דירה שכורה

• פותח הנושא abup
  • פורסם בתאריך

abup

New member
דירה שכורה

אהלן,

אני שוכר דירה עם עוד 2 שותפים. הדירה יפה ושמורה למראית עין
לפני שחתמנו על חוזה ונכנסנו לדירה זיהינו רטיבות בתקרה (מגבס) העלנו שאלות למשכיר ונאמר לנו שבחורף היו נזילות והתקרה תוקנה (זה בניין בסה"כ בעל 2 קומות ואנחנו גרים בקומה העליונה)
דרשנו מבעל הבית לפחות לצבוע את התקרה והוא צבע אותה (התקרה לבנה והוא צבע בצבע אופוויט רק את הכתמים - עבודה של ח'אפר! אבל החלטנו לא להתפנקס איתו ו"החלקנו" את זה.
בדירה מזגן מיני מרכזי עם הנמכת גבס בכל הדירה ושירותים ומקלחת.
לאחר 3 חודשים שאנחנו מתגוררים בדירה לצערנו גילינו שהדירה היפה והנחמדה שמצאנו במחיר לא זול בכלל! מלאה בבעיות שגורמות לנו לאי נוחות:
1. המזגן המפוצל - לא מספיק חזק כדי לקרר את כל הבית. לא דעה או השערה הוא פשוט לא מספיק כדי לקרר את כל הדירה (הזמנתי טכנאי עצמאית שיבדוק) משמע שהמזגן דולק כל היום ועדין אני מפעיל 3 מאווררים כדי שלא אזיע בבית.

2. יש סתימה בביוב הראשי של הבניין - (לזכות השכיר יאמר שהוא הזמין אניסטלטור אבל האנסטלטור לא תיקן כלום) הדבר יוצר הצתברות של מים בצנרת של הבנין מה שגורם לריח - ואת הצינור של המכונת כביסה אני צריך לשים בשירותים כי אחרת הוא יוצר הצפה - משמע שאם אני מפעיל מכונת כביסה אני לא יכול להכנס לשירותים

3. התקרה- אחרי שהטכנאי פתח את ההנמכת גבס כדי לבדוק את המזגן גיליתי שאין!! גג.... הבאנו מפקח בניה שעלה לגג - והפלא ופלא לא רק שאין רעפים (בגלל זה גם הבית כל הזמן חם - כי אין בידוד) חלק מהגג אטום בניילונים - דבר שגורם לי מאוד לחשוש לקראת החורף - יש לי ציוד יקר בבית (טלוויזיות מערכות שמע מחשבים וספות) ואני לא רוצה להתמודד עם בעל הבית רק לאחר שייגרם לי נזק.

דברים נוספים: המשכיר הוא עו"ד ששוכר את כל הנכס - מבנה גדול, ולמעשה אני שוכר משנה. את האמת אני לא בחור תמים אבל שנכנסתי לדירה חוץ מ2 סעיפים בחוזה שבטלתי הכל נראה כמו חוזה סטנדרטי ולא עמדתי על שינויים בחוזה או הכנסתי מחוייבויות שלו לתקן כלום.

אני כרגע מתלבט מה לעשות:
1. לדרוש ממנו לתקן את הבית - אנסטלציה וגג! (הוצאה של אלפי שקלים+) - יש לי את הזכות?
2. המזגן הוא פיקציה- למעשה יש מזגן תקין שעובד אבל לא מקרר את הבית בין השעות 2 ל -4 וצורך המון חשמל כי למעשה הבית אף פעם לא מגיע לטמפרטורה נעימה אז מה עושים?!
3. לעזוב את הנכס - האם זו זכותי במקרה הזה? (בלי להכניס שוכרים חדשים)

חשוב לציין - המשכיר סה"כ אדם נחמד וקשוב, כשהמזגן הפסיק לעבוד לגמרי לפני חודש - הוא שילם לטכנאי שתיקן את המזגן, וכן הזמין אנסטלטור כדי לבדוק את ההצפה מהצנרת אבל כאשר הבנו שהבעיות הן בעיות חמורות ושהסתימה היא בכל הבניין והמזגן מטפטף בלי הפסקה ויכול להיות שזה דורש טיפול יקר יותר - כלום לא נעשה מאז .

אני סובל בדירה ואנחנו לא מרגישים שאנחנו מקבלים תמורה ל7000 שקל שאנחנו משלמים - אני לא אדם קטנוני אלא רק רוצה לדעת את זכויותי כדי שאוכל לממש אותם
או איך אני מברר את זכויותי בהתאם לחוזרה וכו'...

אשמח לכל עזרה והתייחסות

ניסיון לתשובות

1. ניתן בהחלט לדרוש לתקן את האינסטלציה אם היא לא תקינה. באשר לגג, עצם חשש מפני אפשרות עתידית לדליפה לא מקנה לדעתי עילה לדרישת תיקון.
2. אני לא יודעת מזגו מפוצל הוא בעייתי מראש. אני לא חושבת שניתן לעשות משהו בעניין הזה.
3. אני לא רואה שיש לך עילה לביטול ההסכם.

למעלה