דירה בשכירות

tashian

New member
דירה בשכירות

בחוזה השכירות שלנו היה כתוב (לא יודעת את הניסוח המדויק) שכל אחד מהצדדים רשאי להפר אותו בהתראה של 30 יום מראש בדואר רשום. עזבתי חודש לפני הזמן. לא הודעתי ברשום, אבל מצאתי שוכר במקומי והוא אכן נכנס לדירה. בעלי הדירה לא רוצים להשיב לי את כספי (דמי שכירות עבור החודש שלא גרתי בדירה). לטענתם "לא מגיע לי, זו בעיה שלי שעזבתי לפני הזמן". מה עושים?

היית צריכה

לסכם עם השוכר שהוא ישלם לך את השכירות. מצד שני, אם המשכיר קיבל פעמיים את השכירות הוא נהג בחוסר תום לב ואת יכולה להתריע בפניו שאם לא יחזיר הכסף שקיבל תתבעי אותי בבית משפט לתביעות קטנות.

tashian

New member
עוד שאלות...

המשכירה לא הסכימה. היא ביקשה במפורש לחתום על חוזה מולו. האם בית המשפט יקבל את טענתי גם אם לא שלחתי מכתב רשום? וגם אם בחוזה לא כתוב במפורש שיוחזר לי הכסף? ( כי אם כך מה משמעות של סיום חוזה אם לא שאני מפסיקה לגור ולשלם?) ומה אם הוא נכנס לגור שבוע אחרי שעזבתי? ומה אם במשפט הוא יגיד שנכנס בתאריך מאוחר יותר כדי לא להסתבך איתה? אגב כשפיניתי את הדירה היא הבטיחה להחזיר לי את הכסף. יש לזה משמעות?

אם היא קיבלה

כסף גם ממך וגם מהשוכר האחר בעבור אותה התקופה, הרי שזו עשיית עושר ולא במשפט. קרוב לודאי שבית המשפט יקבע שעליה להחזיר לך הכסף מיום שהשוכר החל לשלם.

למעלה