דירה
דירה שלי נתנה במתנה והועברה בטאבו על שם אבי. כעת אבי מעוניין לערוך צוואה-(עברו 12 שנים מאז)ולהוריש לי חלק מהדירה האם אפשרי או שזה נוגד את חוק המתנה?
דירה
דירה שלי נתנה במתנה והועברה בטאבו על שם אבי. כעת אבי מעוניין לערוך צוואה-(עברו 12 שנים מאז)ולהוריש לי חלק מהדירה האם אפשרי או שזה נוגד את חוק המתנה?
דירה
דירה במתנה ובצוואה
אינני נכנס לשיקולים להעברת הדירה ע"ש אביך לפני שנים ברור שניתן לחזור מהמתנה ואז היא שלך (בהחזר מיסוי פעוט). לא ברור מדוע עליו לצוות לך את הדירה או את חלקה בלבד. האם אינו יכול להעבירה על שמך כיום?
דירה במתנה ובצוואה
אינני נכנס לשיקולים להעברת הדירה ע"ש אביך לפני שנים ברור שניתן לחזור מהמתנה ואז היא שלך (בהחזר מיסוי פעוט). לא ברור מדוע עליו לצוות לך את הדירה או את חלקה בלבד. האם אינו יכול להעבירה על שמך כיום?
סליחה???
מה זה ניתן לחזור מהתנה ואז היא שלך??? פסיקה קובעת מפורשות כי לא ניתן לחזור במתן מתנה בדירה ממועד חתימה על יפוי כח בלתי חוזר וכל שכן ממועד העברת הבעלות בטאבו. זו מתנה שלא ניתן לחזור בה בכלל. אם האב רוצה הוא יכול לתת במתנה את הדירה (או חלקה) חזרה לבן, סה"כ עכשיו הדירה שלו. על איזה החזר מיסוי אתה מתכוון? העברת דירה במתנה הוא בסך של 1/3 מסך מס השבח במכירה (עד כמה שאני זוכר)