דיקור סיני

הי בנות

אני בת 32 חדשה בפורום אבל לא במחלה..שהתגלתה לפני שנה וקצת מאז עברתי לפרוסקופיה יותר אבחנתית פחות ניתוחית, בטיפולי IVF מספר חמישי כרגע,ורציתי לדעת עם מישהי שמעה על מטופלת של פרופסור עמי עמית שיש לה אנדומטריוזיס בדרגה גבוהה ונכנסה לריון?וגם לשאול אתכן בנות האם גם אצלכן חוץ מכל הסימפטומים הידועים הבטן כל הזמן נפוכה ?ובמיוחד אחרי טיפול IVF ..ואם מישהי שמעה על מקרה של אנדומטריוזיס קשה שהצליחה להרות בIVF?

gui1

New member
בהחלט דיקור יכול לעזור בטיפלי IVF

מומלץ לנסות ולו רק בשביל האפקט המרגיע -שלא לדבר על היכולת לעבות רירית רחם לעזור באיכות הביציות בהחלט מומלץ בהצלחה

זואילי

New member
גם אני ממליצה על דיקור במסגרת הטיפולים

למרות שאצלי זה לא עבד. זה כן עזר לגבי מיני סימפטומים של האנדו וכן מצויין להרגעה.

לזואי עוד שאלה

כתבת בפורם שעברת טיפולי IVF ועכשיו את עושה טיפולי IVM סליחה עך הבורות מה זה IVM. לילה טוב,דנה

מירית117

New member
ד"ר קאופמן

מומחה לאנדו מבית חולים כרמל , יש לו ידע נרחב אך לא טופלתי אצלו כך שהחוות דעת היא משמועות בלבד

vizsla3

New member
יש בפורום מישהי שהיתה אצלו

אם הבנתי נכון, הוא עשה התמחות ספציפית על האנדו' בחו"ל

דנה שלום

התבקשת ואני מבקשת שוב לא לפתוח הודעות חדשות.....אנא המשיכי את שאלותייך או כל דבר אחר בשרשור זה.....

זואילי

New member
הי דנה, וולקאם ../images/Emo140.gif

ראשית אני מציעה לך לפנות לייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש. לא כ"כ הבנתי...האנדו התגלה לפני ניתוח? מה ראו? ואז הגיע הניתוח? לקחו ביופסיה? אישרו אנדו? היכן עברת את הלפה'? לגבי פרופ' עמי עמית - מומחה בעל שם בטיפולי פוריות. מנהל מח' IVF באיכילוב. אני לא ממליצה עליו בכלל
ואם זה לא מספיק ברור, אז - לא!!!! בוודאי שהבטן נפוחה בעיקר אחרי טיפול. את מלאה בהורמונים. השחלות מוגדלות. וזה עוד אחרי הכרס הבסיסית של האנדו. כל מי שרואה אותי, חושב שאני בהריון. מבנה הגוף שלי השתנה לגמרי בשנתיים של טיפולים וקיבלתי לוק של הריונית. וכן, שמעתי על אנדואית קשה שהרתה בIVF. אפילו יותר מאחת.... תקראי פה קצת ותמצאי אותן

לזואי..

קודם כל תודה,לגבי השאלות שלך:אצלי יש דם בצואה בזמן מחזור וכמה ימים לפני כך בעצם גילו שיש לי אנדו' יש לי גם בנרתיק לכיוון הרקתום ובכל מיני מקומות בבטן וסביר להניח שהמעי מעורב משום שיש לי דם בצואה וכאבי בטן עזים לפני יציאות בזמן מחזור ממש כמו צירים(למרות שלא חוויתי צירי לידה מעולם ..מקווה שיהיו כאלה בעתיד) ביצעו לי לפרוסקופיה באסותא בחיפה ד'ר אריה ליסק בזמנו הייתי אצל פרופסור מרתה בתחילת טיפולי הפריון קיבלתי אצלה רק דקקפטיל ואז היא החליטה על לפרוסקופיה כדי להיות בטוחה עברתי לפרופסור עמית משום שאחותי עשתה אצלו IVF ויש לה שני ילדים היום למרות שהבעיה שלה בכלל שונה..רציתי מאוד לדעת מדוע את לא ממליצה בלשון המעטה על פרופסור עמית -אני נוסעת אליו כל פעם במיוחד מהצפון ... תודה ולילה טוב

זואילי

New member
דנה

אין צורך לפתוח בכל פעם הודעה חדשה. יש לך פה כבר 3 שירשורים. כל הודעה חדשה דוחקת הודעה קודמת. ההודעה שלך, כשעונים לך (משרשרים) תקפוץ למעלה בכל פעם, עד 72 שעות מפתיחתה. אז גם אם את רוצה לשאול על מספר נושאים - רשמי הכל באותו שירשור, בדיוק כמו שאני משרשרת תשובה אלייך. ככה אני "מקפיצה" לך את השירשור. מקסימום רשמי כותרת בנושא חדש או תוסיפי איזה אייקון. אז במקום ללחוץ על "הוספת הודעה חדשה" לחצי על "הוספת תגובה" בתחתית התשובה שלי אלייך. האבחנה שקיבלת לגבי האנדו איננה שלמה. לא כל אישה שיש לה דם בצואה סביב הווסת היא אנדואית! אני מניחה שרופאים מיומנים חשו במישוש מוקדים אצלך, ובהתאם גם לתלונותייך החליטו על לפה'. עכשיו השאלה מה נעשה בניתוח. מקווה שיש לך דוח ניתוח ותשובה פתולוגית מנטילת ביופסיה. האם התבצע בניתוח מעבר צבע בחצוצרות שהיה תקין? או האם עשית באיזה שהוא שלב צילום רחם? הצעתי לך ללכת לייעוץ במרפאת האנדו כי בהחלט ממה שאת מספרת, נשמע שבאנדו עסקינן אבל עדיין ללא הפרטים שנמצאו בניתוח, קשה מאוד להבין היכן את עומדת. אינני מכירה את הרופאים עליהם כתבת. דקפפטיל קיבלת לשם דיכוי? זה עזר לך להפחתת הכאבים? זו גם עוד דרך *בנוסף* לכל מיני בדיקות ועניינים להתקדם לקראת אבחנה. כי להרבה אנדואיות - הדיכוי נותן הקלה משמעותית. תראי, אין לי בכלל ספק בהצלחות שיש לפרופ' עמית. אבל שאלת עליו בהקשר לרופא פריון - מבין באנדו - מומלץ. מדוע אינני ממליצה עליו - אני מעדיפה לעבור למסרים. כדי לשלוח לי מסר, חפשי פה למטה בתחתית הודעתי - "מסר למחבר/ת".

זואילי

New member
IVM

דנה אני עונה לך פה על זה, בגלל ההסבר הקודם שלי על נושא השירשורים. בבקשה - תמשיכי בשאלותייך בשירשור הזה אוקיי?
אני לא עושה עכשיו IVM אלא כבר עשיתי. ומכיוון שראינו (הרופא ואני) שהשיטה לא מתאימה לי ובIVF רגיל התוצאות היו טובות יותר, אז חזרתי אח"כ לטיפולים רגילים. IVM בגדול זה הבשלת ביציות חוץ גופית. בשונה מIVF רגיל - שואבים את הזקיקים כשהם קטנים, גודל 13/14 ו"מבשילים" אותם במעבדה עד שהם בשלים להפרייה. בטיפול הזה משתמשים במעט מאוד הורמונים (מבחינת מינון וימי הזרקה) לשלב הסטימולציה ובמעקבים תכופים מתחילת המחזור. נשים פוליציסטיות יכולות לעשות את הטיפול גם ללא הורמונים לסטימולציה (כי יש להן מראש ריבוי זקיקים ולפיכך יש מה לשאוב). מקבלים הורמונים לביוץ וכמובן תמיכה לאחר השאיבה. (גם תמיכה אסטרוגנית). כבר קיים חומר על השיטה באינטרנט, אז את מוזמנת לקרוא. מן הסתם באנגלית זה הרבה יותר מפורט ועם הרבה יותר נסיון. השיטה מבוצעת בכמה בתי"ח בארץ. יש הריונות ואפילו תינוקות. (4 או 5 לפי מה שפורסם). אבל בארצנו הקטנטונת זה עוד ממש בהתחלה (מבוצע בתה"ש משנת 2007), והסיכויים של שיטה זו מול IVF נמוכים יותר. האחוזים נמוכים יותר. השאיבה ארוכה יותר (מבחינת זמן) משאיבה רגילה. נאמר לי שגם המחט שונה...

הי זואי

תודה על כל ההסברים...לגבי ההודעה הראשונה ,עברתי את הלפרוסקופיה יותר לשם איבחון משום שהרופאה הראשונה שטיפלה בי רצתה להיות בטוחה בוודאות שזה אנדומטריוזיס ,אצלי אפשר גם להרגיש חלק ממנו ביד משום שהוא נמצא גם בנרתיק ומחובר ישירות לכיוון הרקטום לכן זהו מקום מאוד מסובך להורדה ניתוחית בכלל פה בארץ כפי שנאמר לי אין רופאים שיודעים להסיר מוקד ממקום זה והמליצו לי לא לגעת באיזור זה עד אחרי שאלד,בניתוח צרבו מוקדים ע"פ השלפוחית ועוד כמה מוקדים שיכלו אך כפי שאמרתי זה היה יותר ניתוח לזהות שמדובר באנדו' ופחות להסיר הדבקויות ובדיעבד חבל שלא ידעתי פשוט הייתי חדשה בתחום ולאחר הניתוח שאלתי את הרופאה למה לא הורידו את כל המוקדים והיא ענתה לי שהם לא היו בכלל ערוכים להכינס למצב ניתוחי כמו שהייתי זקוקה לה ובמילים שלה שנחקקו שזיכרוני לצערי היא אמרה לי באותו יום שהתאוששתי בבית :אם היינו צריכים להוריד לך את כל המוקדים היינו צריכים לקלף לך את כל הבטן"מעודד לא?...בכל מקרה עשו בדיקה של מעבר הרחם ודווקא החצוצרות היו בסדר פחות או יותר תודה לאל,ולגבי שאלתך האם קיבלתי דקפפטיל -כמובן קיבלתי כבר כמה פעמים וזה עזר לאנדומטריוזיס אבל כשזה בא ביחד עם טיפולי IVF אז ההורמונים מחזירים אותו...כשלקחתי שלושה חודשים דקפפטיל לפני הIVF הראשון לא היו בכלל הורמונים והיה מצויין אבל שנותנים דקפפטיל לפני בשילוב עם IVF אז ההורמונים מחזירים את התופעות...חוץ מזה שאני שונאת את תופעות הלוואי הגלי חום ולי זה עושה חוסר שינה בלילה משום מה אני מתעוררת כל רבע שעה ממש סיוט. ודבר אחרון לגבי פרופסור עמי עמית לא הבנתי ולא מצאתי למטה למרות שחיפשתי את המסר למחברת חוץ משיר ?..לא הבנתי כנראה איפה להסתכל אז ממש חשוב לי שתעני לי על זה .ודרך אגב ראית אתמול את הסרט עם מיקי חחימוביץ?את הראשון לא ראיתי אבל את זה הפסקתי לראות באמצע הוא ממש מדכא אני לא יכולה לחשוב בכלל על אפשרות של אימוץ זה כ"כ קשה לראות את זה שאישה לא יכולה להביא את הילד שלה לעולם יש הרגשה כאילו זה לא שלך זה לא יכול להשתוות להרגשה האמיתית נורא קשה..שלא נדע ..ואמן שאלוהים יתן לנו ילדים פרי בטננו..

שליחת מסר- כמה אופציות

בסוף ההודעה בשורה הכחולה יש מסר למחבר/ת (מסומן בתמונה בעיגול אדום)

למעלה