את צודקת לגמרי
בדברייך אבל בכל זאת נראה לי שיותר קל לפנות למרכז בו יש את כל התחומים (במכבי טבעי יש כל התחומים, גם שיאצו ונטורפותיה ופאולה). אני חושבת שמטפל טוב צריך להיות לא מקובע על גישה מסוימת ולהתאים טיפול או גישה לבנאדם. סתם לדוג', תזונאי שבגישה של רק טבעוני ומהצומח, אני לא מאמינה בזה ולא כל מה שבא מהצומח מתאים לי, יש הרבה שלא. ולי טוב לצרוך מהחי אבל קצת, בכמות ובתדירות. פחות בהרבה מהכמויות המומלצות. עם ביצים\עוף מבושל יותר מסתדר עיכול מאשר עם קטניות. כמה שמהללים קטניות, לי הן ורמות לסבל. מעולם אף אחד במשפחה לא צרך אותם, גנטית אין נטייה וסבילות למזון הזה. אני גם מאמינה בשילובי מזון נכונים. שילובים לא מתאימים גורמים לבעיות שקל לפתור ומאוד מכבידים על הגוף והתפקוד. יש דברים שגיליתי מניסוי וטעייה על עצמי ולא קראתי בשום מקום אז אין לי הוכחה לזה. למשל חלבון מהחי, בעיני עדיף בכמות קטנה בארוחה, בשילוב עם ירקות, ולי אישית יותר טוב כאשר ללא עמילנים באותה הארוחה אלא בהפרש שעות. שומן בכמות קטנה אין בעייה. ואין צורך להגיע לפיצוץ ותחושת כובד מארוחה. כלומר, בעיני זה מזיק לאכול ארוחות בנפח שגדול מידי לבנאדם גם אם הן מורכבות מדברים בריאים כמו ירקות\קטניות. גם סלט ענקי זה לא טוב. צריך שהכל יהיה במידה, ותחושת נפיחות ופיצוץ לעולם אינה טובה ומרגילה למצב של זיהוי שובע רק כך. לטווח ארוך זה בעייתי. וגיליתי ששתייה מרובה מיד אחרי ארוחה, שהיא חלבונית, מקשה על עיכול. כמה לגימות לא. שתייה אחרי עמילנים לא מקשה ומקל על התחושה, בעדיפות לעמילן שמסיס במים. ועודף סיבים פשוט עושה לי רע. לי מוצרי חלב גורם לכאבים, גם בכמות של כף אחת. בתקופות שלא צורכת חלבי, יותר טוב לי, ואין חוסר בסידן למרות שלא צורכת שום דבר מועשר בסידן במכוון. מסתדר לבד. ובכלל, בעיני עדיף להקשיב לגוף ולא לדחוף בכח כשלא רעבים בכלל ואין חשק, גם כשיש מטרה לעלות. ירקות סולניים עמו עגבניה וחציל אמנם בריאים , אבל לא לכולם מתאימים, בטח שלא בצורה טרייה או בכמות גדולה. ואבוקדו הולך טוב עם הכל, זה פרי פלא

ואני חושבת שברנפלקס מזיק למרות שכל מקום מטיפים לסיבים. צפיפות גבוהה של סובין בקמח יבש אפוי לא באמת טוב, ולא טבעי לנו לצרוך כמות כ"כ מרוכזת. לי לפחות. עדיף ממקורות טבעיים של פירות, קווקר, אבוקדו אגוזים ואם דגנים- אז עדיף מבושל מקמח מיובש (ברנפלקסים, קרקרים). ואני לא חושבת שבננה גורמת לעצירות, כאשר שאר התפריט טוב. אלא סיבות אחרות. שימפנזות אוכלות הרבה בננות ופירות ואין להם בעיהי, רק לבני אדם שחיים במדינות מודרניות שצורכים הכל מוכן ומקופסה מהסופר פתאום החלו כל הבעיות האלו עם העיכול שפעם לא היו, וגם בכפרים ובישובים שבהם ניזונים ממה שמגדלים, פחות נפוצה הבעייה. חקרתי את זה

אני לא איש מקצוע ואין לי ידע בתחום, אבל אלו מסקנות שהגעתי מניסוי על עצמי.