דירה בפתח תקווה

mayaber

New member
דירה בפתח תקווה

שלום לכולם, הייתי מאוד שמחה אם מישהו היה מסביר לי מה ההבדל בין המושבה החדשה (אם המושבות) לוותיקה, בפ"ת. אני ובעלי מעוניינם לקנות דירה, ומתלבטים... בתודה מראש

מיכל שב

New member
אני חושבת שהכל תלוי במה אתם

מחפשים. קודם כל חשוב לדעת, לדעתי, את ההגדרה הדתית שלכם. דתיים יעדיפו לדעתי לגור בכפר גנים ולא באם המושבות (שם עד כמה שידוע לי יש רק בית כנסת אחד). שנית, האם יש לכם ילדים. יש המון בתי ספר בעיר, חלקם טובים מאוד וחלקם פחות. אם תתנו לי עוד פרטים אני אשמח לעזור יותר (חשוב גם לדעת מה כוונתכם במושבה הותיקה - האם מדובר על כפר גנים (הותיקה) או מרכז העיר, עין גנים וכו').

האוראקל

New member
אין הבדל

סתם שמות של קבלנים לאותה שכונה גדלה והולכת. שניהם לומדים באותם בתי ספר למשל.

mayaber חבל על הכסף שלך אין

איכות חיים בפ"ת לא משנה באיזה שכונה תבחרי

מיכל שב

New member
שטויות במיץ גזר

על סמך מה אתה אומר את הדברים? אם אין איכות חיים בעיר, למה אתה גר כאן?

אז תראי לי עיר באיזור המרכז ....

פרט אולי לבני ברק שהאיכות חיים בה היא נמוכה יותר מבפתח תקווה. כפר סבא?, הוד השרון? רמת גן? , תל אביב? ,גבעתיים? , נתניה? ,ראשון לציון? ,חולון? פתח תקווה היא העיר חסרת איכות חיים מכל הערים הנ"ל אין ים עיר בשפלה מזרחית לגוש דן תקועה בין בני ברק לראש העין ,פקקים, זיהום אויר, טירוף בנייה שפגע אנושות באורח החיים בעיר והוסיף צפיפות בלתי נמסבלת ,בריחת מפעלים מהעיר,חברת אוטובוסים פרטית שמתפעלת את העיר ....כולנו יודעים שדן היו הרבה יותר טובים, מרכז עיר שנראה כמו עזה .........יש עוד הרבה מה לכתוב !!

Bardug0

New member
חייב להסכים עם הנ"ל, ולהוסיף

שגם השכונות החדשות (כגון אם המושבות) מוצפות בבעיות כמו פקקים, צפיפות ובעיות חנייה. העיר מאוד רועשת, מזוהמת וצפופה ואיכות החיים בה רק מתדרדת עם הזמן. את עיקר האשמה אני תולה בעירייה שדואגת לאכלס את העיר עוד ועוד ולפוצץ אותה בתושבים, מבלי לדאוג להוספת/הרחבת נתיבי תחבורה. שנים שכבר יש תכנון לגשר מעל כביש גהה שיחבר לת"א, לחיבור בין קריית-אונו לאיזור של "הבאר של סבא", חיבור בין גבעת שמואל לרמת-סיב וחיבור בין רח' לוחמי הגטו לגת-רימון. כיום, אף אחד מהחיבורים הנ"ל לא קיימים. חלק מהחיבורים קיימים באופן פיראטי ומי שנוסע שם לוקח על עצמו סיכון של נזק לרכב ואפילו נזק לגוף (סיפור לא נעים שקרה לי באחת הדרכים הנ"ל.) כמו כן, אולי במקום לבנות ולבנות עוד ועוד שכונות ובניינים, לא יזיק לבנות גם גנים. הפארק ה"ענק" המקורי של פ"ת היה אמור במקור להבנות היכן שהיו פעם כל הפרדסים ומה שהיום נקרא "כפר גנים ג'". איציק אוחיון העדיף לתת לכל החברים הקבלנים שלו אישורי בנייה ואפילו אאל"ט הופקעו קרקעות פרטיות רק כדי שיוכלו לבנות שם שכונה חדשה. לאחר מכן העבירו את התכנון לפארק ליד הקניון הגדול, ששטחו היה אמור להיות פי 2-3 יותר גדול משטחו של הקניון. בסופו של דבר הפארק מתוחם ומשתרע על שטח של כמחצית מהקניון.

עושרי

New member
המילה פארק בכלל לא מתאימה

זה פארק זה? אני עושה את כל היקף הפארק ברגל בפחות מ 4 דקות, עם אופניים זה לוקח פחות מדקה אחת!! בחייאת ראבק על מי הם עובדים? זה יכול להקרא גינה גדולה אבל בוודאי לא פארק ,אני לוקח נקודת יחס לפארק ברמת גן ,זה אפילו לא קצה הציפורן של הפארק ברמת גן ,זה סתם מן ריבוע קטן עם קצת דשא הבטיחו פעם שהפארק יהיה היכן שקיימת היום כפר גנים ג ,לפני הבטיחו שיהיה פארק באיזור של ירקונים שיתחבר עד להוד השרון גם את זה גנזו בסוף עשו לנו טובה ועשו ריבוע מגודר עם דשא וקראו לזה פארק ואיפה תקעו את הגינה הזאת בין ציר זבוטינסקי המזוהם לבין איזור התעשייה . והם עוד ברוב חוצפתם כינו את פ"ת העיר הירוקה ,ירוק יש כנראה רק לקבלנים בעיר הזאת וזה לא דשא

מעיין140

New member
גם אני בורחת מהעיר הזאת ../images/Emo4.gif

אני ובעלי הגענו להחלטה למכור את הדירה שרכשנו באם המושבות ולעבור למקום עם יותר איכות חיים ופחות צפוף,יש לי ילד בן 5 אפילו גינה נורמלית בשכונה אין לנו שלא לדבר על הצפיפות והעומס. אני אומרת את המשפט הבא מתוך נסיון וצריבה קשה על בשרינו ומכל הלב,לא לעבור לגור בפ"ת באותו הכסף אפשר לגור בעיר הרבה יותר נורמלית פשוט חבל חבל חבל!!

נמנמ....

זה ממש תלוי במה שאת מחפשת. אם את מחפשת משהו מודרני אז לכי לאם המושבות (אם כי זה די צפוץ שם...) או לכפר גנים ג'. אם את מחפשת משהו יותר ישן וחמים אז אפשר את כפר הגנים הרגיל/האיזור של עין גנים,המגינים,הרברט סמואל וכו'. תפרטי.

למעלה