דירוגים חדשים - LADIES FIRST

nitsansh

New member
דירוגים חדשים - LADIES FIRST

בעשיריה הראשונה בדירוג הנשים יש 2 שינויים: מאורסמו עלתה מ-7 ל-6 במקום ונוס ויליאמס, מיסקינה עברה את דמנטייבה ועלתה למקום 8, שהוא אם אינני טועה הטוב ביותר שלה. מאורסמו רק 10 נק' מקפריאטי במקום 5, וכנראה תעבור אותה אחרי לוס אנג'לס. ונוס ויליאמס, שפרשה היום מטורניר לוס אנג'לס, תרד כנראה למקום 10 ואולי 11 בשבוע הבא. בעשיריה השניה אין שינוי במקומות 11-16, כלומר שגם אנה סמשנובה-פיסטולזי נשארה במקום 16. למזלה, מגאן שונסי הפסידה ברבע הגמר בפילדלפיה לסוגיאמה - אם שונסי היתה מנצחת היא היתה עוברת את אנה. וליתר הישראליות: ציפי אובזילר ירדה ממקום 115 ל-129, יבגניה סברנסקי נפלה מ-526 ל-553, יעל גליצנשטיין במקום 747 (עלתה 4 מקומות), דניאלה שטיינברג במקום 970 (ירדה 7).

אלון222

New member
אנה-16 סופי גם אחרי ירידת הנקודות ש

של המאסטרס בשנה שעברה. הנה הדרוג נכון להבוקר. נקודות המאסטרס 2002 ירדו כבר. Trn 1 +1 Justine Henin-Hardenne (BEL) 6418 17 2 -1 Kim Clijsters (BEL) 6016 20 3 0 Serena Williams (USA) 3916 7 4 0 Lindsay Davenport (USA) 2990 16 5 +1 Amelie Mauresmo (FRA) 2736 16 6 -1 Jennifer Capriati (USA) 2471 17 7 +1 Anastasia Myskina (RUS) 2426 23 8 +1 Elena Dementieva (RUS) 2313 26 9 -2 Venus Williams (USA) 2211 6 10 0 Chanda Rubin (USA) 2166 20 11 0 Ai Sugiyama (JPN) 2139 25 12 0 Nadia Petrova (RUS) 1994.25 23 13 0 Vera Zvonareva (RUS) 1808 23 14 +1 Paola Suarez (ARG) 1526 24 15 -1 Jelena Dokic (YUG) 1405 30 16 0 Anna Smashnova-Pistolesi (ISR) 1353 23 17 0 Meghann Shaughnessy (USA) 1350 24 18 0 Conchita Martinez (ESP) 1316 21 19 0 Daniela Hantuchova (SVK) 1271 23 20 0 Francesca Schiavone (ITA) 1265 23 21 0 Elena Bovina (RUS) 1250 22 22 +3 Magui Serna (ESP) 1196 27 23 -1 Patty Schnyder (SUI) 1180 23 24 0 Silvia Farina Elia (ITA) 1151.75 26 25 +2 Amanda Coetzer (RSA) 1139 20 זה גם הדרוג לקראת תחרויות היבשה האוסטרלית בתחילת 2004. אנה תפתח ככל הנראה באוקלנד.

nitsansh

New member
הבהרה לגבי הדרוג באוסטרליה...

הדירוג של 11 הראשונות יכול להשתנות בעקבות מה שאתה קורא "המאסטרס" (טורניר סוף השנה של הנשים מעולם לא נקרא בשם הזה). הדירוגים בשבוע הראשון של הטורנירים ב-2004 ייקבעו לפי הדירוג הזה (פרט ל-11 הראשונות כאמור). הדירוגים בשבוע השני ייקבעו לפי הדירוג הראשון של שנת 2004, וממנו יורדו הנקודות מהשבוע הראשון של עונת 2003, מכיוון שעונת 2004 מתחילה שבוע יותר מאוחר מ-2003. הדירוג הקובע לאליפות אוסטרליה יהיה רק ב-12 בינואר, ואז ירדו הנקודות בשבוע השני של 2003 ויוספו נקודות מהשבוע הראשון ב-2004.

nitsansh

New member
לגבי אוקלנד זה נכון

מה שאתה ואני ועוד כמה יודעים, לא בהכרח כל מי שקורא יודע... תרשה לי עוד תיקון קטן: אוקלנד זה בניו-זילנד... אנה בוודאות תהיה מדורגת באוקלנד, וכנראה בין 4 הראשונות... זה טורניר קטן (דרגה 4) וסביר להניח שרוב הטניסאיות בטופ-10 לא ישחקו שם... אם הן ירצו לשחק בשבוע הזה, יש טורניר בדרגה 3 בגולד-קוסט... ואם אני לא טועה, בשבוע הזה יש גם גביע הופמן בפרת'... בשבוע לפני אליפות אוסטרליה, יש טורניר חשוב בסידני, ויש לצפות שרוב השחקניות בצמרת יהיו שם... אני מקווה שגם אנה תשחק שם ולא בטורנירים הקטנים של הוברט וקנברה... כמה נקודות (אם בכלל) אנה אמורה לאבד בדירוג של 5 בינואר (שבוע 1 2003) ו-12 בינואר (שבוע 2 2003)? אגב, בדירוג של 19 בינואר לא ירדו נקודות, כי זה היה השבוע האמצעי של אליפות אוסטרליה 2003 ולא היה דירוג, ואילו בדירוג של 2 בפברואר, אחרי אליפות אוסטרליה, ירדו כבר הנקודות מטורניר טוקיו באולם לפני שנה... לפחות בחודשים הראשונים של 2004, כמעט תמיד הנקודות מהטורניר המקביל ב-2003 ירדו לפני הטורניר ב-2004... זה קורה פעם בכמה שנים כשמזיזים את לוח השנה שבוע קדימה, כדי להחזיר את הפיגור המצטבר של יום או יומיים לעומת התאריך המקביל לפני שנה (52 שבועות הם 364 ימים לעומת 365 ימים בשנה רגילה ו-366 ימים בשנה עם 29 בפברואר).

nitsansh

New member
אפרופו אוסטרליה...

איזה דירוג צריך כדי להכנס לתחרות גרנד-סלאם? (בלי מוקדמות, כמובן) האם יש מצב שהראל לוי יצליח להכנס?

tomalaga

New member
הראל לוי ממש לא יכול להיכנס לאליפות

אוסטרליה בלי מוקדמות!!!נראה לי רק ה24 הראשונים או ה32 לא יותר מזה.

nitsansh

New member
מה פתאום? לפחות 100 נכנסים...

יש בטורניר גרנד סלאם 128 שחקנים. 8 עולים מהמוקדמות, ויש עוד מספר דומה של WC, מה שמשאיר בסביבות 112 מקומות בכניסה ישירה. אם לא כולם נרשמים, או פורשים אחרי ההרשמה, גם מקום בסביבות 120 יכול להספיק... והראל נמצא קרוב ל-CUT OFF עכשו... הכניסה לאליפות אוסטרליה תיקבע לפי הדירוג של 8 בדצמבר, ויש להראל אפשרות לשחק בצ'לנג'רים ולשפר את הדירוג כדי להשיג מקום בטוח במלבורן... כמובן שהוא לא היחיד במצב הזה...

nitsansh

New member
העניין שווה בדיקה...

בכל אופן, גם אם יש רק 104 מקומות ב-DIRECT ACCEPTANCE, אז ה-CUT OFF יהיה כנראה מתחת ל-110, ולהראל עוד יש סיכוי להכנס... אם לא, הוא כנראה יהיה מדורג במוקדמות, אבל זה לא מבטיח הרבה... נועם אוקון צריך להכנס בטוח למוקדמות (אם יש 16 עולים, אז יש 128 מקומות במוקדמות). אצל הנשים, אנה כמובן נכנסת, ולגבי ציפי, יכול להיות שהירידה בדירוג השבוע הוציאה אותה מה-CUT OFF... אצל הנשים יש רק 64 מקומות במוקדמות ו-8 עולות להגרלה הראשית. בזוגות, יהיו כמובן יוני ואנדי, ויש סיכוי שגם הראל ייכנס להגרלה הראשית או לפחות למוקדמות, תלוי עם מי הוא ישחק. כפי שכבר כתבתי פעם, אם יוני ואנדי יצליחו באוסטרליה, הם יתקרבו מאד לאתונה...

מה שלא ברור לי

זה למה הראל לא משחק ביחידים בברטיסלבה השבוע. זה היה יכול לעזור מאד לדירוג שלו. ה- Cut Off להגרלה הראשית היה 119 והראל לא היה נכנס אליה כנראה (נדמה לי שהדירוג הקובע ההיה 13 באוקטובר) אבל היה יכול להיות מדורג בין הראשונים במוקדמות. מן הסתם היתה לו סיבה טובה שמנעה ממנו להשתתף, עובדה שהוא משחק בזוגות שם אבל סתם חבל...

זה כבר יותר ברור

ושוב - חבל, לדעתי כי הוא באמת קרוב לכניסה ישירה לאליפות אוסטרליה.

oren987

New member
תגובה

ראשית, אני נאלץ להסכים עם אלון. את מה שרשמת כולם כבר יודעים. שנית, אוקלנד הוא טורניר חשוב מאוד בגלל שהוא הטורניר הראשון של השנה. נכון, שהוא לא יכלול טניסאיות מהטופ-10, אבל רק לתת לך דוגמא, אז השנה, חוץ מאנה שתיקח בו חלק, יהיו גם דנלידאו (הזוכה של השנה),וגם כמה טניסאיות חשובות וטובות שחוזרות מפציעה כמו אן קרמר (טניסאית טופ 20 עד לפני שנה וחצי), אווה מאיולי ועוד שאר טניסאיות שמחפשות להתחיל את השנה ברגל ימין. אנה תאבד נקודות לאחר אוקלנד (כי בשנה שעברה היא הגיעה לחצי הגמר), ואני גם מעריך שאנה לא תוותר על ההשתתפות בקנברה (טורנירים שהיא מאוד אוהבת, והזדמנות טובה לצבירת נקודות "קלות").

nitsansh

New member
כבר יש רשימת משתתפות באוקלנד?

זה עוד לא מוקדם מדי? זה עוד 9 שבועות... אם מי שכתבת הן הטניסאיות הטובות באוקלנד, זה טורניר לא חזק... אמנם ההבדל בין דרגה 3 ודרגה 4 הוא לא גדול, אבל רוב הטניסאיות הבכירות שמשחקות בשבוע הזה מעדיפות את גולד-קוסט. אין מה להשוות את החשיבות של אוקלנד וגולד-קוסט לעומת סידני, שהוא טורניר ההכנה החשוב לאוסטרליה, וגם הדרגה שלו יותר גבוהה (ההבדל בין 2 ו-3 הוא פי 3 לפחות בסכום הפרסים - כ-600 אלף דולר לעומת 170 אלף). כנראה שהשיקול של אנה לשחק בטורנירים הקטנים הוא שיש לה סיכוי לשחק הרבה משחקים כדי להתכונן טוב למלבורן... במציאות זה לא מה שקורה... היתה שנה שהיא זכתה ב-2 טורנירים לפני אליפות אוסטרליה והפסידה בסיבוב הראשון... אם אנה שואפת להגיע יותר גבוה בדירוג היא צריכה להעיז יותר ולשחק בליגה של הגדולות...

nitsansh

New member
מה קים צריכה לעשות כדי להיות מס' 1?

לפי הטבלה הזו, קים קלייסטרס צריכה 402 נק' יותר מז'סטין הנין כדי להשאר במקום ה-1 בדירוג של סוף 2003... לאיזה שלב היא צריכה להגיע ב-LA, או לחילופין מה צריכה הנין לעשות כדי להבטיח שקלייסטרס לא תעבור אותה?

אלון222

New member
ניצן

תן לי לתת לך עצה .מכל מה שכתבת על אוקלנד ,אלו שצריכים את המידע הזה לא הבינו ממנו כלום. אתה כנראה מדמיין שקוראים את הפורום הזה, קוראי העתונות היומית או אלפי בני אדם.תאמין לי חברי הפורום הזה יודעים שכל שבוע מתחלף דרוג.

nitsansh

New member
אתה לא הבנת כנראה...

בשנה הבאה יש מצב בלתי רגיל, שבהרבה מקרים הנקודות מאותו טורניר בשנת 2003 ירדו מהדירוג לפני הטורניר של שנת 2004. זה קורה מכיוון שלוח השנה "זז" 5-6 ימים קדימה ולא יום אחורה כמו במרבית השנים, וכך יוצא למשל, שבין טורניר סידני ב-2003 וטורניר סידני ב-2004 יש 53 שבועות, ומכיוון שנקודות הדירוג נמחקות אחרי 52 שבועות, הנקודות של סידני 2003 ימחקו מהדירוג של 12 בינואר, שבו מתחיל טורניר סידני 2004. אני לא בדקתי את רמת הידע של כל מבקרי הפורום... יש כאלה שיודעים יותר ויש כאלה שפחות... דווקא בפורום ייעודי יש מקום, לעניות דעתי, לפרסם פרטים שלא מפרסמים בתקשורת המונים...

למעלה