דירה שכורה.

דירה שכורה.

שלום, אנו שוכרים מזה שנתיים דירה, לפני חידוש החוזה דיברנו עם בעל הדירה, אמרנו לו שאנו מעוניינים להמשיך שנה שלישית.
הוא אמר שנקבע יום והוא יגיע אלינו, עברו חודשיים והוא עדיין לא הגיע, ביקשתי ממנו לראות את החוזה לפני החתימה. הוא שלח לי אותו וכתב "סליחה על האיחור, החוזה הזה אותו דבר כמו הקודם רק עם שינויים קלים". בקיצור, הוא לא הגיע וביום בהיר אחד מצא סיבה להתפרץ עליי בטלפון ואמר לי שיש לי חודש לפנות לו את הדירה.
אין לי לאן לעזוב, מבחינתי זו היתה הפתעה גמורה, כי תיכננו להמשיך להתגורר בה. עדיין לא מצאתי דירה. החוק לטובתי?
הוא באמת יכול להשליך אותנו לרחוב?

naty3

New member
הקלטת את השיחה?

אם לא, תורידי אפליקציית הקלטת שיחות, תתקשרי אליו ותזכירי לו שדיברתם על חידוש החוזה בתאריך X וכל מה שכתבת בהודעה כנ"ל.
&nbsp
במקביל, לא נראה לי שכדאי לכם להישאר בדירה, עם התנהגות כזו מצידו.
אין לי מושג למה הוא מתנהג ככה, אבל לפי מה שכתבת נראה שיש לו שיקולים שונים שלו שבגללם הוא לא כל כך מעוניין להמשיך את החוזה.
שולחת גם מסר.
&nbsp

לא הקלטתי,

קיבלנו ממנו מכתב מעו"ד, שיש לנו עד סוף החודש לעזוב, וזה אחרי שאמרנו לו שנעזוב מיד כשנמצא דירה, ושאנחנו מחפשים ושסביר להניח שזה ייקח זמן, לא מהיום להיום.
ראינו בנוסף שהוא מפרסם את הדירה להשכרה במחיר יותר גבוה, אז האינטרס שלו כספי.
תודה אגב על התשובה.

naty3

New member
נשמע שהוא מנסה להפחיד אתכם עם המכתב מהעו"ד

כי לא באמת צריך לערב עו"ד. רוצים? מחדשים, לא רוצים-לא מחדשים.
האם כתוב בחוזה לגבי הכנסת שוכרים פוטנציאליים שצריך לתאם אתכם קודם? שהוא לא יבוא עם אנשים פתאום באמצע היום...
&nbsp
אתם גם יכולים לסרב כמובן להכניס שוכרים פוטנציאליים כל עוד אתם שם. שיחכה.
(מגיע לו להפסיד כסף אחרי שתצאו ועד שימצא מישהוא במקומכם, עם ההתנהגות הזאת)
&nbsp
מה תאריך היציאה מהדירה לפי החוזה? אם במכתב מהעו"ד כתוב תאריך מוקדם יותר -הוא מנסה להפחיד אתכם. שילמתם עד סוף החוזה? תישארו ואל תתנו לעו"ד להפחיד אתכם

החוזה תם ב-30/4/15

היינו אמורים להיפגש כדי לחתום על חוזה לשנה שלישית ולא יצא, כי הוא מעיר אחרת.. והוא די גרר את הזמן.
במכתב כתוב שעלינו לפנות עוד שבועיים ב- 30/6
אין לי לאן.

naty3

New member
לפי החוזה הייתם צריכים כבר לצאת מהדירה

אני מניחה שאפשר למצוא משהו באיזור.
נסי לצאת מהחשיבה של "אין לי לאן" ואולי תמצאי פתרונות שלא חשבת עליהם קודם.
&nbsp
תחשבי חיובי למרות הקושי.
קושי הוא הזדמנות.
בהצלחה

לפי החוזה כן,

לא לפי מה שסוכם!
השאלה היא משפטית, האם הוא פשוט יכול להוציא אותנו מהדירה טרם מצאנו לאן לעבור?
כתבתי אין לי לאן, כי זו האמת. אני לא יכולה פשוט לעזוב כ"כ מהר. החוק לא לטובתי??
כמובן שאני אופטימית ומקווה למצוא... אך עם זה אני רוצה לדעת מה הזכויות שלי.

נקלעתם למצב בעייתי

ואני מבקשת סליחה מראש - אבל הייתם יכולים להיות יותר זהירים, וזו הייתה האחריות שלכם להתעקש על חתימת חוזה לפני תום החוזה הקודם - אי אפשר לסמוך על בעל הדירה ולהשאיר דברים באוויר, הכל יכול לקרות, והאחריות אחרי הכל היא שלכם.
&nbsp
כתבת שהחוזה תם ב-30/4 - האם העברתם לו תשלום על חודש מאי ויוני? אם לא, המשמעות היא שאתם סוג של פולשים בדירה, אתם גרים בדירה ללא חוזה ולא משלמים עליה.

אנשים יקרים

אוי.. אנשים יקרים, ביקשתי חוות דעת משפטית וזהו.
זה שהיינו תמימים ונאיבים, ידוע.
אכלנו אותה? ידוע.
יכולנו להיות יותר זהירים? כן.. במקרה שמנו לב!!
זה לא האישיו,
מה שכן, רציתי לדעת מה החוק אומר.
ואישה מרציפן, שילמנו לו כל חודש בזמן את מלוא הכסף ומעולם לא פיספסנו. אנחנו לא גזלנים ואת זה אף אחד לא יהפוך אותנו להיות.

אם את רוצה לדעת מה החוק אומר

ובצורה קצת יותר מוסמכת וודאית, אז כדאי לפנות לפורום חוק ומשפט. ממה שאני יודעת - החוק לא לטובתכם כאן, אבל אני לא בקיאה מספיק בתחום, וייתכן שיש סעיפים בחוק ונסיבות מסוימות במקרה הספציפי הזה שיכולות לשנות את התמונה.
&nbsp
אני בטוחה ששילמתם מדי חודש בחודשו, אבל המצב אותו תיארת הוא מצב שאתה נמצאים בדירה אחרי תום החוזה בלי שחידשתם אותו ובלי שנפגשתם עם בעל הבית בתקופה הזאת - האם העברתם לו צ'קים לתשלום על התקופה שאחרי תום החוזה?
מההכרות שלי עם מקרים כאלו, ברוב המוחלט של המקרים זה לא קורה, גם אם לא מכוונת זדון או מתכנון לרמות ולגזול, אלא פשוט מכורח הנסיבות.

למעלה