דיקט ימי

מני04

New member
דיקט ימי

אני לא בטוח שזה שייך אבל אני מחפש דיקט ימי איכותי
האם מישהו יכול לעזור ?

gb228

Active member
תבדוק אצל "עץ איתן" במושב גאליה ליד רחובות

מיבא בצורה לא סדירה דיקט ימי איטלקי

zina71955

New member
אחרי שתעשיית הלבידים בארץ השיבה את רוחה לבורא עולם אין יותר

דיקט ימי איכותי בארץ. היבוא אינו מגיע לרמת האיכות שהייתה כאן. או אז. השאלה היא מה המטרה של בשימוש ולמה אתה יכול להתפשר.

מני04

New member
יבואן

כמו שכתבתי קודם מצאתי את היבואן שנמצא בצומת קסם
מייבא מפינלד ולטביה , למי שצריך - 052-5225151

gb228

Active member
תוודא איכות הדיקט

כבר נתקלתי בסוחרי עץ שניסו למכור לי דיקט שמוגדר כ EXTERIOR בתור דיקט ימי.
אם אתה זקוק לאיכות תבדוק היטב שמדובר בדיקט מזנים של מהגוני (בד"כ אוקומה או מראנטי) ורצוי שעומד בתקן BS1088 או דומה לו.
כאמור, היבואן שאני ציינתי מייבא למיטב ידיעתי באופן עצמאי מאיטליה.
אם כי יכול להיות דיקט באיכות גבוהה שאינו מוגדר כימי, דיקט ימי איכותי מכיל את כל המרכיבים הבאים:
פורנירים מעץ קשה בכל השכבות
פורנירים דקים ביחס לדיקט רגיל (יותר שכבות ליחידת עובי)
פורנירים שלמים גם בשכבות הפנימיות (אין חללי אויר)
דבק עמיד במים
רמה נוספת של איכות (אבל ללא משמעות מכנית מבנית) היא פגמים בפורניר החיצוני - שני צדדים ללא פגמים, צד אחד עם ושני בלי או שני צדדים עם פגמים

מני04

New member
טגו

מדובר כמו שהבנתי בעץ ליבנה שהרבה יותר איכותי מאוקומה וכאלה
מעניין אותי כל מה שכתבת
אבדוק ואעדכן
תודה

gb228

Active member
מישהו הטעה אותך אם סיפר לך שליבנה איכותי יותר מאוקומה

(תכונה מוכרת אצל סוחרים להגיד שמה שיש להם הרבה יותר טוב ממה שאין להם)
בנוסף דיקט לבנה כבד בצורה משמעותית מדיקט ימי - זה לא שאי אפשר להשתמש בו לבניית סירה (או למבנים פנימיים בסירה) - אבל זה לא דיקט ימי וצריך לקחת את המשקל בחשבון.
עדיין לא כתבת למה זה אמור לשמש - זה יכול לעזור בהחלטה במה לבחור - השתמשתי כבר בליבנה כדי לייצר כל מיני חפצים שימושיים בסירה שלי, אבל אם הייתי צריך לבנות גוף של כלי שייט לא הייתי בוחר בו.

gb228

Active member
הבהרה

בקרב הסוחרים יש כאלו שמכנים כל דיקט עם פורנירים חיצווניים של אוקומה, שהוא באיכות יותר טובה מהזבל הרגיל בתור "אוקומה" - ייתכן בהחלט שליבנה באיכות טובה יותר טוב ממנו אבל כל קשר בין שניהם לדיקט ימי הוא מקרי.

zina71955

New member
ליבנה הוא עץ מצויין לבניית גוף סירה. ראיתי יכטה שנבנתה

במצרים מליבנה אמריקאי בשנות ה 50 ואחרי למעלה מ 50 שנה הגוף היה ללא מתום. עם זאת לעניות דעתי לא ליבנה ולא אוקומה מתאימים לשיכבה החיצונית בדיקט ימי לשימוש חיצוני. העץ המתאים ביותר לזה הוא המהוגני האפריקאי או בשמו המקורי אקאג'ו.

zina71955

New member
אוקומה הוא עץ רך יחסית ואם הלביד מיוצר ממנו בלבד ו/או מפורני

רים רכים אחרים לא יעזרו הדבקים, הוא יתפורר בשימוש חיצוני בים. בתעשיית הלבידים בארץ שולבו אוקומה ומהוגני כאשר השכבות החיצוניות היו מהגוני (לדיקט הימי). כאשר רציתי חזית אחרת פשוט קניתי פורניר מתאים ואת החלקים המיועדים הדבקתי בפוליאסטר. צריכים קצת מיומנות כדי לבדוק את איכותו שללביד ימי. היבואנים לא תמיד מיעצים לך נכון.

lunatick

New member
אוקומה ןמהגוני

בשנות ה90 הימי של אפיקים היה אוקומה וזה מקלט (משמרות) היה מהגוני השתמשתי בשניהם ואין לי בעיות. אבל הדיקט של קלט נראה והתנהג הרבה יותר טוב.
אשר לליבנה אף פעם לא השתמשתי אבל ממה שקראתי זה לא דיקט ימי. יש ליבנה שמיוצר בארצות הגוש הקומוניסטי לשעבר שהמליצו להתרחק ממנו ויש את הפינלנדי שלמרות שאינו מוגדר כימי הוא מיצר באיכות מעולה ויכול לשמש כימי.

zina71955

New member
יואב דיקט ימי מוגדר ככזה במידה והעץ + הדבקים הם עמידי מים.

דיקט פיני סטנדרטי גם אם הוא עשוי מעץ איכווקומהתי אם הדבקים אינם עמידי מים הוא לא דיקט ימי. כל הדיקטים בהם השתמשתי לסירה ולבית (ריהוט פנימי) נקנו בשעתו במעברות, סווגו כדיקט ימי והיו מיוצרים משילוב של אוקומה ואקאג'ו כאשר הפייסינג משני הצדדים - אקאג'ו. אוקומה עמיד מים אך אינו טוב לשימוש חיצוני בים לאורך זמן כשהוא מהווה את השיכבה החיצונית. אין בעיה אם הוא בשכבות הפנימיות.

lunatick

New member
דבק

אילן: דיקט ימי זה הרבה יותר מדבק עמיד למיים. למיטב ידיעתי היום כל ואם לא אז רוב הדיקטים מודבקים עם פנול שעמיד למים דיקט ימי זה מספר השכבות עובי השכבה החיצונית ומערכת בדיקות שמזכה את הדיקט בחותמת. כמו שכתבתי ונדמה לי שאתה מסכים דיקט מליבנה אינו דיקט ימי ומה שכתבתי שמקריאה בלבד ולא מניסיון דיקט ליבנה שמיוצר בפינלנד הוא מאיכות מעולה ויכול לשמש בסביבה ימית. גם אני קניתי במעברות-תעל- ועדין יש לי בבית 4 פלטות 6 ממ מיועד לסירה שכנראה כבר לא תיבנה השכבה החיוצונית היא מהגוני. הדינגי שלי מאותו הדיקט בת 30.

מני04

New member
תודה על המידע

בדקתי עם שני מחסני עץ
בעיקרון ליבנה ( בירץ' ) הרבה יותר חזק ואיכותי מאוקומה וכו' במיוחד אם מדובר על
חוץ ולא פנים ,
זו הסיבה שהוא יותר יקר
כרגע אני התעניינתי עבור בנייה של מדפים חיצוניים בחצר ושולחנות ,
מסתבר שהטגו עובר טיפול ולכן נקרא דיקט ימי ,
הדיקט הזה משמש גם ליציקות בטון
ישנם יבואנים מסין ומדובר על עץ זול ולא הכי איכותי , העץ הטוב מגיע מלטביה ופינלד להבנתי ,
אשמח לשמוע עוד הצעות ודעות
תודה

gerson1

New member
דיקט לתבניות אינו עמיד מים לאורך זמן

לא מבחינת הלבידים ולא מבחינת הדבק
קרי, עמידות מסוימת במים אינו הופך אותו למתאים ל"טבילה"
מציע שתתיחס למה שנאמר
שימוש למדפים ושולחנות הינו בעייתי-יש נטיה ללביד שהינו תחת שמש לייצר מתחי התפשטות בין השכבות ולהתקלפות (DELAMINATION) לאורך זמן
כלומר
יתכן ואין זה נכון להשתמש בלביד אלא דווקא בעץ מלא, כאוקומה, מהגוני, אלון וטיק, העמידים ברמות שונות לשימוש חוץ
דיק ימי הינו ליעוד אחר, מודבק בדבקים פאנוליים כפי שצויין

zina71955

New member
אני מסכים עם קודמי. ריהוט חצר שנחשף לגשם/שמש ממש לא מתאים

לדיקט ימי ויהיה זה באיכות הטובה ביותר. רק מעץ מלא וגם אז הוא חייב להיות מטופל שנתי ליטוש קל וצביעה בצבע חודרני לעץ. אני מתגורר בבית קרקע כבר למעלה מ 35 שנים ויש לי מעט ניסיון גם בזה. ולשואל השאלה שבמקור קח בחשבון שאת הסירה בה עברתי כבר כ 40000 מייל בניתי בעצמי כמו את כל ריהוט הגן והבית. ולא בכדי שאלתי בתגובתי הראשונה מה היעוד של החומר.

למעלה