייאוף, שבו הוא נפצע ולא היה מה להדליק. אני חושב שג׳ימי כבר לא ישחזר את הסדרה בה טחן את ג׳רו, הוא כבר לא מסוגל להגיע לרמה הזו, ולכן לדעתי המיקום משקף.

23. פאולו באנקרו
נראה לי הלכתי הכי רחוק עם באנקרו, אבל לדעתי הוא ממש בדרך לעונת אולסטאר. גוף ענק שמאוד קשה להחזיק, יש לו מושג בטיפול בכדור, ולמד למסור ממעמקי הגרביטציה שלו. צריך להתחיל להביא אימפקט בהגנה, אבל חוץ מזה יש פה כוכב נולד.

Krit123

Well-known member
אנחנו מדרגים את באטלר..? הייתי בטוח שלא. בכל אופן הוא נמוך מדי, אחרי שהוכיח את עצמו כל כך הרבה פעמים בפלייאוף לא כדאי לתת לו הזדמנות לאכזב? הרווי אותה. בקלות אפילו. כאילו באיזה עולם ג'ורג' ראוי להיות מדורג מעליו, שנפצע בפלייאוף לעיתים קרובות יותר וגם אם הוא כשיר הוא מאכזב ברמה שאתה מייחס לג'ימי ההיפותטי.

Rapgamer

Well-known member
אנחנו מדרגים את באטלר..? הייתי בטוח שלא. בכל אופן הוא נמוך מדי, אחרי שהוכיח את עצמו כל כך הרבה פעמים בפלייאוף לא כדאי לתת לו הזדמנות לאכזב? הרווי אותה. בקלות אפילו. כאילו באיזה עולם ג'ורג' ראוי להיות מדורג מעליו, שנפצע בפלייאוף לעיתים קרובות יותר וגם אם הוא כשיר הוא מאכזב ברמה שאתה מייחס לג'ימי ההיפותטי.
1. מסכים עם כל מילה. אין אפילו דיבייט בין באטלר לפול ג'ורג'.
2. זו הפעם השנייה שנועם מדיח מוקדם playoff performer אדיר מעונה שעברה שהיה פצוע השנה (מורי פצוע חלקית, ג'ימי מושבת). לדעתי זה ללכת לאיבוד בתוך recency bias, ואפילו בתוך הbias הזה לא ברור אין נניח לילארד מקבל יתרון על באטלר.
3. זאת בדיוק הסיבה שלא הייתי בעד לדרג את באטלר בעונה בה היה פצוע בפלייאוף, כי לפחות בחלק מהמקרים הוא נוחת במקום שלא משקף את היכולת שלו. בכל מקרה בדעת הרוב הוחלט כן לדרג אותו.
4. הדירוג שלנו מאוד דומה באיזורים האלה, קשה לי להאמין ששמרת לנו מגה-הפתעה לטופ 22 שלא חשבנו עליה. אז או שגם אתה דירגת את באטלר, או שבטעות דירגת במקומו שחקן שסיכמנו שלא מדרגים השנה (קוואי/מוראנט).

fatnoam

Active member
1. מסכים עם כל מילה. אין אפילו דיבייט בין באטלר לפול ג'ורג'.
2. זו הפעם השנייה שנועם מדיח מוקדם playoff performer אדיר מעונה שעברה שהיה פצוע השנה (מורי פצוע חלקית, ג'ימי מושבת). לדעתי זה ללכת לאיבוד בתוך recency bias, ואפילו בתוך הbias הזה לא ברור אין נניח לילארד מקבל יתרון על באטלר.
3. זאת בדיוק הסיבה שלא הייתי בעד לדרג את באטלר בעונה בה היה פצוע בפלייאוף, כי לפחות בחלק מהמקרים הוא נוחת במקום שלא משקף את היכולת שלו. בכל מקרה בדעת הרוב הוחלט כן לדרג אותו.
4. הדירוג שלנו מאוד דומה באיזורים האלה, קשה לי להאמין ששמרת לנו מגה-הפתעה לטופ 22 שלא חשבנו עליה. אז או שגם אתה דירגת את באטלר, או שבטעות דירגת במקומו שחקן שסיכמנו שלא מדרגים השנה (קוואי/מוראנט).
עונה שעברה דירגתי את באנקרו ב-50 וצחקתם עליי כן

אני די בטוח שבאטלר כבר במורד הקריירה שלו וזה יורגש.

כמו שאני יודע שאתם (ובמיוחד ניר שהדיח אותו 30 וגבוה) טועים לגבי דיים 😘

Rapgamer

Well-known member
עונה שעברה דירגתי את באנקרו ב-50 וצחקתם עליי כן
דוקא צחקנו על איפה שדירגת את קייד. באנקרו סתם לא הרוויח את המקום שלו לפני שנה.
אני די בטוח שבאטלר כבר במורד הקריירה שלו וזה יורגש.
זה לא כזה מרשים לנבא ששחקן בן 34 נמצא אחרי השיא או שרוקי בן 19 ימשיך להשתפר. זה גם לא המטרה בדירוג.
אצל הולידיי ידעת לומר יפה מאוד שהוא ווינר, חכם, שומר גדול, זז בלי כדור. לכן פרגנת לו בדירוג. באטלר הוא כל הדברים האלה, וכוח התקפי הרבה יותר משמעותי, ואתה דופק לו סנאב גדול כי "הוא במורד הקריירה". כאילו שהולידיי לא. וואלה אני מצפה ממך ליותר מזה.
כמו שאני יודע שאתם (ובמיוחד ניר שהדיח אותו 30 וגבוה) טועים לגבי דיים 😘
אם יש לך טייק לטובת דיים זה אחלה ואפשר לדבר על זה. הוא רק עוד דוגמה לשחקן שאכזב העונה, שבפירוש מעבר לשיא אבל זוכה ממך ליחס שונה.
יש לבאטלר קריירה שלמה בה הוא הוכיח בכל שנה מחדש שהוא שחקן יותר טוב והישגי מפול ג'ורג'. ואז הוא מחמיץ את הפלייאוף פעם אחת בגלל פציעה (בזמן שג'ורג' מסריח את הפארקט בסיבוב הראשון) ואיכשהו היוצרות מתהפכות. בגלל זה אני לא אוהב לדרג שחקנים שסיימו את העונה פצועים.

Krit123

Well-known member
25. ציון
אולי אנחנו וזאיון למדנו משהו על המגבלות שלו - הבין שעל מנת להחזיק עונה שלמה עליו להוריד הילוך במהלכה. כבר לא מסוגל לספק 26 למשחק ללא ג'אמפר, פחות מסתער על ריבאונדים, שומר קצת כוחות להגנה בנוסף לכך. בכל זאת הוביל קבוצה במערב לפלייאין ולחצי גמר טורניר אמצע העונה, ואף הפיק את הלקחים מול אותה היריבה בפלייאין, עד שנפצע.

24. וומבי
תהיתי אם יתחיל לעלות על הרדאר. אני רק רוצה לומר למי שממשיך עם החייזר - קחו בחשבון שהדירוג הוא לפי "מה אם היינו מריצים את העונה שעברה מהתחלה?", ובמקרה של וומבי אנחנו יודעים בוודאות שתהיה תקופת הסתגלות לא מבוטלת, ולא רק בתור אופציה ראשונה אלא גם בתור כוכב משני. זה אומר הרבה איבודים סתמיים בניסיון ללמוד למסור (השתפר והפגין כישרון בהמשך), בחירת זריקות לא קשורה לכלום, וכמובן הסתגלות לפיזיות ולשמירה של סנטרים מאסייבים. כמובן שעל הדרך לספוג 40 משנגואט, 800 מאמביד, וגם כמעט 40 מסנטרים פחות טובים כמו יוקיץ'.

23. קיירי
התלבטתי רבות אם לשים אותו או את באנקרו ולבסוף החלטתי להחליף בניהם. קיירי בעונה סופר מוצלחת מאוד הרשים אותי במחויבות בהגנה, במנהיגות והקשיחות שהפגין. חסר היה לו משחק-שניים טובים בגמר שאין מה לעשות, העיב קצת.

fatnoam

Active member
25. ציון
אולי אנחנו וזאיון למדנו משהו על המגבלות שלו - הבין שעל מנת להחזיק עונה שלמה עליו להוריד הילוך במהלכה. כבר לא מסוגל לספק 26 למשחק ללא ג'אמפר, פחות מסתער על ריבאונדים, שומר קצת כוחות להגנה בנוסף לכך. בכל זאת הוביל קבוצה במערב לפלייאין ולחצי גמר טורניר אמצע העונה, ואף הפיק את הלקחים מול אותה היריבה בפלייאין, עד שנפצע.

24. וומבי
תהיתי אם יתחיל לעלות על הרדאר. אני רק רוצה לומר למי שממשיך עם החייזר - קחו בחשבון שהדירוג הוא לפי "מה אם היינו מריצים את העונה שעברה מהתחלה?", ובמקרה של וומבי אנחנו יודעים בוודאות שתהיה תקופת הסתגלות לא מבוטלת, ולא רק בתור אופציה ראשונה אלא גם בתור כוכב משני. זה אומר הרבה איבודים סתמיים בניסיון ללמוד למסור (השתפר והפגין כישרון בהמשך), בחירת זריקות לא קשורה לכלום, וכמובן הסתגלות לפיזיות ולשמירה של סנטרים מאסייבים. כמובן שעל הדרך לספוג 40 משנגואט, 800 מאמביד, וגם כמעט 40 מסנטרים פחות טובים כמו יוקיץ'.

23. קיירי
התלבטתי רבות אם לשים אותו או את באנקרו ולבסוף החלטתי להחליף בניהם. קיירי בעונה סופר מוצלחת מאוד הרשים אותי במחויבות בהגנה, במנהיגות והקשיחות שהפגין. חסר היה לו משחק-שניים טובים בגמר שאין מה לעשות, העיב קצת.
אני לא מסכים על הטייק של וומבי, שהמיקום בדירוג צריך לקחת בחשבון את הסקיל של העונה הקודמת שמושפע מהעובדה שהיתה תקופת הסתגלות. אין תקופת הסתגלות, זה בודאות. יש את הקיר של עונה 2 וכל מיני תופעות, אבל בודאות הוא כבר הסתגל.

בקשר לטייק על קיירי, אני חושב שלא פייר להגיד עליו ״חולשה בגמר״, הוא ממש הביא אותם לשם. יחד עם לוקה המדהים, אבל קיירי היה מצויין. לכן אני פרגנתי יותר בדירוג.

Rapgamer

Well-known member
בקשר לטייק על קיירי, אני חושב שלא פייר להגיד עליו ״חולשה בגמר״, הוא ממש הביא אותם לשם. יחד עם לוקה המדהים, אבל קיירי היה מצויין. לכן אני פרגנתי יותר בדירוג.
קיירי בריצת הפלייאוף 2024: 22 נק למשחק בספליטס 47-39-85, ו3.5 ריבאונדים, 5 אסט.
מורי בריצת האליפות 2023: 26 נק למשחק בספליטס 47-39-92, ו5.5 ריבאונדים, 7 אסט.

זהו חזרתי לשבת בצד:)

Krit123

Well-known member
להבנתי לא ככה אנחנו מדרגים אם כי זה מסביר למה הורדת את באטלר כל כך הרבה.

לא חשבת שקיירי היה חלש בגמר? הוא עזר להם להגיע לשם ולכן פירגנתי לו בדירוג, עוקף אצלי שחקנים חזקים כמו ציון, לילארד ועוד אופציות ראשונות למיניהן שהודחו לפני כן, למרות שהוא עצמו לא מסוגל להוביל קבוצה כנאמבר וואן. אני חושב שהוא צריך היה לתת לפחות משחק אחד גדול בגמר מכיוון שהצטברו לו הופעות בינוניות לפני כן.

Krit123

Well-known member
לגביי ג'ורג' ודיימדולא, לא היה לי איזה טייק מיוחד. שניהם לדעתי פחות רעבים מבעבר וזה מורגש, לילארד כנראה שחקן ההגנה הכי גרוע שנותר ולדעתי בדעיכה כבר שנים באימפקט, ג'ורג' אחד משחקני ההתקפה החלשים וכבר התבטאתי לגבי תדירות ההופעות בפלייאוף. בעונה הרגילה יאמר לזוכותו שהוא מסוגל להתחפש לאופצייה ראשונה בחלקים, אם כי הוא לא יוביל את הקבוצה למיקום גבוה או משהו.

כן יש לי טייק לגבי באנקרו VS ציון שנרחיב לגביו בהמשך.

OrEl74

Well-known member
מנהל
25. מקסי
שמעו, אני מעריך מאוד מאוד את השחקן הזה ואת הקפיצה העצומה שהוא עשה.
אבל גם יש לי בעיה עם שחקן שנותן עונה נהדרת ואז קופץ בדירוגים בצורה לא פרופרציונלית.
אני רוצה לראות עקביות ובשנה הבאה כנראה כבר יהיה במקום אחר.

24.פול גורג
בעיניי מדובר באחד מהכישרונות הגדולים שנכנסו לליגה במילניום הזה (לצורך העניין, הוא שחקן יותר טוב מטייטום), אני באמת מאמין שהוא יכל להיות אחד מהגדולים אבל עודף שחצנות וגישה קצת מסריחה וכמובן שהפציעות זאת חבילה שלא מאפשרת לו למצות את מלוא הפוטנציאל וממש חבל, עוד שחקן מבוזבז.

23. הארדן.
ראיתי שהדחתם אותו מוקדם יותר, האמת לא מבין למה.
ירד ביכולת, זה ברור אבל הוא עדיין אחד ממנהלי המשחק הטובים ביותר בליגה ומה שפוגע בו כמו תמיד זה כמובן נושא ההגנה.
לא ספק נקודת קטלני כמו בעבר אבל עדיין מאוד אפקטיבי ובהחלט גורם לגאב ראש להגנות של היריבות.
יהיה מעניין לראות אותו בקליפרס העונה אחרי שפול ג'ורג' עזב.

למעלה