דירה

קומנט

New member
דירה

קצת מורכב : דירה בבעלות ההורים : היו חמישה אחים, ההורים נפטרו, אין צוואה, ואחד האחים (נשוי + ילדים) נפטר, הילדים של אשת האח שנפטר ויתרו ע"י הליך משפטי על חלקם בירושה והעבירו את כל הזכויות היחסיות שלהם לאמם. הרבה יותר פשוט : ארבעה אחים + אישתו של האח שנפטר, כאשר מבחינה משפטית לכל אחד חלק שווה (חמישית) בדירה. מספר שאלות, ברשותכם : 1. האם מעמדה של האישה זהה לחלוטין למעמד כל אח, או שיש ניואנסים קטנים המבדילים בינהם ? 2. במידה ואחד האחים או האישה ירצו לרכוש את הדירה, האם מדובר בעסקת מקרקעין לכל דבר, או שמכיוון שמדובר במוכרים/רוכשים מאותה משפחה, ומכיוון שמדובר במכירת ירושה, חלים חוקים מעט שונים/נוספים ? 3. ובאופן ספציפי יותר, במידה ואחד האחים רוכש את הדירה, האם מבחינת כל סוגי המיסוי החלים עליו, הם זהים לחלוטין כפי שהיו חלים עליו במידה והיה רוכש דירה ממישהו אחר ? תודה !

1. זהה

2. בהנחה וזו הייתה דירתם היחידה של המורישים אז יש פטור ממס שבח לאחים המוכרים (אלא אם המורישים לא היו זכאים לפטור אבל זה מצב נדיר). 3. האח הרוכש יחוייב במס רכישה, ביוצא דופן בולט - אם יש עוד נכסים בעזבון אז האח יכול לשלם מתוך חלקו בנכסים האלה (במילים אחרות יחלקו את העזבון בצורה שונה), ואז רק על החלק הנותר יאלת לשלם מס רכישה. 4. אל תעזו לבצע את המהלכים הנ"ל ללא ליווי של עו"ד.

תשובה לא מאד מוסמכת

1. כמה שזכור לי אם האח נפטר לפני ההורים אז ליורשיו אין חלק בירושה (לכן בצוואות הרבה פעמים רושמים שאם אחד מיורשי ימות לפני יעבור חלקו ליורשיו החוקיים) 2. במקום לבצע עיסקת מכירה (כלומר, לרשום את הדירה על שם כל היורשים ואז למכור את החלקים לאח אחד) ניתן לעשות "הסכם יורשים" שבו אתם מעבירים לאח שמקבל את הדירה את הדירה בשלמותה כשאת כל העיסקאות במזומנים אתם משאירים מחוץ להסכם היורשים. לגבי 1, אני לא ממש בטוח. לגבי 2 אני בטוח כי כך עשיתי בעבר פעמיים בלי בעיות. בכל מקרה כדאי שתתיעצו עם עו"ד

קומנט

New member
הסעיף הראשון אינו נכון

האם אכן נפטר לפני ההורים, אבל ליורשיו בהחלט יש חלק בירושה, את חלקו המקורי של האח. בנוגע לסעיף השני, אתה מציע בעצם לרשום את הדירה מלכתחילה על שם יורש אחד, האין זו התחכמות שהרשויות לא יראו בעין יפה ? הרי יש כאן באופן משתמע וויתור לכאורה של שאר היורשים, תמורת תשלום מתחת לשולחן. תודה.

אני טעיתי ואתה צודק

מצאתי את הקישור הזה (הראשון) שלפיו הזכויות בירושה עוברות לילדים (אבל לא לאשה) ובקישור השני כתוב שהזכויות עוברות גם לאשה אבל במקרה הזה הילדים בעצם ויתרו על חלקם לטובת אמם, אז יש לה זכויות כמו לכל האחרים לגבי הסעיף שני, יכול להיות שזו התחכמות. במקרה שלנו היה גם כסף אז עשינו הסכם שאחד היורשים מקבל את הדירה והשני את הכסף. נראה לי שעו"ד טוב יוכל לסדר את העניין כך שיהיה חוקי לגמרי גם אם אין כסף

למעלה