דיקור ומדקר...

gulij

New member
דיקור ומדקר...

רציתי לשרשר את זה לאיפשהו אך לא מצאתי לאן - אז דבר ראשון
היום התחלתי בדיקור לקראת IVF ב"מכבי טבעי" אצל מדקר שהוא גם מומחה לבעיות פריון. (ד"ר סיטרמן). האמת היא שהוא די ביאס אותי לגבי טיפולי ההפריה ואני חייבת לשמוע דעתכן: לאחר שסיפרתי לו את כל ההיסטוריה (בקצרה: בעיות זרע חמורות של צורה וכמות, חצוצרה ושחלה אחת בלבד, FSH 8.4, מחזור לא סדיר ורירית דקה) הוא טוען שבגלל גילי הצעיר אין טעם לרוץ ל- IVF ושהסיכויים בהפריות הם מאוד נמוכים
ובכלל עדיף היה לקחת תקופה של שנה לפחות ולנסות לטפל בבן זוג בדיקור וכד'. מלבד זאת הדיקור השאיר לי הרגשה די טובה והכל היה בסדר רק שנשארתי עם מחשבות מאוד לא אופטימיות והוא עוד התעקש שלפחות נחשוב על זה
ואני כבר הרגשתי ממש מוכנה ואפילו לברן אמר שאין מנוס מהטיפולים והכל כבר אמור להתחיל ממש במחזור הבא...הוא די הוציא לי את ה-
מהמפרשים, האם יש צדק בדבריו

../images/Emo122.gifבעניין הדיקור

גם אני ובעלי הלכנו פעם אחת לדיקור - פרטי אבל במחשבה שניה אני רוצה לברר בקופה- ואולי לחסוך קצת כסף. השאלות שלי האם זה באמת יעזור, וכמה כסף מבקשים על דיקור דרך מכבי טבעי אנחנו מנסים שנה וחצי טבעי ועוד תקופה של שנה בטיפולים אקקלומין, כוריגון, הזרעה אחת ועכשיו התחלתי עם גונאל F. בהצלחה לכם
שתהיה שנה פורייה

פּוֹנְג

New member
גם אני "נדקרת" אצלו...

שאלה: האם את יודעת שהוא מומחה לפיריון מעוד מקום חוץ ממה שאמרו לך שם? (סתם כי גם אני קיבלתי את המידע מהיועץ שם, שהוא מומחה לפיריון ותהיתי אם באמת יש לו 'תעודות') בכל מקרה אני חושבת שדיקור לגבר, בלי קשר לדיקור שלך, עשוי מאד להועיל. בנוגע לסיכויים ב IVF תראי אותן כאן ובהריון אחרי טיפולים ותסיקי מכך, אני אישית חושבת שטיפולים כן עדיפים מלא לעשות כלום, מה גם שללברן יש קצת יותר ניסיון מאשר למדקר ואני מניחה שהוא לא יריץ סתם מישהי ל IVF ללא צורך. ונקודה נוספת, אני אישית לא אוהבת שמטפל מעביר ביקורת ושולל את מה שרופא אחר אומר, יש דרך מיקצועית להביע את דעתו לא להעמיד אותך בפני הדילמה הזו...

יעליק27

New member
אני חייבת להגיד שאני ממש מבינה

ל
ך, אני התיעצתי עם ההומיאופט שלי, שבדרך כלל אני מאוד אוהבת אותו וסומכת עליו, הוא ממש הוציא לי את הרוח מהמפרשים, הוא אמר שאם יש בעיה של זרע אז חייבים לטפל לפחות כמה חודשים בבעלי, אחרת העובר, גם אם יתפתח יפול... מאוד התאכזבתי שבשיחת טלפון הוא מאפשר לעצמו לעשות איבחון ולשלול כל טיפול עד שהוא לא יטפל בנו, הוא כבר ההומיאופט שלי הרבה שנים וחשבתי שעליו אפשר לסמוך שלא יתן לי סתם תשובות, אני מאוכזבת וגם פחות אופטימית בגללו... אני בכל זאת ממליצה מאוד על רפואה משלימה מכל סוג שאת מתחברת אליו

דית1

New member
אלטרנטיבי + קונבנציונלי

הי אני משלבת טיפולים רגילים (גונל F, כוריגון) יחד עם דיקור סיני אצל בחור מדהים ברפואה משלימה של הכללית ברעננה (יולי סטנובסקי). מההתחלה יידעתי אותו על הטיפולים הרגילים והוא פשוט "משתלב" בתזמונים- לפני ביוץ, אחרי ביוץ... אין ספק שהם היו מעדיפים שגופנו יהיה "נקי" מתרופות כלשהן והורמונים.. אבל הוא מבין, לא מבקר, ומשתדל לעזור כמיטב יכולתו עם הכלים שברשותו תוך עידוד אדיר והעלאת המוטיבציה- שזה גם חלק חשוב מאד מהתהליך. נשמע מאד לא מתאים לרופא מהתחום האלטרנטיבי לייאש ככה את המטופלים. לא להתייאש!!! ותמיד אפשר לפנות ליולי ברעננה - הוא מקבל גם פרטי ומנסיון- ביקור אצלו תורם ה מ ו ן למצב הרוח... בהצלחה!

סביון1

New member
בדעת מיעוט..

האמת, אני לא ממש מבינה למה אתן חושבות שהמטפל הזה מייאש. לטעמי הוא דווקא נתן חוות דעת אופטימית: הוא מציע למטופלת לנסות להרות בדרכים אלטרנטיביות, פחות פולשניות ולדעתו בעלות יותר סיכוי. מה רע? אפשר לחלוק על דעתו אבל למה להגיד שהוא שלילי ומייאש? ול- gulij: אני רוצה להוסיף שלדעתי, שעלייך לקחת בחשבון גם את הגזרות הארורות שעומדות להכנס לתוקף ולחשוב טוב טוב לפני שאת "מבזבזת" את טיפולי ה-IVF שהמדינה נותנת לך. אני מצטערת אם גם התשובה שלי לא מוצאת חן בעינייך. אני מבינה איך זה, שכבר לקחת החלטה, התכוננת נפשית להתחיל בהפריות ופתאום מבלבלים אותך מחדש. אבל נכון להרגע, כל עוד לא הצלחנו לשנות את הגזרות בנוגע למספר הפריות, זאת המציאות וחייבים לקחת אותה בחשבון. אני מאמינה ביכולת של טיפולים אלטרנטיבים לשנות. גם אם תחליטי לעשות IVF אני ממליצה לך בכל לב להמשיך במקביל בטיפולים אלטרנטיבים. שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחרי, סביון

נועם@בת

New member
מצטרפת לדעת המיעוט של סביון

בעיני האבחנה שלו היא סופר אופטימית. אפשר לקבל אותה ואפשר לא, אבל מה שהוא אומר זה שלדעתו תוך שנה בעזרת דיקורים בלבד אפשר להגיע למצב שבו גם את וגם בעלך תהיו במצב הרבה יותר טוב. הרפואה הקונבנציונאלית לא מציעה כזה דבר. הרופא הקונבנציונאלי אומר שלמרות המצב הגרוע הוא יצליח להגיע להריון. אני לא יודעת אם דר' סיטרמן הוא מומחה קונבנצינאלי לפוריות. הוא אכן רופא מערבי, אבל בדיקור הוא אחד המומחים בארץ. חלק מהשיטות שלו מגובות במחקר מערבי טהור שהראה הצלחות בדוקות. עכשיו בואי נראה מה אומרים שני הרופאים, ותסלחי לי אם אני מכניסה מילים בפיהם. לברן אומר- בעיות זרע קשות של צורה וכמות- אין בעיה נעשה איקסי וניקח את הזרע שנראה הטוב ביותר. (הנסיון מראה שעם בעיות זרע קשות יש פחות הצלחות יחד עם הריונות כימיים או עוברים לא תקינים.) סיטרמן אומר- נדקור את האיש כמה חודשים אולי אפילו שנה ונשפר לו את הזרע (הנסיון אומר שהוא מצליח בזה). לברן אומר- יש רק חצוצרה ושחלה אחת, אין בעיה, הורמונים יגרמו לשחלה השניה לייצר יותר ביציות. המחזור לא סדיר זה לא רלוונטי כי אנחנו בIVF. הרירית דקה- נדחוף אסטרוגן עד שנעבה אותה. FSH גבוה- לא נורא, הסיכוי קצת יותר קטן אז אולי נצטרך יותר טיפולים ואולי נצליח במכה ראשונה. סיטרמן אומר- FSH גבוה, רירית דקה, מחזור לא סדיר כולם סימפטומים של שיבוש כללי בפוריות שלך. IVF יצליח לסחוט הרבה ביציות אבל יגביר את השיבוש. אם נדקור אותך במשך שנה, ניתן לך כמה עשבי מרפא ואולי נשנה קצת את התזונה שלך יש לנו סיכוי טוב לאזן את מערכת הפוריות שלך, לחזק את הרחם ולהגביר בצורה משמעותית את הסיכויים שלך להריון, גם אם תצטרכי בסופו של דבר להגיע לIVF. עכשיו את צריכה לשקול את שני הדברים. כל אחד נותן את האופציה הטובה ביותר בתחום שלו. כל אחד מתסכל על הבעיה מתוך גישה שונה, הסתירה בינהם נובעת מן הגישות השונות, לא מכך שאחד מהם יודע יותר מהשני. בגילך אכן יש לך פריבלגיה לבחור בין הגישות. אני עשיתי הפסקה בגיל 42 כי 3 שנות טיפולים הביאו אותי לתחתית. הריון לא יצא לי מהטיפול האלטרנטיבי, אבל התרוממתי מהקרשים וחזרתי לתפקד. אם הייתי צעירה ב20 שנה הייתי הולכת על האופציה הטבעית בלי להסס, אבל מכונת הזמן לא עוצרת בתחנה שלי
. גמר חתימה טובה נועם

sab sab

New member
קרה לי את אותו הדבר עם הרופא הזה!

אני גם הלכתי למכבי טבעי ברעננה ו התעניינתי בדיקור אז הרופאה המאבחנת הרימה אילו טלפון,פירטה את ההיסטוריה הרפואית שלי ושל בעלי וגם הוא ענה תשובה בסיגנון: חייבת לעבור תקופה ארוכה של דיכורים ,כולל הבעל ,אם לא לא שווה כלום וגם הוסיף בזילזול "מי זה בכלל הרופא הזה שמטפל בך? מי מכיר אותו? "
מיד אחרי ה"איבחון המקצועי שלו" דרך הטלפון החלטתי שהוא בטח לא יטפל בי!! ולא מעניין אותי שמחזיקים ממנו במכבי טבעי ובמרפאה שלו ברמת-אביב!!

בענייני דיקור...

גם אני נדקרתי ע"י אותו מטפל ואצלי הוא טען כי בעזרת הדיקורים אני אפילו לא אצטרך זריקות (לי יש בעיה של שחלות פולציסטיות), אלא הביוץ יבוא לבד רק בעזרת הדיקורים. אז כמה שאני מאמינה ברפואה אלטרנטיבית, אני לא חושבת שהיא מחליפה את רפואה הקונבנציונלית ולכן המשכתי ללכת לדיקור אצלו, למרות חו"ד שלא אהבתי ולא קיבלתי, ופשוט התעלמתי מהערות שלו ולקחתי לעצמי רק את הדברים הטובים ביותר שיש בטיפול האלטרנטיבי (ואני חושבת שהדיקור עזר מאוד, בלי הדיבורים מסביב).

tamshl

New member
דיקור לגבר

בעלי עבר בחודש האחרון טיפולי דיקור במכבי טבעי בחיפה לקראת טיפול IVF שנעשה בערב ראש השנה ולפי התוצאות של המעבדה תוצאות בדיקת הזרע שלו היו פי שתיים יותר טובות מהפעמיים הקודמות לטיפולים כמוכן אחוז התנועה היה מדהים 80% תנועה טובה ובינונית לעומת 20 תנועה בכלל.[ חוץ מזה אני עשיתי דיקור ולקחתי (עדיין לוקחת עשבי מרפא). ההרגשה מצויינת סייעה לי להתמודד עם כל הזריקות ואיזנה אותי מבחינה הורמונלית. לא יודעת האם ההריון נקלט מה שבטוח תוצאות בדיקת הזרע נתנו להן "חומר" מעולה להפרות את הביציות החמודות שלי

קינמוני

New member
גם אנחנו הלכנו לד"ר סיטרמן

עקב בעיית זרע חמורה(בעיקר הצורה אך גם הכמות). הוא ניסה לשכנע אותנו שצריך להפסיק עם הפריות ושהדיקור יביא להריון טבעי. לי זה לא נשמע ממש משכנע (למרות שהלוואי ויכולתי להאמין בזה) . בכל זאת בעלי החל אצלו דיקור ובימים הקרובים הוא יעשה בדיקת זרע על מנת לראות אם היה שיפור או לא. לדעתי לא כדאי לך להפסיק עם הפריות אבל יחד עם זאת תתחילו במקביל גם דיקור. אם הדיקור יועיל, אז גם בהפריות יעלה הסיכוי להצליח. אם לא יועיל, לפחות לא תבזבזו זמן. ובכלל, אני סומכת יותר על רופאים קונבנציונלים אבל אחרי שתהיה לי את תוצאת בדיקת הזרע, אהיה חכמה יותר. בהצלחה

gulij

New member
../images/Emo51.gifלכולכן

לאחר ש"ישנתי"
על זה החלטנו שלא מוותרים על ההפריות. במקביל אני אמשיך גם עם הדיקור. ולנועם - קראתי בעיון את תגובתך ואני חייבת להודות שאת צודקת לגמרי ובכלל תודה על ההתייחסות המושקעת
, אני יודעת שבבעיות זרע קשות הולך קצת יותר קשה אבל חשוב לי להרגיש שאני עושה משהו ובהיותי היסטרית מטבעי אני חייבת להתחיל , חייבת לנסות ואולי יתמזל מזלי
... ומעבר לזה יש לי בעיה עם האיש , כיוון שהוא ממש בוחל ברפואה המשלימה, הוא לא סובל את זה בלשון המעטה ולמרות שהוא מוכן לתת ולהקריב אין סיכוי שילך למדקר (הוא רק רואה מחט ומתעלף בקושי בדיקות דם הוא עושה...)אני לעומת זאת אין לי בעיה עם כלום עברתי ניתוחים, קעקועים ושלל מכאובים אבל זה כבר קשור לפורום אחר...

anatc

New member
הייתי היום אצל חני לדרמן ממרפאת

"בראשית" בהמלצתה של נועם. אני עוד לא בהריון
- בכל זאת זו היתה פגישה ראשונה והיא רק "איבחנה אותי" באמצעות דופק ביד ימין וביד שמאל+לשון+היסטוריה רפואית ועכשיו היא אמורה להרכיב לי פורמולה מצמחים. היא מתמחה ברפואה סינית, מדקרת ומתמחה בבעיות פוריות. כפי שכתבה נועם - היא מנהלת את המעבדה של בר-טוב. התרשמתי מהמקצועיות, אבל מה שהרשים אותי יותר מהכל זה סיפורי ההצלחה של מטופלות שלה, ובמיוחד כאלה עם ביציות מאותגרות. היא אומרת שיש לה פורמולה לשיפור איכות הביציות, וזה מדהים. הפורמולה שהיא תרכיב לי אמורה להחיות את הרחם והרירית, ולסייע לקליטת העובר. אם היא תצליח לעזור לעבר אותי ולהביא הביתה בעוד 9-10 חודשים ילד בריא הביתה - אני מתחייבת לקרוא לו בשם סיני. הייתי רק בשוק מזה שהיא לא היתה בשוק מזה שאני מעשנת, היא רק אמרה שהעישון מייבש ושהיא תתייחס לנושא בתרכובת של הפורמולה. עוד הוסיפה שהטעם די מגעיל, ושכדאי למהול את האבקה עם משקה שאני אוהבת, ולצערי היא לא התכוונה לאספרסו או קפוצ'ינו. גם לא ליין. מינימום דיקור - באמצע החודש וממש לפני ההחזרה. ויש גם פורמולה לחיזוק הריון, שאותה אני מוכנה לשתות גם בלי למהול. רק שנגיע לזה, ובמיוחד לפורמולה להקלה על כאבי בטן של התינוק/ת. ענת ~ שכרגע על פורמולה של הר חרמון אדום ~

נועם@בת

New member
בסוף אני אשתכנע לנסוע לתל אביב

במיוחד בשביל להגיע אליה. מרוב שאני ממליצה אולי גם אני אעזר בה עם השחלות הקשישות שלי? שיהיה בהצלחה נועם

anatc

New member
את מוזמנת להגיע לת"א גם בלי קשר

לשחלות הקשישות שלך, יש כאן כמה בנות שישמחו לפגוש אותך. וחוץ מזה, רק שתדעי שחני שאלה אותי איך הגעתי אליה וכשאמרתי "בהמלצתה של מנהלת פורום פוריות בתפוז" היא חייכה ושאלה "נועם?" בקיצור, נראה לי שעם כל הבנות ששלחת אליה, את יכולה לקבל פריווילגיות אצלה. הנה עוד סיבה להגיע
ענת

vif

New member
רציתי להוסיף את שמו של איל פוליטי

שהוא מומחה ברפואה סינית ופריון איש נהדר עם נשמה +ידע .הוא נותן פורמולה של צמחים.החיסרון היחידי שהוא נמצא בצפת .זה יכול להיות יתרון למי שגרה שם.מומלץ ביותר

רועיבת

New member
עד כמה שאני יודעת

הוא גם מגיע מידי פעם לירושלים, אבל הוא לא מדקר - רק צמחים

מם 1971

New member
קבעתי תור לקובי נחושתן

לאחר המלצות ותהיות החלטתי להרים את הכפפה של טיפולים אלטרנטיביים וקבעתי פגישה. התעודדתי שהמטפל הנ"ל מכיר את המושג "אנדומטריוזיס" ולדבריו נשים הלוקות באנדו' טופלו על ידו בהצלחה (נקווה אינשאללה ,אמן) בכל אופן מישהי מכירה את האדם? אשמח לקבל חוו"ד.

ג ו ל ד

New member
המלצה למדקר טוב באזור חיפה

הי להזכירכן הבעיה אצלנו היא זרע חלשלוש.. ואני כן הייתי מעונינת לנוכח כל הדברים שאני קוראת ושומעת לנסות דיקור, האם יש למישהי המלצה על מדקר/ת בחיפה מומלץ. והשאלה השניה שנינו צריכים את הדיקור או רק יקירי כי כרג יודעים רק על בעית זרע, או שגם לי לחיזוק זה לא יזיק. אני במכבי והוא בכללית, אני אודה למי שתוכל להמליץ יום נפלא גולד

למעלה