דירה להשקעה

winker21

New member
דירה להשקעה

שלום,
לאחר שכמעט סגרתי את המשכנתא אני מתחיל לחשוב על דירה להשקעה. אשמח להבין איך אני מסווג דירה להשקעה.

מה המחיר הנהוג בדר"כ בדירה להשקעה
מה התשואה הממוצעת לדירה לשהקעה
איך מוצאים דירה להשקעה ? מה הסיווג של דירה להשקעה ? איך יודעים באילו ערים ואזורים לחפש ?
ואחרי שאיתרתי "דירה להשקעה" איך אני יכול לדעת אם האזור הוא טוב או לא ? אם מישהו ישכיר את הדירה ומה באמת סכום השכירות שאני יכול לקבל ?
אני מניח ששאלתי רק את חלק מהשאלות את אלו שלא שאלתי אני כנראה לא מכיר . אשמח לקבל את עזרתכם.
שאלה לגבי מימון דירה להשקעה...במידה ויש לי דירה בשווי 1.7 והמשכנתא שנשארה לי היא בסביבות 70K, האם הדירה יכולה לשמש לי כהון עצמי ?

תודה

תשובות

דירה קיימת יכולה לשמש כהון עצמי לרכישת דירה נוספת -
ניתן למשכנה עד לגובה מחצית ערכה.
&nbsp
אם נשארו רק 70,0000 שקלים בהלוואה הקיימת על הדירה ולא ביצעת מיחזור לאחרונה
אז בכל מקרה כדאי לבצע מיחזור / פירעון מוקדם באמצעות הלוואה רגילה (ולחסוך את תשלומי ביטוח החיים).
&nbsp
מעבר לכך, ממליץ על ההרצאה שקישור אלי בחתימתי למטה.
בהצלחה.
&nbsp
&nbsp

aeonf

New member
הערה

מאד מאד לא מומלץ למשכן את דירת המגורים שלך להשקעה כלשהי.
&nbsp

למה לא?

בדיוק כמו שאתה ממשכן את דירת המגורים שלך לקבלת משכנתא (זה בסדר אני מקווה מבחינתך)
כך ניתן למשכן אותה כדי להרוויח כסף מהשקעה נוספת.

אני חושב הפוך ממך שמי שיש לו דירת מגורים ללא משכנתא, יקח פחות סיכון אם ימשכן לצורך
רכישת השקעה נוספת מאשר מי שימשכן לצורך הלוואה מהבנק (משכנתא) כיוון שבמידה ואדם
יפוטר מעבודתו נניח, אולי לא יוכל לשלם את המשכנתא.
אך אם אדם יפסיד בהשקעה שלו (צריך להביא 50% הון עצמי) כנראה שיוכל למכור את הנכס שהשקיע
בו בהפסד מסוים, ובכל מקרה לכסות את המשכנתא שלקח, שכאמור היא רק 50% משווי ההשקעה.

מסכים איתך שלמשכן בית למגורים להשקעה מסוכנת (כמו רכישת אופ' מעוף וכד') זו שטות, אך זה לא המקרה כאן.

למעלה