דיקור סיני

iced tea

New member
דיקור סיני

היתי אצל רופאת גסטרו שהמחיצה לי לנסות דיקור סיני לבעיית עצירות כרונית (3 שנים) ואניזימוס\ספזם תמידי (בת 23). האם נהוג\מקובל, יש מטופלים שפונים לדיקור סיני בשל הבעייה הזו? זה משנה אצל מי עושים או שזה אותו דבר כל מטפל? אני רוצה לעשות במכבי טבעי

iced tea

New member
ד"א

הרופאה אמרה שאני אלרגית במפורש למוצרי חלב וחייבת להוריד... לגבי בשר ודגים-מגעיל אותי, אוכלת רק עוף, ואם כבר אז לעיתים רחוקות כי אני לא אוהבת. יש לי כל הזמן כאבי בטן אחרי ארוחות. תמיד. אני שותה מספיק, ואוכלת מספיק פירות ירקות ודגנים ואגוזים...למרות שיש לי ימים שלמים על כל היום לחם. הגעתי למצב של לאכול לחם בלי כלום או עם ריבה בגלל חשש שתכאב לי הבטן אם אמרח משהו כמו גבינה\חומוס.

0 אור 0

New member
בהחלט משנה

הרפואה הסינית כוללת לא מעט כלים שמשלימים זה את זה בנוסף לדיקור, וכאשר מדובר על עצירות, אני מאד ממליצה להיות מטופלת אצל מטפל אשר יכול לשלב את כל מה שנחוץ לך - לרבות התאמה תזונתית ולרובת תרגילי צ'י קונג שתעשי בבית ויפעילו את השרירים הפנימיים. בקופת חולים לא תמי נותנים למטפל את התנאים לאבחן בעצמו ולבצע את המעקב השלם של הטיפול, לכן עדיף להגיע אפילו לאותו מטפל אבל באופן פרטי. בינתיים רק שאלה ספציפית אחת - כשאת אומרת לחם אני מקווה שאת מתכוונת ללחם מלא? לפי תיאור התזונה שלך אני מניחה שאת מודעת לזה שלחם לבן טרי מאד מאד קשה לעיכול ומחזק עצירות.

iced tea

New member
אז ככה

במכבי טבעי יש גם טיפול תזונתי וייעוץ, וגם טיפולים אחרים ומתאימים לכל מטופל כמה טיפולים. הבעייה אצלי לא בתזונה כי אני שותה וצורכת סיבים, בכמות ספקת. וכן התכוונתי ללחם מלא. הבעייה אצלי תפקודית, של שרירים חלקים שקשה לשלוט עליהם. כיווץ תמיד, גם כשצריך להרפות. יצירת זווית לא טובה וחוסר קואורדינציה נכונה בין השרירים ומבחינת תזמון וסדר. זה לכאורה א מור להיות תהליך טבעי אוטומטי, לעיתים אובדת היכולת והגוף לא זוכר לפעול נכון. אולי כפוסט טראומה לתאונת עבודה קטנה שהייתה. ולחם לבן דווקא קל מאוד לעיכול היות והוא הופך מהר לגלוקוז, לכן ערכו הגליקמי גבוה. כך שאיני מסכימה איתך. הסיבה שמעודד עצירות בגלל שנטול סיבים. אבל יש לי סיבים ממקורות אחרים ואין צורך להגיע לעודף מהם, גם זה מוביל לעצירות. דווקא הרבה חלבון מהחי כמו שממליצים בימינו לצרוך מעודד עצירות, תהליךעיכול ארוך קשה ושוהה יותר זמן במעי, וזה אני מרגישה היטב אבל איאפשר להמנע מחלבון אז אני ממעיטה מאוד.

ladybug4NLP

Active member
שיטת פאולה עובדת נהדר בכל מה שקשור

לשרירים טבעתיים. אפשר לבדוק בגוגל מה זה בדיוק ואם את מתחברת לשיטה אפשר לבדוק אם יש במכבי טבעי בהצלחה נ.ב. וכן, יש אנשים שסיבים, חומוס ודומיו גורמים לכאבי בטן אולי תרצי לבדוק מה יש בחייך שאת לא מוכנה לשחרר

0 אור 0

New member
הנקודה שלי היא מטפל שאחראי על הטיפול

שאותו מטפל יאבחן ויתן גם את ההשלמה התזונתית לפי הראיה הסינית ואת התרגילים שלך לביצוע בבית שיכולים לסייע לך ללמוד להרפות או להפעיל את השרירים הפנימיים דרך תרגילי נשימה , וזאת כשהלמה לדיקור וחלק ממנו. השיטה של קופות החולים בעקרון שולחת אותך לאבחון אצל רופא ממין, לדיקור אצל מדקר שיש לו רק כמה דקות אתך, ליעוץ תזונתי אצל תזונאית קלינית ולפיזיותרפיה אצל פיזיותרפיסט - ואז גם אם כל אחד מהם הוא מטפל מוסמך ומקצועי קשה להם לתת את התראיה הכוללת שהיא מהותה של הרפואה ההוליסטית. המטפלים מאד משתדלים לתת כמה שהם יכולים כדי להתגבר על מכשלות השיטה, אבל כשאני מטפלת בך בבית שעה ואחר כך עוד לפחות רבע שעה משוחחת אתך על מה שהיה , ממליצה לך מה לעשות בבית ובודקת אם היו תגובות להמלצות שנתתי לך שבוע שעבר, זה נראה אחרת לגמרי מאשר כשעם סיום הטיפול אני צריכה כבר לרוץ למטופל הבא ואין לי זן לבדוק אתך מה רקורה או להסביר לך עוד משהו. חץ מזה, כשאת הולכת לקבל יעוץ תזונתי בקופת חולים זה בד"כ אצל תזונאית קלינית שיכולה להגיד לך שהרבה חלבון מהחי מומלץ או שלחם לבן קל לעיכול כי הוא הופך מהר לעיכול, בעוד שכנטורופטית לא טבעונית בכלל, אני יכולה להגיד לך שלגוף קשה מאד לעכל בשר, ולכן כשיש בעיה כדאי להקל עליו עם חלבון ממקור צמחי בצירופים הנכונים (או ביצה), ושקמח לבן הוא מאד בעייתי לגוף, גם אם צורכים סיבים ממקורות אחרים.

iced tea

New member
הבנתי

האמת שבתחום התזונה- אני הרבה יותר בוטחת ומעריכה תזונאיות מתחום נטורופתיה מאשר תזונאיות קליניות שלומדות חומר בע"פ שמגיע מבעלי אינטרסים, היתי אצל 3 דיאטניות קליניות מקופ"ח. כולן, דחפו לי מוצרי חלב, "חובה 3 מנות ביום", למרות שכל רופאי הגסטרו שביקרתי אמרו לי להמנע במפורש. והן כולן אובססיביות עם חלבון מהחי בכמויות, של חובה בשר\דג וכל יום ומנה גדולה! הן בחרדה מצריכת פירות מעבר ל3 ביום, אבל מבחינתן סוכר מגלידה לארוחת בינים או חטיף אנרגיה או במבה זה בסדר. לא הסתדרתי איתן ובעיני רובן דוחפות מוצרי צריכה שלא הכרחיים ורק עושים אנשים חולים ומרפדים כיסים של אחרים. אלו שביקרתי לא היו קשובות, מאביסות ברשימות אוכל ענקיות ונפחים וכמויות לבנאדם שאין לו קיבולת לצריכה גבוהה במילא.

iced tea

New member
את צודקת לגמרי

בדברייך אבל בכל זאת נראה לי שיותר קל לפנות למרכז בו יש את כל התחומים (במכבי טבעי יש כל התחומים, גם שיאצו ונטורפותיה ופאולה). אני חושבת שמטפל טוב צריך להיות לא מקובע על גישה מסוימת ולהתאים טיפול או גישה לבנאדם. סתם לדוג', תזונאי שבגישה של רק טבעוני ומהצומח, אני לא מאמינה בזה ולא כל מה שבא מהצומח מתאים לי, יש הרבה שלא. ולי טוב לצרוך מהחי אבל קצת, בכמות ובתדירות. פחות בהרבה מהכמויות המומלצות. עם ביצים\עוף מבושל יותר מסתדר עיכול מאשר עם קטניות. כמה שמהללים קטניות, לי הן ורמות לסבל. מעולם אף אחד במשפחה לא צרך אותם, גנטית אין נטייה וסבילות למזון הזה. אני גם מאמינה בשילובי מזון נכונים. שילובים לא מתאימים גורמים לבעיות שקל לפתור ומאוד מכבידים על הגוף והתפקוד. יש דברים שגיליתי מניסוי וטעייה על עצמי ולא קראתי בשום מקום אז אין לי הוכחה לזה. למשל חלבון מהחי, בעיני עדיף בכמות קטנה בארוחה, בשילוב עם ירקות, ולי אישית יותר טוב כאשר ללא עמילנים באותה הארוחה אלא בהפרש שעות. שומן בכמות קטנה אין בעייה. ואין צורך להגיע לפיצוץ ותחושת כובד מארוחה. כלומר, בעיני זה מזיק לאכול ארוחות בנפח שגדול מידי לבנאדם גם אם הן מורכבות מדברים בריאים כמו ירקות\קטניות. גם סלט ענקי זה לא טוב. צריך שהכל יהיה במידה, ותחושת נפיחות ופיצוץ לעולם אינה טובה ומרגילה למצב של זיהוי שובע רק כך. לטווח ארוך זה בעייתי. וגיליתי ששתייה מרובה מיד אחרי ארוחה, שהיא חלבונית, מקשה על עיכול. כמה לגימות לא. שתייה אחרי עמילנים לא מקשה ומקל על התחושה, בעדיפות לעמילן שמסיס במים. ועודף סיבים פשוט עושה לי רע. לי מוצרי חלב גורם לכאבים, גם בכמות של כף אחת. בתקופות שלא צורכת חלבי, יותר טוב לי, ואין חוסר בסידן למרות שלא צורכת שום דבר מועשר בסידן במכוון. מסתדר לבד. ובכלל, בעיני עדיף להקשיב לגוף ולא לדחוף בכח כשלא רעבים בכלל ואין חשק, גם כשיש מטרה לעלות. ירקות סולניים עמו עגבניה וחציל אמנם בריאים , אבל לא לכולם מתאימים, בטח שלא בצורה טרייה או בכמות גדולה. ואבוקדו הולך טוב עם הכל, זה פרי פלא:) ואני חושבת שברנפלקס מזיק למרות שכל מקום מטיפים לסיבים. צפיפות גבוהה של סובין בקמח יבש אפוי לא באמת טוב, ולא טבעי לנו לצרוך כמות כ"כ מרוכזת. לי לפחות. עדיף ממקורות טבעיים של פירות, קווקר, אבוקדו אגוזים ואם דגנים- אז עדיף מבושל מקמח מיובש (ברנפלקסים, קרקרים). ואני לא חושבת שבננה גורמת לעצירות, כאשר שאר התפריט טוב. אלא סיבות אחרות. שימפנזות אוכלות הרבה בננות ופירות ואין להם בעיהי, רק לבני אדם שחיים במדינות מודרניות שצורכים הכל מוכן ומקופסה מהסופר פתאום החלו כל הבעיות האלו עם העיכול שפעם לא היו, וגם בכפרים ובישובים שבהם ניזונים ממה שמגדלים, פחות נפוצה הבעייה. חקרתי את זה:) אני לא איש מקצוע ואין לי ידע בתחום, אבל אלו מסקנות שהגעתי מניסוי על עצמי.

0 אור 0

New member
מסקנות נפלאות יש לך

אני דוגלת ומאמינה בהקשבה לגוף, ושלא במפתיע אם תדברי עם נטורופטים ולא עם תזונאים תגלי שהמסקנות שהגעת אליהן בהרבה מאד ניסוי וטעיה מתאימות מאד להמלצות "רגילות" של נטורופטים - ארוחות קטנות, צירופי מזון נכונים, סיבים כחלק מהמזון הטבעי ולא כתוספת, שתיה לפני הארוחה וגם גילית לבד שהמיתוס על בננה שגורמת לעצירות עושה עוול לפרי הנפלא הזה. ולמה במרכאות - כי מעצם מהותה של הגישה שלנו (לפחות שלי) לתזונה, אין תזונה אחת שמתאימה לכולם ומעבר לכמה עקרונות מאד בסיסיים, צריך להתאים את התזונה באופן אישי לפי האדם ויחד אתו.

iced tea

New member
אז במקביל אחפש מישהו בתחום.תודה!

שבוע טוב לך חביבה

נהניתי מאוד לקרוא את דבריך והתובנות שהגעת אליהן בכוחות עצמך. מסקנותייך ברובן נכונות ויישר כוחך. מצטרפת לתגובתה של 0אור0 היקרה והחביבה והמקצועית. אכן, מוצרי חלב אינם מספקים סידן - כפי שמנסים 'למכור' לנו, ובננות - כן נפלאות. ויש להימנע מצירופים של חלבון ועמילן - שמקשה על פעולת מערכת העיכול. ועוד מתובנותיך. נשימה, כפי שברק המליץ, חשובה ביותר. אם את יכולה לבקר מדי פעם בחוף-הים ולנשום את האוויר שם - הוא נפלא ופותח ומאוורר את הגוף - גם מבפנים. ובימים קרים - ניתן להתלבש חם מספיק ולהנות גם מהאוויר וגם מנופו, שתמיד יפה, של הים. פעילות גופנית מתאימה - לא חדר כושר וכאלה - יוגה, טאי צ'י, פלדנקרייז, ועוד - יסייעו גם להשיב לגוף את תפקודו התקין יותר. שמחה שבלב חיונית ביותר לבריאות איתנה ורעננה. גם התרחקות מבני-אדם מלחיצים ומעצבנים. ולהשתדל, כמה שיותר, להימצא במחיצת אנשים שכיף לך ונעים לך בחברתם, שמשמחים אותך ומשרים עליך רוגע שלווה ואושר. בשורות טובות בהמשך שבוע טוב ומבורך חורף בריא יותר נעים וקל
שלומית נצח

barakshiatsu

New member
בנוסף להמלצות הטובות שקיבלת,

אני יכול להמליץ לך בחום לנסות טיפול בטן במסגרת טיפול שיאצו או אמפוקו. טיפול זה יוכל, בנוסף לשחרור חסמים רגשיים שכנראה קשורים לבעיה, לעזור רבות להחזיר את מערכת העיכול לאיזונה הטבעי. כמו כן, כדאי לבקש מהמטפל שילמד טיפול בטן עצמי לתרגול יום יומי בבית. בנוסף, מעבר לתזונה ולשליטה הנרכשת בשיטת פאולה או לכל טיפול אחר (דיקור, הומופטיה, נטורופתיה...), חשוב לי להזכיר שיש מקום נכבד לתרגול נשימות וכדאי מאוד לשלב אותם במהלך כל יום, (אגב, בנות הזוג של המעי הגס הן הריאות מבחינת הרפואה הסינית), תנועת הנשימה והסרעפת, משפיעה מאוד על תנועת המעיים ועוזרת לתהליך העיכול ותנועת המזון במעי. בכל מקרה צריך סבלנות, אבל יש הרבה מקום לשיפור בבעיות כאלה, שיהיה הרבה בהצלחה, ברק.

יעל ND

New member
רפואה סינית

זה באמת אחת הכתובות שיכולות להיות לבעיה שלך, אבל אם את יכולה לאפשר לעצמך מטפלת שעובדת הצורה עצמאית ולא דרך קופת חולים - היתי ממליצה להעדיף אותה.

iced tea

New member
הבעייה

שמטפלת פרטית יקרה פי 3...ואני רק סטודנטית. אז מתפשרת...עדיף מכלום

למעלה