דירה בלונדון... HELP

Michal Plath

New member
דירה בלונדון... HELP

שלום לחברי הפורום היקרים, אני נוסעת לארבעה חודשים ללונדון לחילופי סטודנטים ומזה חודשיים מנסה למצוא דירה. כל הדירות שמצאתי עד כה היו של בעלי דירות שביקשו שאעביר להם כספים (ישירות או דרך WU) לפני שאפילו ראיתי (יותר נכון, קרובת משפחה בלונדון שהתנדבה למשימה) את הדירה. אני מחפשת בעל דירה ישראלי שאוכל לסמוך עליו שלא יעשוק אותי או ירמה אותי. האם למישהו/י יש רעיון לדירה שמתפנה בין אוגוסט לדצמבר באזורים 1 או 2? אני יודעת שזה לונגשוט לשאול פה, אבל אני כבר די נואשת... המון תודה, מיכל

jonbaum

New member
מנסיוני הארוך והמר בנושא

בעלי בית ישראלים עושקים ומרמים בדיוק כמו כל האחרים.

TCPOptimizer

New member
בשום אופן לא להעביר כסף דרך wu

לא משנה כמה נואשת , אל תעשי את זה.

EfratUK

New member
אם זה עדיין אקאוטלי

חברה ישראלית מנסה להשכיר דירה של שני חדרי שינה ב Childs Hill. צרי איתי קשר במסרים ואני אתן לך את הפרטים שלה.

baleful

New member
העברת כספים ל"בעלי דירות"

"בעלי הדירות" הללו הם לרוב אזרחים אפריקניים שיושבים ביבשת השחורה ומנהלים משם מודעות הונאה באינטרנט. (על "העוקץ הניגרי" שמעת?) הם בעיקר יושבים על אתרים כמו Gumtree אבל גם Craig's list. הם כותבים באנגלית גבוהה למדי ונוהגים לפתח אמינות עם המתעניינים ב"נכס" שלהם.. ע"מ שבסופו של דבר הם יצליחו לגרום למתעניינים להעביר להם כספים. הם בדר"כ מספרים שהם גרים בסקוטלנד, דנמרק, בלגיה וכו' (רק לא בלונדון...) אבל מוכנים להגיע ללונדון כדי "לסגור על הדירה" בתנאי שיקבלו קודם סכום השווה לחודש שכירות. הם מציעים להעביר את הסכום בדר"כ דרך Western Union ומספרים למתעניינים שהם יוכלו לעשות זאת ע"ש חבר או חברה שלהם, ושרק ישלחו את הקבלה בפקס או במייל. לפעמים הם גם שולחים לינק לאתר שנראה דומה מאד לאתר של Gumtree (אבל הוא לא אמיתי) בו מסבירים שיש שירות חדש של Gumtree בו ניתן להעביר כספים כביכול ל Gumtree שמשמש כמתווך בין בעל הדירה לבין השוכר העתידי. כמובן שהכל בולשיט. כתובת האתר המפוברק אגב היא: http://www.gumtree-rentals.com/ בקיצור, הם לא באמת בעלי דירות. אל תתפתי בשום פנים ואופן להעביר להם כספים. יתר על כן, תתעלמי מהמיילים שלהם. עוד פרטים באתרים הבאים: http://blog.gumtree.com/gumtree-rentalscom-scam-alert/ http://www.squidoo.com/Gumtree-Rent-Scams נ.ב. יש בעלי דירות מקסימים בלונדון, ויש שפע של דירות (אמיתיות!) יש המון סוכניות תיווך שישמחו לעזור לך, וההמלצה הגדולה ביותר שאוכל לתת לך היא להגיע ללונדון, להתארח אצל חברים/משפחה (אם יש) או במלון (אם אין איפה להתאכסן בימים הראשונים) ולחפש פה דירה... בהצלחה!!

Lia78

New member
גם בברלין

נתקלנו ב'עוקץ' מסוג דומה. לא הייתי מעבירה כסף לבעל דירה לפני שאני רואה את הדירה, אותו וחותמת על חוזה. אם אין איש קשר שסומכים עליו, עדיף להשקיע כסף במלון/אכסניה או דירה לטווח קצר (חודש), ע"מ שהזול לא ייצא יקר.

בדיוק מה שרציתי להציע

קיים מונח במלונאות שנקרא Extended Stay - מדובר על מלונות-דירות או על סוויטות שמושכרות - יחסית למלון, לזמן ארוך, וארוך מספיק כדי שתוכלי למצוא דירה. לעיתים - מבחינת השירותים שהם נותנים (אבטחה בכניסה, מכונות כביסה, וכו' - תלוי ברמת המלון) - יותר שווה לישון שם מאשר לשכור דירה (אם לא באים לטווח ארוך בכל מקרה). ומכל מקום זה נותן בסיס שממנו ניתן יהיה להשכיר דירה. אבל - אפילו B&B זול ונחמד יכול להיות פתרון (ולהיפך - אם מדובר ב-B&B אמיתי, כלומר, משהו שמנהלת משפחה, יש לך את הדעות של לונדונאים אמיתיים שלפחות במקרה שלי בברלין הפכו לממש חברים טובים אחרי שכבר מצאנו דירה). ואם אין כסף ל-B&B או למלון דירות מהסוג שתיארתי, אפילו אכסנייה עדיפה מבחינת היכולת שלך לחפש בשטח ולראות את הדירה.

jonbaum

New member
גם באירלנד יש כאלה

לא מזמן עזרתי לזוג יפנים למצוא דירה בדבלין. הם חקרו את האינטרנט ומצאו דירה שמצאה חן בעיניהם. כתבנו לבעל הבית, ומיד קיבלנו אימייל מהנהלת האתר שבו אמרו שהם הורידו את המודעה הזו כי הם חושדים שמדובר ב-scam הסיפור היה בדיוק כפי שאתה אומר. קיבלנו אימיין מ"בעל הבית" ובו סיפר שהוא נמצא באנגליה ושזו דירה של אמא שלו ז"ל. הוא ביקש שנעביר לו שכר דירה של חודש דרך Western Union ואז הוא יתארגן כדי להגיע לדבלין ולהראות לנו את הדירה. כתבנו לו שאנחנו לא מוכנים לשלם לו כלום עד שלא נראה את הדירה. קיבלנו ממנו עוד איזה אימייל שאני כבר לא זוכר מה היה כתוב בו, והתעלמנו ממנו.

Hun1

New member
לא יודעת אם את עוד קוראת תגובות

אבל בכל זאת ארצה להוסיף שאפשר פשוט לפנות לסוכניות תיווך. אמנם צריך לשלם להם איזושהי עמלה (בדרך כלל עלות אדמינסטרציה) אך לפחות יהיה למי לפנות (לא מבטיחה שהשירות לקוחות שלהם הוא טוב אבל עדיף מחאפרים שעלולים לעקוץ אותך). לא מכירה אישית חברות בלונדון אך כל חיפוש של ESTATE AGENT LONDON בגוגל יניב לך תוצאות. בהצלחה

למעלה