דיפרנציאל.

Hell ad

New member
דיפרנציאל.

אחרי שקראתי בעמוד 2 על ההוא שרצה לנתק דיפרנציאל, אשמח לדעת מה זה דיפרנציאל. אני מניח שסופר רבות עליו בפורום, אבל אין מאמרים בפורום, אז גם קישורים יועילו. הבנתי לפי ההודעות שהוא בעצם אחראי על העברת הכח לגלגלים האחרים, כלומר שיניע גם אחוריים במקום רק קדמיים. הבנתי נכון? הסבר מלא ומקיף יתקבל בברכה, אבל כל דבר יעזור. תודה מראש

Hieronymus

New member
מאמרים

היו שלוש כתבות, כמדומני, באוטושטח. שאל את שי כאן בפורום או תפנה אליהם - אולי תוכל לרכוש / לצלם כתבות אלו...

הסבר קצר על דיפרנציאל

הדיפרנציאל זהו מכלול של מספר גלגלי שיניים . התפקיד שלו זה לווסת את העברת הכח לגלגלים. כלומר בפניה הגלגל החיצוני עושה דרך ארוכה יותר מהפנימי בגלל קוטר הסיבוב. לכן הדיפרנציאל "מאט" את הגלגל הפנימי ו"מאיץ" את הגלגל החיצוני. ברכבים כבדים כמו ג'יפים משאיות טנדרים הוא נמצא בסרן עצמו בין הגלגלים. ברוב הרכבים הקטנים שבעלי הנעה קדמית הוא נמצא בגיר עצמו. ישנו דיפרנציאל נוסף(בחלק מהרכבים) ברכבי 4X4 שנמצא בתיבת ההעברה שאחראית על חלוקת הכח בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים. בחלק מרכבי השטח ישנה אפשרות לנעול את הדיפרנציאלים כדי לגרום להעברת כח שווה לגלגלים. למה זה טוב? נניח אתה בבוץ הגלגל שמחוץ לבוץ שבעצם לא צריך את הכח מקבל את רוב הכח כי בגלל מבנה הדיפ' הוא מעביר כח לאן שקל לו ולא לאן שצריך. במצב בו הדיפ' נעול הכח יועבר שווה גם לגלגל שצריך את הכח זה שבבוץ. ואלה היו 60 שניות על דיפרנציאל

lizard

New member
נצל"ש-מה עדיף לוקר (אני מקווה שזה

המונח הנכון) ידני,כלומר דורש הפעלה של הנהג) או אוטומטי?

miki69

New member
זהו כר לאין ספור דיונים

הדעות בעד ונגד חוצות יבשות יהיו כאלו שיעדיפו נעילות אוטומטיות כמו נו סליפ דטרויט אבורום ודומיהן,יהיו כאלו שיעדיפו נעילות לא אוטומטיות כגון דיטרויט חשמלית ,arb מקנמרה ודומה הדעות חלוקות אישית יתרונות האוטומטיות זה שהן זמינות כל הזמן ומחירן זול(יחסית) המגרעת היא שהן ננעלות לא תמיד בזמן הנכון כמו על כביש רטוב ולטעמי נעילה אוט' קדמית הינה בגדר סכנת נפשות לרכב שנע יום יום על הכביש, הנעילות הלא אוטומטיות הינן 100% פתוח שזה אידיאלי או לחליופין 100% נעול המגרעת שצריך להפעילן ידנית וכן מחירן ייקר מאוד. אצלי לדוגמא יש נעילות לא אוטומטיות ARB לטעמי האישית הסט אפ האידיאלי בקיצוצי תקציב זה נעילה אוט מאחור(חצי נחמה) ונעילה חופשית מקדימה

lizard

New member
תודה ../images/Emo13.gif ושאלה נוספת.

מישהו אמר לי שבסופו של דבר אוטו עם 2 נעילות יש לו 4 גלגלים שמקבלים כוח ואילו אוטו עם נעילה אחת יש לו 3 גלגלים שמקבלים כוח. זה נכון? נניח ו2 הגלגלים האחוריים שלי בבוץ ומסתובבים חופשי גם עם נעילה, אני ב4X4 , האם הכוח של המנוע יגיע -גם- לגלגלים הקדמים או שיועבר במלואו לגלגלים האחוריים שמסתובבים חופשי? אני מניח שזה תלוי בסוג האוטו וכדומה, יש לי מגנום מודל 98, אשמח לקבל תשובה על כך. תודה מיכה

אומי5

New member
אנדריוס יש לך טעות אחת

במקרה של בוץ (למשל)הכוח הולך לאיפה שלגלגל יותר קל להסתובב שזה אומר הגלגל שבבוץ(הבוץ חלק )ובגלל שהגלגל הזה לא יעיל (מחליק בבוץ)הרכב נתקע . כנ"ל לגבי הצלבות וכו'. אם אתה מגיע למצב שהגלגל שבבוץ עומד והגלגל שבחוץ מסתובב והרכב לא זז אתה יושב עמוק ונעילה לא תעזור כנראה.

למעלה