דירה מחולקת

Tomerick5

New member
דירה מחולקת

היי,
אני וחברה שלי מחפשים דירה באזור רחובות-נס ציונה. הלכנו עד כה ל- 3 דירות וכולן היו מחולקות.
לשתיים הראשונות לא נאמר לנו על זה מראש ובדירה השלישית כבר שאלנו לפני שהגענו לראות ותשובתו של המשכיר הייתה "נו כמובן, לא תמצאו דירת שני חדרים שהיא לא מחולקת".
אני תוהה אם זה באמת המצב.. עד כה, פסלנו את הדירה המחולקת אבל כשנכנסו יותר לעומק והתחלנו באמת לקרוא על זה הבנו שזה מקובל, נפוץ מאוד באזור וחוקי כמובן בתנאי שיש היתר.

השאלה שלי, איך זה הולך מבחינת חשבונות? המשכיר אמר שיש לכל דירה שעון מים וחשמל נפרד וארנונה מתחלקת לפי היחס של גודל הדירה.
לחברה שלי יש אחוזי נכות ומגיעה לה הנחה כלשהי בארנונה .. האם זה עדיין תקף במצב כזה? אנחנו יכולים להשתמש בהנחה הזו? לא אמרנו למשכיר על הנחה אך כשציינו שאנחנו סטודנטים הוא אמר שמגיעה לנו הנחה מהעיריה והוא יטפל בזה.

מה דעתכם?
נשמח לשמוע אם יש לכם ניסיון בתחום. האם זה מומלץ? כדאי? בטוח?

תודה מראש לעונים.

nariko

New member
אני גרה עכשיו בדירה מחולקת

בגדול, זה יכול לצאת בסדר, וזה יכול להיות מאוד מעיק.

זה נכון שלרוב אין דירות שני חדרים שהן לא מחולקות, אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל. עם זאת, דירות מחולקות זה טרנד שהוא יחסית חדש, כך שלרוב הדירות האלה יהיו משופצות ובמצב תחזוקתי יותר טוב מדירות 3 חדרים ישנות (מנסיון).
מבחינת הדירה עצמה, בגלל שהיא מחולקת, לפעמים יש בעיה של זרימת אוויר - כל "חלק" בדירה נהיה דירה בפני עצמו, ואז אם קיבלתם דירה שהיא כולה לכיוון דרום (כמו שלי), יכול להיות בה מאוד מחניק. כמו כן, עלולות להיות בעיות של רעש מהשכנים כיוון שהקירות פחות אטומים מאשר בדירות רגילות.

לגבי הארנונה, אני לא יודעת, אבל יש כמה דברים שאתם צריכים לשים לב אליהם:
1. בדירות מחולקות בד"כ יש לובי קטן מאחורי הפלדלת - כדאי לדבר עם המשכיר מי אחראי לנקות את האזור הזה. אמנם מדובר באזור קטנטן, אך מנסיון הוא מתלכלך מאוד.
2. דוד חשמל - למרות מונים נפרדים (וזה מאוד חשוב), בד"כ מדובר בדוד מים יחיד. כלומר שגם כאשר אתם תפעילו דוד חשמל, ייתכן ובנתיים דייר אחר מתקלח, על חשבונכם, וגם משאיר אותכם אח"כ בלי מים. בעייתי מאוד בחורף ודבר שלי אישית עולה על העצבים כל פעם מחדש. בקיץ זה בד"כ לא אישיו.
ממליצה לכם לעקוב אחרי המונה של החשמל, על מנת לוודא שאין צריכה מוגזמת שעלולה לנבוע למשל מכך שהדיירים האחרים מחוברים בטעות למונה שלכם.

בגדול - דירה מחולקת יכולה להיות מצוינת. אני גרה בדירה משופצת פיקס ועם דיירים שקטים. מכל הדירות 3 חדרים שראיתי, הדירה הנוכחית הכי יפה ובפער ניכר. קחו בחשבון שזה קצת צפוף לזוג (בגלל זה אנחנו נאלצים לעבור), ותשקלו את הנושאים שכתבתי למעלה. הדוד חשמל הזה משגע אותי!

בהצלחה

avvv

New member
מסכים

גם אני גר בדירה מחולקת.
בדירות שראיתי היו מוני חשמל נפרדים, ובחלק מהמקרים גם מוני מים אבל זה פחות משמעותי.
אכן עלולה להיות בעיית רעש, כי הבידוד בין הדירות המחולקות הוא פחות טוב מאשר קירות חיצוניים, בגלל זה עדיף שותפים שקטים וכן דירה גדולה יותר, ועם חדר שינה רחוק ככל האפשר מהקיר המשותף.
אני משער שבאמת יש בעיה לרשום את הארנונה על שם הדיירים בשביל ההנחה, אבל חוץ מזה אין לנו בעיות מיוחדות. הדיירים משלמים ביחד את כל החשבונות, הם לא כלולים בשכירות, חיבור האינטרנט תלוי בתשתיות שבדירה אבל אצלנו אפשר גם שהאינטרנט יהיה אצל אחד הדיירים והחיבור יהיה משותף או שלכל אחד יהיה חיבור משלו.

בכל מקרה, בהתאם לאזור, לפעמים אפשר למצוא דירה קטנה לא מחולקת, אבל זה יכול להיות מאד נדיר, אז לדעתי חבל לפסול את רעיון החלוקה על הסף, בעיקר באזורים חדשים יותר שם גם דירות 3 חדרים אין למצוא לא מחולקות.
רק כדאי לשים לב למחיר. הבאסה העיקרית היא שאני משלם על דירת שני חדרים (או אולי אפילו חדר וחצי) מחיר מאד מאד דומה למחירים של דירות 3 חדרים באזור :(

nariko

New member
נכון
אבל הדירה המחולקת בד"כ משופצת

ונדיר למצוא דירות 3 חדרים משופצת :(
לרוב אלו דירות ישנות ובעלי הדירות לא משקיעים בהן במיוחד ולא עושים בהן שיפוץ במשך עשרות שנים כיוון שאלו דירות לשכירות.

nariko

New member
אגב, עוד נושא שצריך לקחת בחשבון

זה דווקא את כמות החדרים - האם אתם צריכים 2 חדרים, או יותר?
דירה של 3+ חדרים כאשר אתם צריכים רק 2 היא לא בהכרח יתרון - קחו בחשבון שזה שטח נוסף שצריך לנקות, ואם אתם לא משתמשים בחדרים האלה, זה יכול להיות מבאס שיש חדרים ריקים בדירה (וארנונה גבוהה יותר בגלל שטח דירה גדול יותר).

זה כמובן שיקול שלכם - יש כאלה שיעדיפו דירה גדולה ויש כאלה שיעדיפו קטנה

אכן

כבר יותר מ-40 שנה ואפילו יותר לא בונים דירות של פחות מ-4 חדרים, ולכן רוב דירות 2 החדרים הן מחולקות, בדגש על אלו שהן במצב טוב. אני חייבת לציין שעצוב לי לגלות שתופעת הדירות המחולקות הגיעה גם לרחובות ונס ציונה - זו תופעה שהתחילה בגוש דן במטרה לתת מענה לכל הצעירים שרצו לגור בזוג/לבד, והתרחבה לאט לאט גם בגלל הגרידיות של חלק מבעלי הדירות. אני מניחה שברחובות ונס ציונה זה הביקוש (מפתיע אותי אגב יותר לגבי האחרונה).

לגבי ההנחה בארנונה - אכן זה אחד החסרונות, בלא מעט מקרים החלוקה אינה חוקית, וגם אם היא חוקית זה נוטה להיות בעייתי להעביר את הארנונה על שמכם, שכ"ד במקרים כאלו כמעט תמיד כולל גם את החשבונות ולפעמים גם מעבר - אני בזמנו שקלתי לעבור לדירה מחולקת ספציפית וגיליתי שאדרש לשלם סכום לא סמלי על חיבור לכבלים כחלק מהחוזה, כשבכלל אין לי טלויזיה (ומי שיש לו טלויזיה, בלא מעט מקרים כבר מחויב לחבילה מהדירה הקודמת).

אני מציעה לבצע בירורים נוספים בקרב אנשים שמכירים את היצע ההשכרה בערים האלו - יכול להיות שיש לכם סיכוי למצוא דירת 2 חדרים לא מחולקת, גם אם במצב פחות טוב וגם אם זה יעלה יותר (אני הייתי מוכנה לשלם יותר בשביל דירה "אמיתית", ואני גם מקבלת הרבה יותר מאשר דירה מחולקת). הוסברו לפני כמה חסרונות משמעותיים, מומלץ לא להקל בהם ראש.

עוד אפשרות שקיימת באזורים יותר מבוססים בערים האלו (אני מניחה) היא לגור ביחידת דיור של בתים פרטיים, אם אתם ניידים זו יכולה להיות אופציה טובה, אבל גם שם יכולה להיות בעיה עם הארנונה, בנוסף לעובדה שתמצאו את עצמכם גרים בשכנות לבעל הדירה שזה יכול להיות סבבה ויכול להיות פחות סבבה, תלוי מי בעל הדירה.

Survivor81

New member
הייתי עושה מאמץ לחפש דירה לא מחולקת

דירה מחולקת זה בעיה גם בגלל רעש, צפיפות וזרימת אוויר כמו שנאמר.
בכלל צריך לוודא שזה חוקי כי האשמה יכולה ליפול על השוכר גם.
יש בבתים וחולון דירות 3 חדרים לא מחולקות.

למעלה