דיפטיכון

dorit_c

New member
דיפטיכון

אני מניחה שכולם יודעים מה זה, למי שלא, זה ציור עלך שני בדים (טריפטיכון זה על שלושה וכו.. ) אני מאוד אוהבת לצייר ציור אחד על שני בדים מצרפת לתגובותכם דורית

eranoz

New member
עבודות יפות ונעימות

ספרי לנו קצת על הפורמט הייחודי ובכלל עליהם.

חולה על דיפיטיכונים למינהם...

אבתי מאוד- הכי אהבתי את "כדור הארץ בלידתו"- בעיקר בגלל הנושא האהוב עלי. אני עובדת עכשיו על טריפטיכון... דרך אגב- תרני אותי אם אני טועה- הציור בשני חלקי הדיפטיכון לא צריך להיות זהה- הרעיון של הדיפטיכון הוא שני ציורים שמהוים יחידה אחת וכל ציור ללא השני אינו יכול להוות שלם. לפעמים מצירים שני דברים שעל פני השטח אין בינהם שום קשר ועל המתבונן ליצור את הקשר... (גם הסבר לערן- דרך אגב ציורי דיפטיכון וטריפטיכון נפוצים למדי...)

pomelit

New member
נכון ולא נכון

מבחינה עקרונית את כמובן צודקת, שני החלקים בדרך כלל לא דומים או זהים, וחוברים ביחד ליצירת משמעות אחת. מצד שני אם האמן בוחר דווקא כן לעשות שיקוך של האחד בשני, יש כאן "חריגה" מהקו המקובל, וזה כשלעצמו מקבל משמעות אחרת. ותוספת לכדור הארץ: הצד האחורי של הציור המאוד מפורסם של הירונימוס בוש "גן התענוגות הארציים" הוא טריפטיך, וכשסוגרים את הלוחות הצדדיים מתקבלת תמונה נוספת, של יום הבריאה השלישי של העולם.

mannoga

New member
ושוב תודה כי הפעם סוף סוף התחברתי

לזה. לא כל-כך דיבר אלי - חוץ כמובן מהאסטטיקה הגבוהה של העבודות שהוצגו. הדוגמא שלך - מוכרת ועכשיו גם מוסברת. אז שוב תודות לך, אני.

pomelit

New member
אני חולה איקונוגרפית...

ולכן אציק לך קצת. לא כל כך הבנתי את החיבור שהתווסף לך עכשיו, ואשמח אם תרחיבי. עקרונית זה מעניין בעיני שבציור של גן התעונוגת האצריים, שבעצם מראה את גן העדן, העולם והגיהנות, הוא בחר לצייר דווקא את היום השלישי. כלומר זה די מובן, כי בכל זאת הוא מדבר על כדור הארץ, וביום השלישי נבראו הכי הרבה דברים ובלה בלה בלה, אבל בכל זאת.

שתי האחרונות פשוט מהממות

ולמען האמת זו המכונה "הקופסה שלי" פשוט זוכה למקום ראשון אצלי...איזה יופי. גם זו עם כדור הארץ השאירה עלי רושם אבל לא כמו הקופסה. בראבו. אפרת

oren*

New member
ואיך קוראים לציור שנמצא עכשיו

בעזריאלי ומחולק ל-1000 בדים שונים (אלפטיכון?). כל תמונה נמכרת ב-1000 דולר (או משהו כזה) והמטרה הסופית היא לאסוף מיליון דולר לבית השאנטי. אני חושב שצילמתי אותו בזמנו, אעלה לכאן מאוחר יותר.

pomelit

New member
כאן עשו קיצור דרך חביב

וקוראים לזה "פוליפטיך" - כל מה שהוא יותר משלוש כבר נקרה "הרבה לוח", שזה תיאור נכון ומדוייק

למעלה