טוב היה לי דירוג כתוב ועשיתי שינויים כי לא רציתי שתחטפו עליי את הג׳ננה אבל כשחשבתי לעומק על הדברים באמת לשחקנים האלה לא מגיע לרדת בדירוג בגלל קפריזה רגעית שלי
בכל אופן, בגלל שהיה לי קשה לדרג בגלל שכל השחקנים מכאן והלאה תותחי על, אז הלכתי על דברים אחרים כפי שאפרט.
13. דווין בוקר
שוטינג גארד מושלם. כשנדרש לרכז בעיניי הוא גם עשריון עליון מהעילית פוינט גארדס. באולימפיאדה הוא גם נכנס למן רול פלייר מוד והיה עילית. שומר מצויין, בפלייאוף היו רגעים שהזכירו לי את קובי או ווייד שהם החליטו לנעול שחקנים.
עכשיו בעוד שאני כן מחזיק ממנו כשחקן עם ביצים ואופי, שמגיע במאני טיים אפילו, אני עדיין חושב שחסרה מנהיגות. קצת להרים אחרים, לקחת אחריות, לשים את הקבוצה על הגב. בעצם כל מה שג׳יילן בראנסון הוכיח בפלייאוף האחרון. כשכריס פול היה הם עשו גמר בהנהגתו, ועכשיו כשדוראנט הגיע (הסופרסטאר הכי מאפשר לאחרים לקחת מנהיגות בתולדות הליגה אולי - מניח שאדבר על זה בפסקה שלו), ובוקר פשוט לא לקח.
12. אנטוני דייויס
הגבוה המושלם? החבילה השלמה אך השברירית הזו נתן עונה מצויינת, גם מבחינת מספרים ובעיקר מבחינת הימנעות מפציעות. מהרגע שזמינות אצלו זה לא אישיו, הערך שלו עולה עשרות מונים. אני מחזיק מאנטוני דייויס מאוד, והשנה גם ראינו התקדמות אצלו בתחום החשוב אך הנשכח בקרב הסנטרים של ״להיות ביג בוי״. לכל גבוה, מוכשר או לא, מגיעה הנקודה בקריירה שהוא מרגיש גם יותר גדול וגם יותר חזק מהסנטרים הצעירים והאתלטיים שנכנסים לליגה, ודייויס התחיל להעניש עם הסייז שלו. הוא באמת נתן עונת דאנקן/גארנט כזו, הרי אף פעם הסקילסט שלו לא פחת משל הנ״ל, ובאמת שבשנים האחרונות זה מתכנס לאיזורים האלה. המנהיגות פשוט עדיין לא שם. נכון שהוא משחק עם לברון ואין מקום לעוד מנהיג, אבל לתפיסתי נוח לו ב-passenger seat. מבחינת תרומה על המגרש זה מרגיש שדייויס עבר את לברון ממזמן, אבל הוא לא ממש רוצה או מעוניין בלהיות האלפא. עזבו אלפא, פשוט תעמיס על הגב כשלברון חסר. תשחק כמו דרים-טים כשהכל מונח על הכף. אני הרגשתי השנה שזה פחות קרה בפלייאוף (אבל לזכותו - כן בטורניר ה-ist ובעיקר בגמר).
אז אם הוא מראה ניצוצות למה רק 12?
אני חושב שבתור ביג קשה להעמיס את המשחק עליך כשצריך מצד אחד. מה שכן יש לך, הוא לדרוס מיסמאצ׳ים וכשאתה חם להיראות בלתי עציר. איכשהו AD הוא לא זה ולא זה. אין משחקי 50-70 נק׳ כמו אמבייד, אין העמסת המשחק עליך כמו שאר השחקנים. פשוט מרגיש לי notch below.
11. קווין דוראנט
היה מדורג אצלי 9 לפני הרי-שאפל. בגדול זה השחקן שאני הכי אוהב בליגה (אולי את לוקה/יוקיץ קצת יותר), והכי רוצה בהצלחתו, לכן קשה לי להיות אובייקטיבי. הוא ככוכב ממש לא מנהיג - לא מרים את הקבוצה והאחרים כל כך, במיוחד לא במנהיגות ווקלית. מה כן, בהחלט מסוגל להשתלט על משחקים, גם בגילו. עושה רושם שהוא איבד חצי צעד בעונה האחרונה, ועדיין סיים אותה עם כמעט 42% לשלוש, 53% מה-2 אבל רק 85% מהקו, מה שמנע ממנו עונה 90-50-40. כנראה שאכן זו העת להוציא את קיידי מהטופ 10.
בקשר למנהיגות - ה-notion של i just want to play basketball הוא לרוב שלילי כשמגיעים לחבורה הזו, אבל אצלו זה פחות מרגיש כזה ״בא לדפוק כרטיס והולך הביתה״. כל כך הרבה פעמים הוא היה שם בשביל הקבוצות השונות שלו, תמיד מגיע במאני טיים, פשוט לא אוהב להיות שם בפרונט. שאני מסתכל על שחקנים באיזור חיוג שלו במהלך הקריירה כמו קוואי וכמו אמבייד, ועליו שעלה לגמר ההוא בטורונטו פצוע וקרע את האכילס (לא לפני שהספיק לדפוק 3/3 ל-11 נקודות, כדי לשמור על רצף דאבל דיג׳יט בפלייאוף, בדיוק השנה השווה את קובי (שני רק לג׳ורדן) עם 171 משחקי פלייאוף רצופים (דוראנט מעולם לא ירד מדאבל דיג׳יט בפלייאוף)). כי הוא אוהב לשחק כדורסל והוא ישחק כדורסל עם כל אחד בכל סיטואציה, ולא יבלבל את השכל עם מנוחות וחארטות. בקיצור, לא מנהיג אבל האופי שם.
נשאלת השאלה, אז איך אני עדיין מדרג אותו - עדיין - מעל שני שחקנים שהגדרתי כמושלמים בעמדותיהם?
ובכן, כמו שציינתי אישית אני מאוד אוהב אותו, אבל בניגוד אליהם, ולמרות שאיבד חצי צעד, דוראנט הוא עדיין חד קרן. לא אעלה כאן רגעי חד קרן מהקריירה שלו, אבל הוא פשוט לפרקים היה שחקן שאתה מחזיק את הראש ואתה אומר ״אין לי מה לעשות נגד זה בכלל״ - לא בסגנון יאניס ושאק, יותר בסגנון ג׳ורדן וקובי, עם ניחוח סטף. אי אפשר ללמד סייז ודוראנט חולב את זה גם לשליש הפחות יפה בקריירה שלו, עדיין יש רגעים שלא ניתן לעצור אותו. נכון, הוא יותר רגיש לפיזיות מפעם, אבל כל העידן הזה של הסטארים בגיל שלו (לברון, סטף) חווה את העניינים האלה ועדיין מצליח להתמודד ולהיות רלוונטי, וגם דוראנט. שלא ייגמר לעולם.