דירה

מצב
הנושא נעול.

נעם נעם

New member
דירה

דירה
דירה שלי נתנה במתנה והועברה בטאבו על שם אבי. כעת אבי מעוניין לערוך צוואה-(עברו 12 שנים מאז)ולהוריש לי חלק מהדירה האם אפשרי או שזה נוגד את חוק המתנה?

השאלה אינה ברורה דיה

דירה
דירה שלי נתנה במתנה והועברה בטאבו על שם אבי. כעת אבי מעוניין לערוך צוואה-(עברו 12 שנים מאז)ולהוריש לי חלק מהדירה האם אפשרי או שזה נוגד את חוק המתנה?
השאלה אינה ברורה דיה
האם הדירה שלך או של אביך? אם הדירה שייכת לאביך אין כל מניעה שהוא יוריש את כולה או את חלקה למי שהוא בוחר להוריש.

נעם נעם

New member
הבהרה

דירה
הבהרה
הדירה היתה שלי ונתתי אותה במתנה לאבי לפני 12 שנה היום אם אבי ירצה להוריש חלק ממנה לי,אפשרי?

דירה במתנה ובצוואה

כן
מאחר שהדירה שייכת כעת לאביך, הוא יכול להורישה לך.
דירה במתנה ובצוואה
אינני נכנס לשיקולים להעברת הדירה ע"ש אביך לפני שנים ברור שניתן לחזור מהמתנה ואז היא שלך (בהחזר מיסוי פעוט). לא ברור מדוע עליו לצוות לך את הדירה או את חלקה בלבד. האם אינו יכול להעבירה על שמך כיום?

סליחה???

דירה במתנה ובצוואה
אינני נכנס לשיקולים להעברת הדירה ע"ש אביך לפני שנים ברור שניתן לחזור מהמתנה ואז היא שלך (בהחזר מיסוי פעוט). לא ברור מדוע עליו לצוות לך את הדירה או את חלקה בלבד. האם אינו יכול להעבירה על שמך כיום?
סליחה???
מה זה ניתן לחזור מהתנה ואז היא שלך??? פסיקה קובעת מפורשות כי לא ניתן לחזור במתן מתנה בדירה ממועד חתימה על יפוי כח בלתי חוזר וכל שכן ממועד העברת הבעלות בטאבו. זו מתנה שלא ניתן לחזור בה בכלל. אם האב רוצה הוא יכול לתת במתנה את הדירה (או חלקה) חזרה לבן, סה"כ עכשיו הדירה שלו. על איזה החזר מיסוי אתה מתכוון? העברת דירה במתנה הוא בסך של 1/3 מסך מס השבח במכירה (עד כמה שאני זוכר)

מצב
הנושא נעול.
למעלה