דירה מוזנחת

Damnthiscow

New member
דירה מוזנחת

ראיתי דירה מגניבה ממש ממש, אבל מה, לא גרו מה שנה וחצי ויש צורך לדעתי, לפני שאני חותם חוזה, להזמין בעלי מקצוע לוודא שהחשמל עובד והוא תלת פאזי, שהמים זורמים והדוד עובד, שהאמבטיה תנוקה וכו', לדעתכם אפשר לבקש מבעל הנכס להזמין בעלי מקצוע אלו לפני שחותמים על חוזה וזו בקשה לגיטימית וכו'?

לקשמי

New member
לא הבנתי...

למה צריך להזמין בעל מקצוע כדי לבדוק את הדברים האלה? אתה יכול לבדוק בעצמך אם יש חשמל, אם יש מים וכו'. אם משהו לא עובד אפשר ורצוי בהחלט לבקש שזה יטופל לפני הכניסה לדירה. (ולדעתי בעל הדירה צריך אפילו לחשוב על זה גם בלי שיבקשו ממנו). באופן כללי אם הדירה נראית ממש מוזנחת, מנסיון לא כדאי להכנס אליה. אני לפני שגרתי בדירה שבה אני גרה עכשיו, גרתי בדירה בת 30 בערך ובמהלך הזמן שגרתי שם כל פעם משהו אחר לא היה תקין: כך למשל תקופה מסויימת הייתי צריכה להאבק עם הדלת כדי להכנס/לצאת מהבית עד שהחליפו את המנעול. אחר כך היתה סתימה במקלחת, אחר כך דליפה של מים מהתקרה, בקיצור כל פעם בעיה חדשה. עדיף לא להתחיל עם זה בכלל.

Damnthiscow

New member
הסבר קצרצר

חשמל יש, אבל לא ברור אם זה תלת פאזי ומודרני או ישן, אין לי מושג אין בודקים את זה למעט שקופסת החשמל נראית חדשה, וזה המקרה. מים יש, אבל האם הצנרת תקינה ותהיה תקינה לשנתיים הקרובות וכו'. גם דברים שאני לא יכול לדעת או לשער... אני לא ממש מוצלח בקטע הזה. היא לא מוזנחת ויפיפיה, אבל הבית עצמו תל אביבי ישן. :)

karnaf7

New member
למה חשוב לך תלת פאזי??

בשביל דירה סטנדרטית עם עד שני מזגנים רגילים, מספיק שתי פאזות, מה שחשוב זה חוטי חשמל מתאימים. אם יש בכוונתך לפתוח מפעל קטן, או לחבר מזגן מיני מרכזי / מרכזי אז זה חשוב. לא נראה לי שזה כזה טריוויאלי לבקש בדיקה שכזו... מה שכן, (וזה חשוב מאד גם אם בוצעה בדיקה) לבדוק שבחוזה, כל תיקון לרבות כל החששות מכוסה ע"י בעל הבית. אצלי זה ככה ואני מנקה משכ"ד אם וכאשר יש בעל מקצוע בבית. בהצלחה.

karnaf7

New member
והכי חשוב, ברוך הבא

אתה מאד מוזמן להצטרף אלינו ל-
המסורתי... נשמח לשמוע דיווחים בהמשך... גיא

Damnthiscow

New member
הענין עלה כי

א. אני לא ממש מבין בחשמל. ב. יהיו שלושה מחשבים + מקרר + טלויזיה + 2 מערכות סטראו. הרבה חשמל, אולי צריך. בקשר לחוזה תוכל להעלות לכאן צילום של הסעיף? זה יהיה נהדר. תודה.

למעלה